Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Mamy Netflix!

Mamy Netflix!

Tagged: 

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Keymaster

gallery_4_21_663.jpg

Wreszcie! Najbardziej znany serwis wideo na życzenie trafił do Polski. Fani cenionych produkcji telewizyjnych i kinowych od dawna czekali na ten moment - największe i oczywiście legalne źródło hitowych filmów i seriali jest już w zasięgu kilku kliknięć.

[more]Co gigant VOD oferuje polskim widzom? Wiele seriali, obok tytułów takich jak Daredevil czy Jessica Jones nie można przejść obojętnie, ale niektórzy będą rozczarowani, bo w ofercie nie ma jednego z głośniejszych, czyli House of Cards (choć jest szansa, że sezon czwarty będzie). Filmów są setki, zarówno starsze jak i nowsze hity. To wszystko w dobrej jakości, zależnie od planu taryfowego w HD lub nawet Ultra HD. Niestety przynajmniej na razie widzowie bez znajomości języka angielskiego nie będą zbyt zadowoleni - polskie tłumaczenia nie są jeszcze zbyt liczne.

A jak wyglądają plany taryfowe? Dość przyzwoicie. Co prawda pakiet Basic za 8 Euro zadowoli niewielu, bo nie oferuje jakości HD, ale już za 10 Euro dostaniemy pakiet Standard. W nim nie tylko obejrzymy filmy w HD, ale będziemy mogli je odtwarzać na dwóch urządzeniach jednocześnie. Dla wymagających jest pakiet Premium, który za 12 Euro pozwoli na jednoczesne odtwarzanie z czterech urządzeń i w Ultra HD. Ale bez obaw, przez miesiąc Netflix można wypróbować za darmo.

To co obejrzycie najpierw?[/more]

snowman
    Participant

Ciekaw jestem jak wygląda "polski" katalog w porównaniu do amerykańskiego odpowiednika. Podejrzewam, że jest moooocno okrojony. Można gdzieś przejrzeć wspomniany katalog bez konieczności zakładania konta?

I. Thorne
    Participant

Spokojnie, wszystko z czasem bedzie. 6 stycznia Netflix wchodzi nie tylko do Polski, ale do 130 krajow swiata, wiec sporo beda mieli roboty chociaz z robieniem napisow do kazdego nowego jezyka. Ciekawe zreszta jaki bedzie balans miedzy szybkoscia dodawania filmow i seriali wzgledem USA.

Przypomina mi sie jak sprowadzalem Alien Quadrilogy z UK za 80 PLN bo wersja polska kosztowala 250 PLN.

snowman
    Participant

Właściwie to miałem na myśli wszelkiego rodzaju ograniczenia licencyjne a nie proces przygotowywania tłumaczeń. Tym bardziej, że te ostatnie bywają niedoskonałe. 😉

The D
    Participant

Co do ograniczeń licencyjnych to mam taką cicha nadzieję, że nasza szansą jest to, że weszliśmy razem z resztą świata i jednak łatwiej będzie Netfliksowi dogadywać licencje hurtem na "resztę świata" niż konkretny średnio kojarzony kraj w środku Europy,

Co do polskiego katalogu to znalazłem tu:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=95898

Endrius
    Participant

Jak na razie tylko nowe treki. Ale jest First Contact - jest nadzieja na resztę 🙂

The D
    Participant

Jak Vashar zauważył - jest też The Captains - dokument z 2011 o aktorach grających kapitanów.

Q__
    Participant
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram