Forum Fantastyka Star Trek Licencjonowana odznaka TNG

Licencjonowana odznaka TNG

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • Author
    Participant

Napisalem wcześniej ze przy zamówieniu w redennberry.com cena dostarczenia do polski to 12 $, wiec nie wychodzi na to samo primo baranie

Melnikor
    Participant

Kurs Dolara: 3,7276 PLN

Odznaka: 15,95$
    Koszt wysyłki: 12,75$
    Łącznie: 28,70$

Po przeliczeniu po aktualnym kursie wymiany: 28,70 x 3,7276 = ~106,98 PLN
    Nawet pomijając centy w cenach jak to sam robisz wychodzi: 27 x 3,7276 = ~100,65 PLN
    Czyli cena oscyluje w okolicy 100 złotych.

PS. Zważaj na słowa

fluor
    Keymaster

Sklep płaci niższą wysyłkę, ale musi zapłacić VAT i cło, no i do ceny dolicza dodatkową marżę.

Ty jak zamawiasz (wyższe koszty wysyłki), to najpewniej nie zapłacisz ani VAT-u ani cła.

Tak czy siak - wychodzi drogo. Kwestia tego jak bardzo chcesz kupić daną rzecz.

2001
    Participant

Nie probuj mi grozic matematyku

Melnikor
    Participant

Ostrzeżenie o konsekwencjach (patrz pkt. 1) zachowań nie jest groźbą.

2001
    Participant

Nie zamierzam prowadzić dyskusji pozatematycznej. Nie musisz uczyc mnie prawa. Wracaj na lekcje.

Melnikor
    Participant

[...]Wracaj na lekcje.

Obawiam się iż nie mogę skorzystać z tej porady, co najwyżej pozostały mi seminaria podyplomowe.

Nie zamierzam prowadzić dyskusji pozatematycznej.

Obawiam się iż tylko to Ci pozostało, bo w kwestii matematycznej nie masz nic do dodania. No chyba że w podanych przeze mnie wyliczeniach znajduje się błąd, wtedy proszę wykaż go.

Zanim zaczniesz kogoś obrażać i być agresywnym (zresztą dyskusja w ogóle nie powinna tak wyglądać) sprawdź najpierw czy w ogóle masz rację. Ogólnie mniej emocji, więcej merytoryki.

Piotr
    Keymaster

Drogi założycielu tego wątku, najpierw prosisz o pomoc, dostajesz sporo pomocnych porad, a potem zaczynasz kogoś obrażać. Gdzie tu jakiś sens? Dostajesz ostrzeżenie, ogarnij się. I zachowuj się tak, żeby nie wyglądało jakby Twój nick był rokiem urodzenia.

2001
    Participant

Fluor,Vashar, dziękuję za informacje.
    Pozostali - chyba nie musze pisać, przy czym w razie potrzeby chętnie to zrobię.

The D
    Participant

Sklep płaci niższą wysyłkę, ale musi zapłacić VAT i cło, no i do ceny dolicza dodatkową marżę.

Ty jak zamawiasz (wyższe koszty wysyłki), to najpewniej nie zapłacisz ani VAT-u ani cła.

Tak czy siak - wychodzi drogo. Kwestia tego jak bardzo chcesz kupić daną rzecz.

Przy imporcie na własny indywidualny użytek cła nie zapłacisz na pewno, limit jest zdaje się 50 Euro. Limit na VAT jest niższy, ale trzeba pamiętać, że podatkowi podlega łączna kwota, z kosztami wysyłki.

Generalnie drogo, ale tak to już jest jak się mieszka w "dzikim" kraju.

Melnikor
    Participant

The D możliwe że zmieniły się już przepisy, ale jeszcze jakieś 3 lata temu można było obejść VAT jeśli paczka/towar nie nosiła znamion zakupu i mogła być traktowana jako prezent/darowizna (podlegała wtedy podatkowi od darowizn a ten zaczynał być naliczany chyba od 1000 zł.)

Viewing 11 posts - 16 through 26 (of 26 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram