Forum › Fantastyka › Fantasy i horror › Legend of the Seeker, nowy serial dla fanów Fantasy
Hmm..a to był grawerunek na trzonku rękojeści? Bo jeśli tak to dobrze, że z niego zrezygnowano, jako ktoś kto machał trochę mieczem, wiem jak bardzo takie coś b y było upierdliwe:) A tu on tym mieczem wywija często i sporo.
Chyba se jaja robisz widziałeś tą scene jak dziewczyna w sukni ślubnej zabijała 20cm nożem facetów w zbrojach i z mieczami??Poruwnujesz to do 300??Litości naprawde chyba się popłacze. Dobre aktorstwo??
Ten chłopaczek wygląda jak lalka KEN (i zachowuje się zupełnie standardowo jest taki jak by był zrobiony w fabryce FORDA), magik jak marna kopia Gandalfa a kobita jest delikatnie muwiąc dość mało prawdziwa, wyrazista, kobieca i nie umie grać. Ten serial to XENA 2.
No akurat nierealność walki w przypadku 300 to nad wyraz niedorzeczny argument. Pod względem podobieństwa chodziło mi o zwolnienia i przyspieszenia. A, że płacz z litości sprawia, że tego nie widzisz to problem jest twój.Mówisz, że gość wygląda jak Ken? Hmm...popatrzmy:Młody - jest.Brązowowłosy - jest.Dobrze zbudowany - jest.Brodaty - jest (powiedzmy).A więc z tego co pamiętam wygląda tak jak Richard z książki. Masz pretensje? Pisz do Goodkina, że tak go wykreował.Jestem równiez pozytywnie zaskoczony tym jak jest zbudowany. Biorąc pod uwagę obecna metroseksualną modę spodziewałem się, że będzie chudy jak gwiazda gotyckiego zespołu a tu dostaliśmy kogoś kto faktycznie wygląda jakby był leśnikiem przez całe życie. Jedynie do tego, że jest łysy jak kobiece kolano można się przyczepić ale tego się niestety raczej nie przeskoczy. Ta dupowata moda również obowiązuje.Magik kopią Gandalfa? Hmm...ciekawe. Dlatego, że jest siwy? Straszne! Jakby jeszcze wspierał się na kawałku drewna, choćby na góralskiej ciupadze to pewnie byś pisał skargę na autorów serialu o plagiat! No chyba, że mówisz o Rahlu...jeśli tak to cóż, ciekawego Władce Pierścieni oglądałeś.Kobieta delikatnie mówiąc dość mało prawdziwa, wyrazista, kobieca i nie umie grać....no, fakt, nie plącze co odcinek, niema wiecznie okresu a jak mówi co chce na śniadanie to jej głos nie niesie za soba głębi poruszającej całe miasteczka. Koszmar.Xena powiadasz? Nie kolaże aby bohaterowie porozumiewali się między sobą za pomocą piosenek, ale może widziałeś więcej odcinków niż ja..
Akurat ten chłopak JEST metroseksualny. A zbudawany jest słabo.
Jak chcesz kogos metroseksualnego i słabo zbudowanego a wsadzonego w skóre wojownika to obejrzyj sobie Roar
Ja akurat uważam, że Richard jest w sam raz. Zdecydowanie nie zniosłabym kogoś postury Conana. W końcu on był leśnym przewodnikiem, a nie jakimś wojownikiem. Wcale nie musiał być super dobrze zbudowany.O czym jest Roar?
O czym jest Roar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Roar_(TV_series)
Jak widać po liczbie epizodów - raczej się nie przyjął.
Z tego co mi wiadomo to on miał być drwalem. Ten chłopak zdecydowanie na drwala mi nie wygląda. Tak oczekiwałbym kogoś zbliżonego posturą do conana a nie chłopaka, który codziennie rano stawia sobie fryzurkę na żeliku (w średniowieczu??!! 😮 ).
O czym jest Roar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Roar_(TV_series)
Jak widać po liczbie epizodów - raczej się nie przyjął.
Wielu go pamięta więc coś w sobie miał tak jak SAAB czy Firefly.
Richard zdecydowanie nie był drwalem. Był leśnym przewodnikiem i trudnił się bardziej zbieraniem unikatowych okazów ziół, jak również tropieniem zwierzyny. Do tego wcale duża postura nie jest potrzebna, ale i chuchro też nie może być skoro większość czasu spędzał w lesie.
A co do żelu...biało kurze, tłuszcz i inne naturalne "żele" znano od czasów przed średniowiecznych:P
Wielu go pamięta więc coś w sobie miał tak jak SAAB czy Firefly.
Roar was not very well received in the US and lasted for only one season...
Ja zdążyłem już zapomnieć, że coś takiego było 🙂 Cóż, pamięć ludzka to ciekawa sprawa.
Koniec OT?
Kolejny odcinek za mną. Muszę przyznać, że coraz bardziej sie zastanawiam jak sie w końcu skończy serial. We wcześniejszym odcinku pojawiła sie wzmianka o Siostrach Światła, które nota bene w książce pojawiają sie w 3 tomie, jak zabierają Richarda, a w najnowszym odcinku przyjaciel Zedda (nie pamiętam żeby miał przyjaciela czarodzieja) zakłada mu na szyję Rada'Han. To chyba nie tak do końca było. Co prawda później faktycznie została mu nałożona obroża, ale właśnie przez Siostrę Światła - Ksieni Annalinę i to po to, aby pomógł jej odnaleźć Nathana i razem walczyć przeciwko Nawiedzającemu Sny. Coraz bardziej interesuje mnie, czy i Jagang pojawi sie w serialu...
Powiem szczerze, że książka sama w sobie jest niezbyt dojrzałą fantastyką więc w sumie nie dziwie się filmowi. Czytałem bodajże 3 czy 2 tom tego lata temu chyba kiedy byłem w podstawówce wtedy mi się podobało chyba ale teraz rzuciłbym to w kąt po pierwszym rozdziale.
Po lekturze najnowszego odcinka muszę powiedzieć, że serial podoba mi się coraz bardziej. Właśnie przez odejście od realiów książkowych - już nie trzeba było odzierać maga za skóry, najlepiej przez najlepszego przyjaciela aby zabrać mu moc. Może i sam patent nie był kiepski w oryginalnej formie ale po lektorze dziwactw i sado-masochistycznych wizji autora z pierwszego tomu po prostu już zniesmaczał.