Majówka pod znakiem Dilithium

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

Czas zacząć wyjmować z komórki laserowe świdry do dilithium. W okresie od 1900 w czwartek 1 maja aż do 1900 w poniedziałek 5 maja trwać będzie: "Bonus Dilithium Weekend Event". W tym okresie WSZYSTKIE źródła Dilithium w grze oferować będą 50% premii zdobywanego surowca. Tyczy się to wszelkich misji PvE, doffów, reputacji, konwersji marków itd. Jedynym wyjątkiem będą misje z Vlugta Asteroid Field oraz Fleet Dilithium Mine, które oferować będą 100% premii.

Źródło: Wewnętrzny kalendarz gry.

I. Thorne
    Participant

Ja mam tylko pytanie. Czy przypadkiem z powodu zmiany czasu w Polsce na letni event nie bedzie trwal od 20.00 do 20.00?

Slawek
    Moderator

Nie.

Melnikor
    Participant

Ja mam tylko pytanie. Czy przypadkiem z powodu zmiany czasu w Polsce na letni event nie bedzie trwal od 20.00 do 20.00?

Godziny spisane są bezpośrednio z kalendarza w grze, a ten z kolei uwzględnia czas systemowy użytkownika tak samo jak np. zegar koło minimapy.

I. Thorne
    Participant

Sprawdze to. Po zmianie czasu mialem nowy limit wymiany dilitu o 2 w nocy, a w zimie o 1. Jednak ostatnio tego nie sprawdzalem - czytajcie nie zarobilem tyle by wykorzystywac caly dzienny limit.

Silchas
    Participant

Ja po zmianie czasu mam nowy limit wymiany dilitu o 2 w nocy. Więc inni pewnie też.

Melnikor
    Participant

Tylko że nowy limit pojawia się zawsze po zafiksowanych 24h i zmiany czasu na to nie wpływają (inaczej w dni zmiany czasu limit resetowałby się po 23 i 25h). Natomiast eventy są ustawiane pod konkretne godziny w konkretne dni więc system już uwzględnia zmiany stref i czasu z zimowego na letni.

I. Thorne
    Participant

Dlaczego uwazasz, ze zresetowalby sie po 23 i 25 godzinach? U nas reset jest wg czasu uniwersalnego, a jak dobrze pamietam to on sie nigdy nie zmiania. Polska ma cza letni/zimowy z powodu swojej wielkosci, sa kraje na swiecie, ktore maja czas lokalny X.30, gdzie X to jakas pelna godzina.

Ugand
    Participant

Dlaczego uwazasz, ze zresetowalby sie po 23 i 25 godzinach? U nas reset jest wg czasu uniwersalnego, a jak dobrze pamietam to on sie nigdy nie zmiania.

ale 0:00 UTC u nas wypada o 1:00 lub o 2:00 (CET/CEST). to implikuje, że reset jest co 23 lub 25 godzin czasu lokalnego*. jeżeli ktoś ma tyle czasu i wytrwałości polecam sprawdzić. jeżeli nie ma, niech zaufa. dowodem pośrednim jest zmiana misji pvp (a przynajmniej kiedyś tak było, teraz tego nie śledzę), która nominalnie następuje o 12:00 UTC - stosuje się dokładnie ta sama reguła co powyżej (13:00 CET i 14:00 CEST)

*w dni zmiany strefy czasowej, normalnie to 24h

domirex
    Participant

Zauważyłem że wydobywając dill za bilety dostaje 10001 dilla co oznacza że normalnie dostaje się 5000.5 (liczę max wyniki) Skoro nie ma połówek dill to skąd ten 1. Pytam tylko z czystej ciekawości

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram