Forum Trek.pl Newsy Star Trek Kolekcjonerskie wydanie DVD/Blu-ray Star Trek w Polsce

Kolekcjonerskie wydanie DVD/Blu-ray Star Trek w Polsce

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 42 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Lo'Rel
    Uczestnik

Wulkanista - znawca kultury wulkańskiej? Coś jak arabista, iberysta... zero jakiejkolwiek konsekwencji językowej.No i ewidentnie jest jakiś syfek w datach premiery...

biku1
    Uczestnik

Może to wydawca zamieszał podając nieprawidłowe daty?

W tej chwili z tego co wiem, to fizycznie jest do dostania na pewno wersja na BD i chyba 1 płytowa.

Natomiast wszelkie 2 płytowe czyli zwykła i w steelboxie są "lekko" opóźnione i zapowiadane na pierwszy tydzień listopada o ile znowu się coś nie wydarzy.

Jamjumetley
    Uczestnik

To będzie też wersja 2xDVD w zwykłym, plastikowym pudełku? Na stronie Imperial CinePix piszą tylko o Blu-ray, 2xDVD steelbox i 1xDVD.

Eviva
    Uczestnik

To będzie też wersja 2xDVD w zwykłym, plastikowym pudełku? Na stronie Imperial CinePix piszą tylko o Blu-ray, 2xDVD steelbox i 1xDVD.

Diabli tam wiedzą, co będzie - na razie nawet tego kolekcjonerskiego "zwykłego" nie ma. Mam nadzieję, że będzie, bo mimo wszystko chciałabym go mieć.

biku1
    Uczestnik

A co to znaczy "zwykłe kolekcjonerskie" ? Jakaś kolejna wersja której na razie nie ma ?Pomijam sam fakt, zgrzytu gdy w jednym pojęciu używa się zwykłe i kolekcjonerskie to tak jakby powiedzieć, że coś zwykłego jest wyjątkowe. 😉

Eviva
    Uczestnik

A nie zauważyłeś, że to było w cudzysłowie?

Barusz
    Uczestnik

Jak najbardziej możliwa jest sytuacja, gdy coś jest zwykłe w ramach klasy rzeczy "kolekcjonerskich". Jeżeli masz pięć typów wydań kolekcjonerskich (np. z różnymi dodatkami), z czego 90% jest taka sama (np. ma tylko wywiady z twórcami i dwie wycięte sceny), to jest to wydanie "zwykłe kolekcjonerskie" 😉

biku1
    Uczestnik

A nie zauważyłeś, że to było w cudzysłowie?

Zauważyłem ale pytam bo być może jest jeszcze coś nowego o czym nie wiem.

Jak najbardziej możliwa jest sytuacja, gdy coś jest zwykłe w ramach klasy rzeczy "kolekcjonerskich". Jeżeli masz pięć typów wydań kolekcjonerskich (np. z różnymi dodatkami), z czego 90% jest taka sama (np. ma tylko wywiady z twórcami i dwie wycięte sceny), to jest to wydanie "zwykłe kolekcjonerskie" 😉

Hm bez przesady, dałeś przykład taki trochę na siłę. 🙂

Kolekcjonerskie samo z siebie znaczy wyjątkowe i unikalne i raczej nikt nie tworzy 10 różnych wydań kolekcjonerskich jednego filmu.

Obecnie najczęściej są 4 wydania - 1 płytowe, 2 płytowe, w steelboxie i BD. Rzadko bo rzadko robione są właśnie tzw kolekcjonerskie do których dodają kadry z filmu, plakaty, znaczki, nalepki i cały ten stuff w jakimś specjalnym większym opakowaniu.

Owszem Polacy są tak przyzwyczajeni czytaj rozpieszczeni 🙁 przez wydawców, że nawet jedno płytowe z kilkoma dodatkami potrafią nazwać kolekcjonerskim ale to jest tylko pusty śmiech na sali.

Stąd było moje pytanie czy może poza wydaniem w steelboxie wychodzi jakieś inne i nie myślę tu o dwupłytowym. 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Chyba wszystkie usunięte sceny - YouTube.

Czy ktoś w ogóle kto zamawiał steelbook z Empiku to go dostał? Bo teraz przy produkcie wyświetla się 'produkt niedostępny'.

Eviva
    Uczestnik

Czy ktoś w ogóle kto zamawiał steelbook z Empiku to go dostał? Bo teraz przy produkcie wyświetla się 'produkt niedostępny'.

Ja nie dostałam i zanosi się na to, że nie dostanę. Pytałam znajomych, co też zamawiali, ale i z nich żaden nie dostał.

The D
    Uczestnik

Ja nie dostałam i zanosi się na to, że nie dostanę. Pytałam znajomych, co też zamawiali, ale i z nich żaden nie dostał.

So say we all!

Tak się zastanawiam. Niedawno czytałem artykuł o problemach Empiku z płynnością finansową, długach u wydawców itp. Może Imperial uznał, że Empik przegiął pałę w odraczaniu płatności i wstrzymał dostawy?

Eviva
    Uczestnik

Jak tak to klops. Czekam do wyznaczonej daty i szukam gdzie indziej, gdzieś w końcu znajdę.

biku1
    Uczestnik

W innych sklepach jest podobnie problem z dostaniem tej wersji. Wygląda na to, że to sam Imperial nie wyrobił się z tym wydaniem. Chyba, że zapatrzył się w zachodnich wydawców i zaczął stosować ich chamskie metody "skłonienia" :/ ludzi do przejścia na BD czyli najpierw wydamy płytki BD a z tydzień-dwa-lub trzy-a nawet miesiąc później wydamy dla tych mniej ważnych klientów wydanie "jeszcze niedawno najwyższej możliwej jakości dla domowej rozrywki" 😉 znaczy się dvd. Nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i nie wierzyć niektórym sklepom które oczywiście "oferują" to wydanie bo im się nie chciało zaktualizować oferty i liczą, że ktoś zapłaci. No i będą miały na haczyku takiego klienta bo już grzecznie potem poczeka na to wydanie mamiony obietnicami ,że tak, tak już zaraz będziemy mieli to wydanie.

Eviva
    Uczestnik

Echhhh... a to Polska właśnie....

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 42 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram