Media

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Author
    Participant

Jak Wszyscy wiemy, politycy starają się polaryzować społeczeństwo aby w ten sposób zdobyć przychylność różnych grup społecznych. Doskonale wiemy, że poszczególne grupy medialne wspierają poszczególne opcję. Każdy z Nas inaczej postrzega to co Nas otacza - patrzy przez pryzmat siebie na rzeczywistość - chciałbym aby każdy z Nas subiektywnie pisał na temat tego co przeczyta, zobaczy itp.A w skrócie: kto gdzie przegina "pałę" 🙄 czas dobry, wybory. Może być kupę zabay

Manul
    Participant

Ciekawe jest to jak kandydaci na prezydenta stają się bardziej medialni. Blipery, nasze klasy sobie pozakładali, wrzucają prywatne zdjęcia i dzielą się (już nie tylko kandydaci) swoimi czasami niezbyt mądrymi przemyśleniami. To ciekawe zjawisko, bo obecnie, gdy prawie nikt nie czyta gazet, a tradycyjny telewizor staje się czymś w rodzaju obiektu muzealnego, który włączamy tylko, gdy leci nasz ulubiony serial, o radiu nie wspominając, wszyscy sięgamy po Internet.Przyznam szczerze, że wolę poczytać czasem blog jakiegoś posła, niż obejrzeć w telewizji wywiad z nim, do którego zapewne przygotowywał się długo przed programem. A politycy jeszcze nie wpadli na pomysł by od redagowania takich rzeczy zatrudnić ludzi, a przecież w Internecie siedzi znaczna część ich wyborców.Powolutku polityczne środowiska uświadamiają sobie jak istotnym medium jest Internet.Dziękuję, to mówiłam ja.Manul

Eviva
    Participant

Przesadzasz, złotko. Telewizor to nadal artykuł pierwszej potrzeby, a dla mnie to już absolutnie 🙂

Barusz
    Participant

To ciekawe zjawisko, bo obecnie, gdy prawie nikt nie czyta gazet, a tradycyjny telewizor staje się czymś w rodzaju obiektu muzealnego, który włączamy tylko, gdy leci nasz ulubiony serial, o radiu nie wspominając, wszyscy sięgamy po Internet.

Moim zdaniem właśnie ze względu na takie uzasadnienie to zdanie powinno się zaczynać od słów "To nieciekawe, banalne wręcz zjawisko". Ależ my mamy różne spojrzenia na świat 😉 ;P

Galactica
    Participant

posła, niż obejrzeć w telewizji wywiad z nim, do którego zapewne przygotowywał się długo przed programem

Niezawsze tak jest. Są przecież instrukcje tzw "przekazy dnia", które posłowie dostają i wg nich odpowiadają na pytania. Przeczytajcie ten artykuł:

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-poli...arzy,nId,277850

Swoją drogą RMF FM to chyba jedyne medium, które jest praktycznie bezstronne. To moja opinia.

Erixin
    Participant

Nie ma bezstronnych mediów i obiektywnych. Nikt nie łapie dystansu do tego co go bezpośrednio dotyczy.

Hemrod
    Participant

Bezstronnych mediów, nie ma na nasze własne życzenie vide BBC. Wiem, że to dość skrajny przykład, bo to medium jest w praktycznie każdym opracowaniu podawane jako wzorowe, ale to tylko pokazuje jakie dobre mogą być media publiczne, bo o ile media prywatne mogą być stronnicze (byle by ich było tyle, żeby każdy mógł dojść do swoich wniosków) o tyle media publiczne muszą być bezstronne, to co się dzieje w Polsce to jakiś żart ...

Erixin
    Participant

A teraz wyobraźcie sobie sytuację: Polska jest zamożnym krajem, chce wpływać na sąsiadów, tak aby opinia publiczna była przychylna naszym celom. Kupujemy prasę, lub sponsorujemy tv lub sieć medialną. Mamy możliwość kreowania opinii całego społeczeństwa. Osiągamy cell znacznie szybciej.Można robić to także pośrednio: mamy wykupione media w ościennych krajach, media te publikują informację nam wygodne. Państwo docelowe odbiera informację i reaguję.Wracamy do kraju. Trudno mi o tym pisać, ale wielu moich rodaków ma słaby kręgosłup i jest podatne na manipulację. Mają kompleks zaściankowości, a to podatny grunt do manipulacji. Ci którzy chcą osiągnąć jakikolwiek cel, mają u Nas ułatwioną sytuację.Pamiętam takie akcje w niemieckiej czy włoskiej prasie, gdzie szkalowano polaków, a potem z namaszczeniem w polskich mediach to powtarzano. A najgorsze było to jak widziałem w Duńskiej TV polskiego euro posła, który szkalował swój własny naród (Geremek), nie mówiąc o tych EP którzy głosowali przeciwko własnemu narodowi (Śiwiec)To przerażające.

Galactica
    Participant

A teraz wyobraźcie sobie sytuację: Polska jest zamożnym krajem, chce wpływać na sąsiadów, tak aby opinia publiczna była przychylna naszym celom. Kupujemy prasę, lub sponsorujemy tv lub sieć medialną. Mamy możliwość kreowania opinii całego społeczeństwa. Osiągamy cell znacznie szybciej.

Można robić to także pośrednio: mamy wykupione media w ościennych krajach, media te publikują informację nam wygodne. Państwo docelowe odbiera informację i reaguję.

Przecież u nas tak jest. Media z polskim kapitałem typowo polskie i w ogóle polskie to ze świecą szukać. Takie media to chyba w więkrzości media katolickie np. Radio Maryja (wiadomo dlaczego emeryci 🙂 ) czy lokalne media katolickie z mojego podwórka Radio Wija. Gazety to chyba Niedziela, a telewizja........... nie wiem. Wspomniane przeze mnie radio RMF FM to medium niemieckie (wiedza oparta o wypowiedź J. Kaczyńskiego).

Z resztą wypowiedzi się zgodzę.

Może ankieta dotycząca zaufania do mediów ❓

Manul
    Participant

A teraz wyobraźcie sobie sytuację: Polska jest zamożnym krajem, chce wpływać na sąsiadów, tak aby opinia publiczna była przychylna naszym celom. Kupujemy prasę, lub sponsorujemy tv lub sieć medialną. Mamy możliwość kreowania opinii całego społeczeństwa. Osiągamy cell znacznie szybciej.

Można robić to także pośrednio: mamy wykupione media w ościennych krajach, media te publikują informację nam wygodne. Państwo docelowe odbiera informację i reaguję.

Jak Biełsat TV?

fluor
    Keymaster

Nie wiem czy pamiętacie materiał Wiadomości TVP, w którym pokazano wypowiedź Radosława Sikorskiego, który zapewniał, że skoro Lech Kaczyński chce lecieć do Katynia, to MSZ mu to umożliwi oraz sugerowano, że piloci Tupolewa byli niedoświadczeni. Decyzję o rezygnacji ze szkolenia pilotów w symulatorze Tupolewa przypisano ministrowi Klichowi (przy okazji przypominając inne wpadki i otwarcie obwiniając go za śmierć ofiar katastrofy).Otóż w dzisiejszym programie przedstawiono krótkie sprostowanie wyjaśniające, że decyzję o rezygnacji z treningu na symulatorze podjął MON, gdy ministrem był Aleksander Szczygło, a nie - jak insynuowano wcześniej - Bogdan Klich.

Elvenking
    Participant

To nie był ich pierwszy lot tym samolotem 😉 Znali go od podszewki i byli najlepszymi pilotami w kraju, więc nie bardzo rozumiem, skąd gadka o ich niedoświadczeniu i treningu na symulatorach zupełnie jakby ledwo wyszli ze szkoły lotniczej.

Bartas
    Participant

Jak dla mnie to taka typowa spychologia stosowana. Teraz będzie na pilotów wcześniej na PO, że dopuściło do tego lotu i takie tam szmery bajery.

Cross
    Keymaster
    Erixin
    Participant

Szatan czyha wszędzie :grozba:. To te same klimaty jak straszenie kibolami i odradzającym się faszyzmem w Naszym kraju.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram