Forum Fantastyka Fantasy i horror Legend of the Seeker, nowy serial dla fanów Fantasy

Legend of the Seeker, nowy serial dla fanów Fantasy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 95 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • General2
    Uczestnik

Nie wstydzę się bajek, oglądałem shrek'a i parę temu podobnych i nieźle się przy tym bawiłem. Ale działo się tak dlatego, że te bajki to komedie. Nie podnieca mnie superman, he man itd. no ludzie co wy macie wszyscy 16 latek??

Tak to, że facet dostaje miecz i zostaje królem i do tego jest głupim kmiotem to z punktu widzenia społecznego, psychologicznego kompletny nie realizm.

Poza tym wymagam żeby jakieś elementarne prawa fizyki były zachowywane,to znaczy jeżeli kobieta która waży 40kg uderzy faceta ważącego 100 kg to nic nie powinno mu się stać. Jeżeli facet dostaje szczała leci 10m i uderza w drzewo to nie powinien wstawać itd itp chyba mnie rozumiecie?????

Co do ST dla mnie to bajka wiem, że mnie zjecie teraz ale tak uważam. BSG to całkiem inna klasa seriali nie ma porównania. Ale nie dziwie się wam bo sam oglądałem stargate także spoko.

Silver Phoenix
    Uczestnik

no ludzie co wy macie wszyscy 16 latek??

Zdziwiłbyś się. Swoją drogą ciekawe masz kryteria oceniania wieku.

Tak to, że facet dostaje miecz i zostaje królem i do tego jest głupim kmiotem to z punktu widzenia społecznego, psychologicznego kompletny nie realizm.

Ponieważ?

Popatrz na skład dzisiejszego polskiego Sejmu - wtedy porozmawiamy o realizmie.

wymagam żeby jakieś elementarne prawa fizyki były zachowywane...

A kto powiedział, że tam jest taka sama fizyka? 🙂

Jeżeli facet dostaje szczała leci 10m i uderza w drzewo to nie powinien wstawać itd itp chyba mnie rozumiecie?????

No coś Ty, Matrixa nie oglądałeś ????

😆

Gdyby to był film dokumentalny, to bym Twoje oburzenie rozumiał. Ale czego Ty chcesz od niskobudżetowego serialu... Nie wiem.

Zresztą, ktoś Cię zmusza do oglądania? 😀 Pomyśl, ile książek przeczytałbyś przez czas poświęcony na oglądanie serialu oraz krytykowanie go na forum 😀

Ale nie dziwie się wam bo sam oglądałem stargate także spoko.

O dzięki, Panie... Ale to się kłóci z pierwszym akapitem Twojego postu:

Nie podnieca mnie superman, he man itd. no ludzie co wy macie wszyscy 16 latek??

który wyraźnie wskazuje, że jednak się nam dziwisz 🙂

Zuza
    Uczestnik

Lol, niewielę mogę dodać, żeby nie powtarzać słów Silvera... Ale coś znajdę 😀

jeżeli kobieta która waży 40kg uderzy faceta ważącego 100 kg to nic nie powinno mu się stać.

Zależy od fazy cyklu kobiety 😆 A już prawie na pewno go zmasakruje, jeśli walczy w obronie dziecka :>

Jeżeli facet dostaje szczała leci 10m i uderza w drzewo to nie powinien wstawać

Cienko.

Berserk by wstał po przeleceniu 30m i uderzeniu o skałę!

A na serio - co jeśli do jego pędu dołozyła się inna siła składowa poza ciosem, a w drzewo uderzył z niewielkim już impetem? :>

Sorry, ale lubię karmić trolle 😆

General2
    Uczestnik

Dzieciarnia no comment

Ponieważ?

Popatrz na skład dzisiejszego polskiego Sejmu - wtedy porozmawiamy o realizmie

Zarówno Tusk jak i Kaczka a nawet Lepper na swoją pozycje pracowali baaaaardzo długo od lat 80tych oni się nie wzieli z nikąd.

Silver nie chce cie obrażać ale ty chyba na serio masz te 16 latek.

Eviva
    Uczestnik

Czy ja Twoim zdaniem też mam 16 lat?Chciałabym, żeby tak było. Jednak mimo bardzo już dawno osiągniętej pełnoletności lubię bajki i traktuję je wcale poważnie - trochę jest to wynikiem zdziecinnienia, spowodowanego pracą zawodowa z dziećmi, ale bardziej chyba moim własnym infantylnym usposobieniem.He-Man, Superman i cała reszta w seksownych wdziankach istnieją, ponieważ ludzie ich potrzebują. Wypełniają pewna pustkę w naszym życiu i chwała im za to. Jesli do Ciebie to nie przemawia, to trudno - co tu gadać ze ślepym o kolorach.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Silver nie chce cie obrażać ale ty chyba na serio masz te 16 latek.

Akurat Twoja opinia na mój temat nie jest istotna. Gdybyś jeszcze był osobą, z której zdaniem się liczę...

Jeśli to jest Twój argument do dyskusji, to wybacz... Nie nadajesz się 🙂

PS. Jeśli myślisz, że jesteś w stanie mnie obrazić, to się grubo mylisz. Takimi "argumentami" pokazujesz jedynie, na jak niewiele merytorycznej treści w dyskusjach Cię stać. Chcesz się dalej ośmieszać, bawi Cię to - proszę bardzo. Przynajmniej kilku userom tego forum poprawisz humor. Więc - do dzieła, mój drogi Generale! Nie daj się prosić - ten dzień był tak ponury, dajże nam odrobinę radości 🙂

Zarówno Tusk jak i Kaczka a nawet Lepper na swoją pozycje pracowali baaaaardzo długo od lat 80tych oni się nie wzieli z nikąd.

Jedno drugiego nie wyklucza.

Popatrz sobie na ich zachowania. Niestety, czasem zachowują się właśnie jak kmioty. Zero kultury - i tylko immunitet pozwala im na uniknięcie sprawiedliwości.

Poza tym ja pisałem o składzie Sejmu... Ta trójka to tylko niewielka jego część.

Popatrz sobie na zachowanie reszty. Popatrz na to, jak wygląda prezentowana przez nich kultura wypowiedzi w mediach: jakich porównań używają, jak jeden drugiemu wchodzi w słowo, przerywa... Dyskusje na przerwach w podstawówce mają więcej ogłady 😐

Jak to się teraz ma do Twojego lamentu na temat tego, iż nierealne jest dla Ciebie to, że kmiotki sięgają po władzę?

Hmmm?

Chcesz dalej ciągnąć offtop? Czy masz już dość?

Coen
    Uczestnik

Ogólnie rzecz ujmując jedyną osobą która zachowuje się na 16 i mniej lat jesteś Ty Genku:)

Zuza
    Uczestnik

Wracając do tematu... przejrzałam pobieżnie pilota serialu i znalazłam nutkę realizmu, o której często się w serialach zapomina - bohaterka po ganianiu w lesie ma wzorcowo upapraną kieckę 😀

Eviva
    Uczestnik

Wracając do tematu... przejrzałam pobieżnie pilota serialu i znalazłam nutkę realizmu, o której często się w serialach zapomina - bohaterka po ganianiu w lesie ma wzorcowo upapraną kieckę 😀

To już coś. Pamiętam, jak do łez bawiła mnie w skądinąd bardzo przeze mnie lubianym filmie "Wejście smoka" jedna rzecz - że Bruce Lee umiał wytarzać się po ziemi i wstać w koszulce nie tylko, że śnieżnobiałej, to jeszcze wykrochmalonej i uprasowanej! A na głowie ani jeden włosek nie śmiał mu drgnąć.

Piotr
    Klucznik

General, dziekujemy za offtop, ale go sobie zabierz. 😉 Posty leca. Silver, nie przekarmiaj trolla, juz sie najadl. ;>

Coen
    Uczestnik

Najnowszy odcinek należy do rzadkiej kategorii. Jest mianowicie o wiele lepszy od książkowego oryginału. Zdołano zachować całą kwestie tortur, upodlenia itd, unikając niesmacznego przejaskrawienia które cechowało książkę. O wiele lepiej rozwiązano tu kwestie uwolnienia Richarda.Ogólnie, odcinek zrobił olbrzymi plus dla serialu w moim odczuciu.

Liranna
    Uczestnik

Kto co lubi. Ja akurat spodziewałam się czegoś dużo ciekawszego i lepszego. Odcinek może i oddał kwestię tortur i upodlenia, ale zdecydowanie nie oddał tego, kim są Mord-Sith. Co do ucieczki Richarda to nie zupełnie tak było. uciekł tylko dlatego, że sprawił iż klinga jego miecza zbielała, a to oznaczało, że darzył miłością i z miłości zabił Dennę. (Piotr znów będzie chciał mnie zabić za spoiler ;P )Kolejny odcinek za to bardzo był podobny do książki. Różnił się praktycznie tylko jedną rzeczą. Inny czarodziej pomógł Rachel uciec, ale imienia jego nie pamiętam. Wiem tylko, że służył on wcześniej Matce Spowiedniczce i przeszedł na stronę Lorda Rahla.

Coen
    Uczestnik

To jest już 9'ty odcinek?

Piotr
    Klucznik

(Piotr znów będzie chciał mnie zabić za spoiler ;P )

/me idzie po moderatoeski topor - oj, poleci glowka. ;>

Liranna
    Uczestnik

Oczywiście, że jest już 9-ty odcinek. Praktycznie do ściągnięcia był równocześnie z 8-mym. Dlatego też przez pomyłkę najpierw zobaczyłam 9-ty i się mocno zdziwiłam, że nie jest to ten oczekiwany, a dopiero później przeczytałam, że to dziewiąty, a ósmy był trochę wcześniej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 95 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram