Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Koniec z Wygnańcami

Koniec z Wygnańcami

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Keymaster

Złe wieści dla fanów ambitniejszej fantastyki. Telewizja BBC podjęła decyzję o kasacji serialu Outcasts już po ośmiu wyemitowanych odcinkach.

Choć Outcasts nie miał najlepszego startu, to zdaniem krytyków rozwijał się w dobrym kierunku, a przez wielu fanów był porównywany do znanej i cenionej serii z lat 90. - Earth 2. Niestety decydenci BBC nie opiniami fanów się kierują, a wynikami oglądalności, a te nie były zadowalające. Po przeniesieniu serialu na gorszą porę emisji mogło stać się tylko jedno - kasacja. Niestety nie poznamy już dalszych losów kolonistów planety Carpathia.

Źródło: cultbritannia.co.uk

perekel
    Participant

I tak oto Mamona znowu wygrała... :[ 🙁

Cross
    Keymaster

K....a mać.

Coen
    Participant

Syf, kiła i mogiła...

Galactica
    Participant

Nie oglądałem, ale w takim tempie padania seriali SF to nie wiem czy za parę lat jakikolwiek się ostanie.Nie mogę pohjąć jak serial klasy Moda na sukces się tak długo utrzymuje. Wiem wiem, wierna widownia, ale no bez przeady.

Coen
    Participant

Również sprawa kasy - nakręcenie odcinka mody na sukces nie licząc gaży aktorskiej to raczej sprawa tysiąca dolarów, który przynosi milion zysku.Z S-F jest gorzej pod tym względem. Wystarczy wspomnieć TNG który w latach 80-90 XX wieku kosztował właśnie milion $ za odcinek.Prawdziwy problem w świecie S-F to utrafienie w widownie. Jeśli bowiem robimy ambitne S-F to okaże się, że wielu narzeka na brak akcji. Z kolei jak zrobi się naładowane akcją to okazuje się, że wielu (zwykle tych samych :|) narzeka, że jest to płytka rąbanka...

perekel
    Participant

No właśnie..., czyli tak źle i zaraza, tak niedobrze :[

No i na końcu będziemy jak w idiokracji: same mody na sukces i inne takie - tylko i wyłącznie... :[

Coen
    Participant

Nie, osobiście mam nadzieje, że pójdą śladem Supernatural. Tam w drugim sezonie ugruntowała się stała, mała ale wierna grupa widzów. I teraz serial kręcą dla niej mając w głębokim poważaniu wszystkich innych

Galactica
    Participant

Prawdziwy problem w świecie S-F to utrafienie w widownie. Jeśli bowiem robimy ambitne S-F to okaże się, że wielu narzeka na brak akcji. Z kolei jak zrobi się naładowane akcją to okazuje się, że wielu (zwykle tych samych :|) narzeka, że jest to płytka rąbanka...

Dogodzić ludziom...

I teraz serial kręcą dla niej mając w głębokim poważaniu wszystkich innych

Powinjni robić tak częściej 🙂

druh drużynowy
    Participant

Jak dla mnie decyzja o kasacji to żadne zaskoczenie. Jestem fanem wszelkiej maści SF, ale ów Outcasts wyłączyłem po pierwszych 20 minutach pilota. Kolejny gniot do kosza, czekam na inne dobre SF.

Coen
    Participant

To proponuje włączyć i skończyć pilota. Serial jest powolny ale ciekawy i zdecydowanie jest to kawałek niezłego S-F

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram