Forum Trek.pl Newsy Nauka i Technologia Kosmici istnieją? Rewelacje Mitchella

Kosmici istnieją? Rewelacje Mitchella

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 176 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

Chodzi o to, że wszystkim jest na rękę dementować wszelkie tego rodzaju rewelacje 🙂 Mówię trochę jak rzecznik teorii spiskowych, ale coś jest na rzeczy 😉

Comm_Luke
    Uczestnik

Zgadzam się z fluorem. Zresztą ufo to nie wymysł współczesnych. Na dawnych rycinach tak europejskich, jak i malowidłach pochodzących chociażby z Ameryki Południowej (chyba inkaskich) wyraźnie widać przedstawienia obiektów znajdujących sie na niebie. Nie twierdze, że szare/zielone ludzki przylatują do nas notorycznie i nas obserwują, ale czemu nie wierzyć, że nikt nas nie odwiedza? Prawdopodobieństwo odwiedzania nas przez kosmitów jest moim zdaniem równe prawdopodobieństwu, że nikt ziemi nie odwiedza, a to moim zdaniem oznacza, że w obu przypadkach są duże szanse :]

Anonimowy
    Gość

Oczywiście, że tak. Ale czy nie właśnie o to chodzi? Można tak gigantycznie wielką sprawę ukrywać przez jakiś czas, ale w końcu coś, o tak rozległym oddziaływaniu wymyka się spod kontroli. A przez 60 lat nikt nigdy w historii nie przedstawił żadnego dowodu na to, że obcy nas odwiedzają. Każda taka nowinka zostaje zmiażdżona przez świat naukowy i zdrowy rozsądek ludzi którzy to oceniają.

Właśnie dlatego jest miażdżona przez świat naukowy, bo jest prawdziwa. Widocznie ktoś z tego korzysta i zarabia dużą kasę, a kasa może zamknąć usta. Ponieważ informacja dla niektórych może się wydać nieprawdziwa toteż w sposób agresywny wmawiają, że obcych nie ma i nie było na Ziemii. Jak na mój gust trochę za energicznie protestują żeby czego nie było na rzeczy. jeśli się nie ma nic do ukrycia to się nie protestuje i nie szuka na siłę innego wytłumaczenia. Do dziś nie wiadomo na 100% co się stało w Rosswell. Jakoś balon mnie nie przekonuje, tym bardziej, że po co by na początku twierdzono, że to jednak nie był balon? Czy ujawnienie rzekomego tajnego projektu Mogul było mniej niebezpieczne od stwierdzenia, że to obcy? Nie, bo nie było żadnego projektu Mogul. Wymyślono go w Pentagonie na potrzeby ukrycia prawdziwych wydarzeń. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale potrafię logicznie myśleć i dla mnie coś śmierdzi w tym uporczywym dementowaniu takich rewelacji na zasadzie: nie jest tak bo to niemożliwe. Wszystko jest możliwe. Kiedyś twierdzono, że nie możliwe jest rozmawianie z drugim końcam świata czy latanie. Dziś mamy telefony i samoloty. Kto wie czy rewelacje uznanego w końcu naukowca nie są prawdą i niektórzy stara się go na siłę zdyskredytować. Dlatego jak dla mnie możliwość, że nas odwiedzają istoty podobne do Asgardów ma prawdopodobieństwo 50/50.

Lo'Rel
    Uczestnik

Uparcie nie twierdzę, że to nie jest niemożliwe, ale mój zdrowy rozsądek podpowiada, że takie rzeczy nie mają miejsca. Dlaczego, gdyby faktycznie nas odwiedzali, nie wylądują na jakimś dziedzińcu w mieście i nie nawiążą kontaktu? Zawsze kontaktują się poprzez wojsko, a to przecież nie są przedstawiciele władz. W Roswell nie wierzę. Nie wiem, co tam się wydarzyło, ale mój sceptycyzm nakazuje mi wątpić w kosmitów.

lszekg
    Uczestnik

A wiecie ile by kosztowało ukrycie takiej prawdy? Żaden rząd czy kraj nie jest w stanie ukryć czegoś (według Mitchell`a) na skalę globalną, ani też żadne państwo na świecie nie jest zdolne ze sobą współpracować w tak wymagającej ,jak bym to nazwał, symbiozie. To już wyklucza tą teorię. :glare:

Anonimowy
    Gość

Chyba, że poszczególne rządy robią to niezależnie od siebie na polecenie tych obcych. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że by mieli tylko odwiedzać USA i inne angielskojęzyczne kraje, czy nawet Rosję. Być może byli i u nas, ale my mamy ciekawsze tematy niż kosmici. Wystarczy popatrzeć na różne afery. Nas fascynuje czy Doda rozejdzie się z Majdanem albo czy dziennikarze wygrają z politykami, tudzież inne podobnie "istotne" sprawy a nie czy usiądzie nam UFO na głowach. Przypuszczam, że nawet gdyby UFO wylądowało przed Palacem Kultury nikt by się nim nie zainteresował oprócz chcących załatwić swoje potrzeby psów.

cinus
    Uczestnik

Gorączkujecie się jakby nie wiem co. W świecie SG zostało doskonale pokazane na czym może polegać ukrywanie kosmitów na całym świecie. Bo dla mnie na przykład to takie Kongo nie musi wcale o niczym wiedzieć, a Polska może wiedzieć tylko tyle, że ma się na ten temat nie odzywać bo dostanie po zębach. W naszym kraju dopiero niedawno odkryto, że ruscy mieli tu wyrzutnie rakietowe. Nadal myślicie, że ciężko było by ukryć kontakty z obcymi? A to tylko Polska.

Lo'Rel
    Uczestnik

Oczywiście, że było by to szalenie trudne. Skoordynowana akcja propagandowa trwająca 60lat? Gdzie tu zdrowy rozsądek? Nie, nie i jeszcze raz nie. Pora pojąć, że kosmitów u nas nie ma. A dziwne malunki na skałach w różnych częściach świata to dowód najwyżej na to, że kultury świata wywodzą się z jednego miejsca i z biegiem czasu ukształtowały się niezależnie wraz z wędrówkami ludów po całym świecie. Lądowanie kosmitów to bujda taka sama jak kręgi w zbożu. Po prostu nie dam się przekonać.

lszekg
    Uczestnik

Po prostu Polska to takie zadupie że u nas nikt nie zwraca uwagi na to uwagi. Gdzie tam wyrzutnie rakiet kierowanych (sprawnych!), ważne jest to, że Doda chce napisać książkę dla szkół. Poza tym wolę już słuchać bredni o kosmitach niż realnej prawdy, w niektórych odmianach. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym postem.

Eviva
    Uczestnik

Gdyby kosmici porwali Dodę, wyświadczyliby Polsce nie lada przysługę. Zresztą odnosi sie to nie tylko do niej. Poza tym jest coś w tym, co pisał R'Cer - przeciętny Polak dużo bardziej interesuje się tym, co leży na jego osobistym talerzu, niż tym, co mu lata w talerzu po niebie. A wiecie, co ja myślę o kosmitach, ale tak bez ściemy, na serio? Że gdyby doszło do oficjalnego kontaktu tych ostatnich z dzisiejszymi Ziemianami, to skończyłby się on dla nich dokładnie tak, jak dla zwiadu Wolkanów w odcinku ENT 'In the mirror, darkly". Ni mniej, ni więcej.

Lo'Rel
    Uczestnik

Co tak tej Dody się uczepiliście, nie lubię jej, więc o niej nie rozmawiam. Ja, jako przeciętny Polak (mieszkaniec Ziemi przede wszystkim) interesuje się wieloma więcej sprawami niż własnym talerzem. Może scena w "In The Mirror, Darkly" była zbyt dobitna, ale pewnie nasze "poznawanie" obcych poszło by w kierunku eksperymentów czy generalnie w kierunku naukowym o wątpliwej etyce. A może się mylę...

Dalek
    Uczestnik

A nei pomyśleliście, że ci cali kosmici to zasłona dymna dla czegoś innego?Np. nieudaych testów nowych bronii?

lszekg
    Uczestnik

W roku 1945 w Niemczech powstał projekt "ohne Flügel" czy jakoś tak. Zakładał on wykorzystywanie silników odrzutowy i wirowania pewnych części maszyny do stworzenia myśliwca bez skrzydeł. Projekt później przejęli Amerykanie. Samolot w zamyśle miał kształt talerza. Dociekliwi znajdą tu odpowiedź.

Eviva
    Uczestnik

Tyle, że taki talerz w atmosferze równie gęstej jak ziemska okazał się do... i zużywał mnóstwo paliwa na samo oderwanie się od gruntu. Osobiście też uważam, ze kosmici to bardzo wygodny kamuflaż. Dla przykładu: dochodzi do wycieku broni biologicznej lub jakiegoś nowego związku na zamieszkanym terenie. Jak sprawdzić, czy ludzie chorują i jakie to ma wogóle skutki, ale tak, żeby nie nabrali podejrzeń? Ano, przebrać się fikuśnie, uprowadzić, oszołomić narkotykiem niszczącym poczucie czasu (wystarczy zwykłe opium) i przebadać w odpowiednio udekorowanym pomieszczeniu. Potem odstawić na miejsce i zbyte. Jak zaczną gadać, no to się najwyzej ośmieszą.

Lo'Rel
    Uczestnik

Kosmici jako zasłona dymna? Z tym się zgodzę. Choć zalatuje teorią spiskową, ale brzmi całkiem prawdopodobnie. Przecież wszystko co się nie powiedzie (eksperymenty) można zwalić na kosmitów. Mamy winnych i wszyscy są zadowoleni 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 176 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram