Forum Trek.pl Newsy Nauka i Technologia Kosmici istnieją? Rewelacje Mitchella

Kosmici istnieją? Rewelacje Mitchella

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 176 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Prosta odpowiedź: nie wierzę, jestem ateistą. Czy interesuje się zjawiskami paranormalnymi? Tak, choć głęboko zakorzeniony we mnie zdrowy rozsądek mówi mi, że duchów nie ma, tak samo, że kosmici nie odwiedzają naszej planety.

zdarom
    Uczestnik

A pomyśleliście dlaczego ten gość opisuje tych kosmitów w sposób w jaki pokazuje ich większość filmów sf?

Być może dlatego że jest to oklepany obraz kosmitów który już się przyją na całym świecie.

J.L.Picard
    Uczestnik

duchów nie ma

Zdziwiłbyś się.

A co do wiary to wszystko już zostało powiedziane w "Znakach" i "Kontakcie"

Lo'Rel
    Uczestnik

Akurat oba filmy są rewelacyjne i bardzo je lubię. A co do duchów to masz rację, zdziwiłbym się gdyby ktoś udowodnił ich istnienie, ale jestem dziwnie pewien, że nikt tego nie dokona. I choć na świecie są miliony osób które twierdzą, że duchy widziały, w tym nawet ja, ale dotyczy to osobistych wspomnień, to jednak nie wierzę w nie. I o wiele bardziej interesuje mnie jak to jest możliwe, że mózg nas tak zwodzi i jaki wpływ na to ma natura.

J.L.Picard
    Uczestnik

Zapytaj dowolnego księdza o egzorcyzmy a dowiesz się ,że duchy istnieją.

fluor
    Klucznik

Jasne, że potwierdzi, przecież idealnym przykładem jest Duch Św.

Lo'Rel
    Uczestnik

Widział ktoś Ducha Świętego? Czy rozumiem, że mam uwierzyć na słowo? Jak już pisałem jestem ateistą i sceptykiem i stwierdzenie, że coś bo ktoś tak powiedział to najgorszy argument z możliwych. Duchy to bardzo silny wytwór wyobraźni, tak silny, że wierzymy w ich istnienie, co ma podstawy biologiczne według ostatnich badań.

The D
    Uczestnik

A widziałeś ty kiedy faę grawitacyjną ;)Żeby nie było - też nie wierzę w duchy.

Lo'Rel
    Uczestnik

Istnienie grawitacji jest potwierdzone naukowo...

Eviva
    Uczestnik

A pomyśleliście dlaczego ten gość opisuje tych kosmitów w sposób w jaki pokazuje ich większość filmów sf?

Co tu się zastanawiać? Jak ludzie diabłów widywali, to też pod jeden strychulec - Spock z rogami i solidnym chwostem. A ja tam uważam, że jeśli diabeł istnieje, to musi być cholernie przystojny, skoro tylu ludzi już skusił.

Lo'Rel
    Uczestnik

Po co wymyślać wygląd kosmitów jak w telewizji pełno jest zielonych ludzików hehe :>

zdarom
    Uczestnik

Skusił czy nie to sam jego wygląd jest raczej bez znaczenia, bo zło samo w sobie często sprawia ludziom przyjemność.

The D
    Uczestnik

Istnienie grawitacji jest potwierdzone naukowo...

No tak, przy użyciu odpowiednio czułych przyrządów można zmierzyć przyciąganie pomiędzy ciężkimi (ale jeszcze w ludzkiej skali) przedmiotami. Ale nie wiem, czy udało się komuś zarejestrować falę grawitacyjną, a już na pewno nie zmierzono z jaką prędkością sie poruszają, choć powinny z prędkością światła. Ale to tylko wynik toretycznych rozważań.

cinus
    Uczestnik

Cóż, na istnienie duchów wbrew pozorom są dowody. Chyba, że gdyby np. twoja pięcioletnia córka zaczęła wrzeszczeć głosem 35 letniego mężczyzny w języku hebrajskim lub aramejskim uznałbyś to za całkowicie normalne. Ja tam uważam, że to kwestia wychowania.Po za tym niedawno pojawił się wątek niejakiego Sai Baby - proponuje poczytać o tym człowieku.Co zaś się tyczy tych kosmitów, mam wrażenie, że odwracacie kota ogonem - nie chcecie wziąść pod uwagę, że filmowcy mogli robić filmy opierające się na pierwszych doniesieniach o 'zielonych ludzikach'? Moim zdaniem tak właśnie było. Mimo całkowitego ukrycia sprawy, musiało dojść w końcu do przecieków.

Lo'Rel
    Uczestnik

Jeśli moja pięcioletnia córka zaczęła by krzyczeć po hebrajsku, to z pewnością zabrał bym ją do psychiatry i neurologa, na pewno nie do księdza.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 176 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram