Kupno ZEN poza PWE

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Participant

Hej mam pytanko czy mozna gdzies kupic ZENy do STO za dolary?? Bo na stronie PWE jest w ojro a to diabelnie drogo wychodzi na złotówki. Jesli sie natomiast nie da to może ktoryś z szanownych graczy posiadajacych sporo tej waluty chciałby sprzedać ZEN za PLN?? Transakcja przez allegro.

swgs1994
    Participant

Za euro? Hmm...dziwne ja mam za złotówki, musiałeś ustawić chyba inny kraj niż Polska przy rejestracji, chyba że mieszkasz za granicą.Za dolary to wtedy mógłbyś kupić gdybyś ustawił region USA. Ale jest to możliwe tylko przy rejestracji.

Szynszyl
    Participant

Mieszkam w Polsce nie wiem jak to ustawilem, konto mam juz kilka lat i chyba jak sie rejestrowalem to nie bylo polski nie pamietam. To co teraz moge zrobic?? A da sie pszeslac ZENy na inne konto ale nie przez gre tylko besposrednio w formie giftu lub cos w ten desen??Kurka sprawdzilem i w billing profile mam Polske a i tak mam w ojro... A przez jaki adres wchodzisz??

Melnikor
    Participant

To czy ceny masz w Euro czy PLN zależy od wybranej formy płatności.

Szynszyl
    Participant

Melnikor a wiesz jaka metoda jest w zlociszach??

LIBERTO
    Participant

parę razy kupowałem przez paypala i w tym przypadku z konta w złotówkach pobiera kasę ale przelicza ją na euro i tak dokonuje płatności. z przelewem chyba też tak jest. a na to że masz w euro wyższą cenę niż dolarach żadna metoda ci nie pomoże: w eurolandzie mamy VAT ( u nas 23%) w "juessej" go nie ma, czy też raczej jest bardzo mały- nie wiem dokładnie, dlatego przelicznik dla nich jest korzystniejszy. należy pamietać również że kwoty są przeliczane z euro na dolary po ichnim kursie, co przy większych zakupach zenów może dać sporą różnicę w przeliczeniu ( w moim przypadku kilka złotych na moją korzyść to było)

Tomassso
    Participant

hmm.. a może jakby wchodził na strone PWE za pomoca jakiegos proxy z USA? Wtedy transakcję liczyło by chyba w dolarach?

LIBERTO
    Participant

tu chyba decyduje region rejestracji konta, skąd wchodzi chyba nie ma znaczenia

Melnikor
    Participant

W złotówkach masz na pewno płatność przez komórkę, ale czy to się opłaca to inna sprawa.

Szynszyl
    Participant

Przez komórkę odpada musze wykorzystać karte internetową. To może inaczej, bo mnie juz drażni to. Chce ktos sprzedać zeny?? Mam na wydanie 14 zł a nie wdając sie w szczegóły mogę je wydac tylko na zakupy przez internet (nawet przelewu nie moge zrobić nie mowiąc o wypłaceniu). Sprawa prosta ktos wystawia aukcje na allegro.pl ja kupuje i wymieniamy sie w grze 1zen = 1 dil. Ktos chetny??

MnICH
    Participant

Sprawa prosta ktos wystawia aukcje na allegro.pl ja kupuje i wymieniamy sie w grze 1zen = 1 dil. Ktos chetny??

Nie jest to takie 'proste', bo:

-minimalna cena 1 zen to 25 dil

-nie da sie wystawic oferty sprzedazy zen za mniej niz 1 punkt niz obecna (autoamtycznie bedzie podniesiona cena do 1 mniej niz akuralna)

-nawet gdyby dzialalo, to nie ma mozliwosci by oferta kupna/sprzedazy trafila tylko do jednej osoby

Szynszyl
    Participant

Czyli kiszka

I. Thorne
    Participant

Stary, po co chcesz wydawać kasę? Ja miałem 15 poziom i farmiłem 40 ZENów na dzień.1. Misja Asteroid Maining w Beta Ursae SB - około 800 dil na 1 podejście.2. Misja Strange New Worlds - przy okazji robić Explore Delta Volanis Cluster, 1440 dil3. The Sword of Kuva'Maght - z Foundry, przy pierwszy w danym dniu podejściu 2160 dilaLeć tak codzinnie i szybko wbijesz, a jak będziesz mieć wysoki poziom to będzie więcej misji z dilem, tak że ograniczenie rafinacji do 8k dziennie Cię wkurzy.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram