Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Kara śmierci

Kara śmierci

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 388 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

I to się nazywa ucisk.

To się nazywa system totalitarny. W starciu z nim pojedynczy człowiek nie ma żadnych szans. Zresztą niby czemu władze Chin miałyby się przejmować jakimś pojedynczym człowiekiem, skoro maja ich tam tylu, a reszta świata udaje, że nie widzi, co się dzieje?

Silver Phoenix
    Uczestnik

Reszta świata widzi - tyle tylko, że nie wystąpi przeciw Chinom. Nie wtedy, kiedy spora część zachodniego przemysłu została przeniesiona do Państwa Środka... Nie wtedy, kiedy tyle pieniędzy pozostało do zarobienia. A gdzie zaczyna się forsa, kończą się ludzie.Przynajmniej wg polityki wielkich wytwórców.

Lo'Rel
    Uczestnik

A gdzie zaczyna się forsa, kończą się ludzie

Oto cała prawda. Świat jest beznadziejny.

Eviva
    Uczestnik

Dlatego właśnie utonęłam całą duszą w świecie ST. Gdybym tak mogła, jak nie mogę, jeszcze dziś bym się tam przeniosła. Gdy patrzę co się dzieje... choćby to, że w kraju bardziej w końcu cywilizowanym, niż Chiny, Kanadzie, uniewinniono policjantów, którzy doprowadzili do śmierci Polaka... nie chce mi się rano wstawać i patrzeć na ten świat.

Khada'r Verys
    Uczestnik

Dlatego właśnie utonęłam całą duszą w świecie ST. Gdybym tak mogła, jak nie mogę, jeszcze dziś bym się tam przeniosła. Gdy patrzę co się dzieje... choćby to, że w kraju bardziej w końcu cywilizowanym, niż Chiny, Kanadzie, uniewinniono policjantów, którzy doprowadzili do śmierci Polaka... nie chce mi się rano wstawać i patrzeć na ten świat.

Ja także chciałbym do świata treka---> niestety to fikcja która raczej nie nastąpi, ale pomarzyć zawsze można , a jeśli chodzi o sprawe tych policjantów to było wiadome dawno że bedą uniewinnieni, zniesli wizy żeby uciszyć Polaków

Eviva
    Uczestnik

Obrzydliwa sprawa. To z tym należy walczyć, a nie z karą śmierci dla prawdziwych zbrodniarzy.I jeszcze to głupie uzasadnienie - że lekarze stwierdzili chorobe serca, więc to nie policjanci sa winni. Taak... a jak ugodzisz kogoś nożem, to tez nie jesteś winny, że facet zmarł - zmarł, bo krwawił.

Khada'r Verys
    Uczestnik

ja jestem przeciwny karze smierci, bo są przypadki usmiercenia niewinnych ! Powinno się utworzyć obozy pracy dla największych zwyrodnialców, morderców itp. np na jakiejs wyspie lub na zbudować stacje w przestrzeni kosmicznej i wrzucać tam takich żeby gnili i się nawzajem mordowali tak jak to było w VOYAGERZE, chociaż i tu bedą przypadki nie winnych, ale przynajmniej nie ma śmierci

Eviva
    Uczestnik

To, co proponujesz, dopiero jest w sferze marzeń! Różne organizacje humanitarne robią, co mogą, żeby więzienie zamieniło się we wczasy dla zbrodniarzy, tymczasem niewinni padają trupem co dnia, i to gęsto. I ich los jakoś mało kogo wzrusza. Jednym słowem - chcesz, by kogoś obchodziło to, jak żyjesz, i czy broń Boże nikt ci krzywdy nie robi, zabij parę osób. Więcej ujmie się za Tobą niz za nimi.

zdarom
    Uczestnik

...tymczasem niewinni padają trupem co dnia, i to gęsto. I ich los jakoś mało kogo wzrusza...

"Pojedyncza śmierć to tragedia, tysiąc to statystyka" Jakoś tak to leciało( dokładnie nie pamiętam), nie wiem kto to powiedział ale pasuje jako odpowiedz do postu Evivy.

Lo'Rel
    Uczestnik

"Pojedyncza śmierć to tragedia, tysiąc to statystyka"

Nie chcę puścić buraka, ale zaryzykuję i o ile kojarzę, to słowa Stalina, czy któregoś z jego przydupasków, którzy i tak skończyli jako zdrajcy systemu.

zbudować stacje w przestrzeni kosmicznej i wrzucać tam takich żeby gnili

Wydawać setki milionów dolarów na budowę stacji dla przestępców? O w życiu - dla bandytów dosyć jest miejsca tutaj. A stację można wykorzystać do badań kosmosu.

Rzeczywiście Eviva, nóż w kieszeni się otwiera gdy słyszy się o przypadku kanadyjskim. Zdanie mam podobne, więc nie powtarzam.

General2
    Uczestnik

Pojedyncza śmierć to tragedia, tysiąc to statystyka

Nie widzicie jak wasze pragnienie kary śmierci zostało ukształtowane przez TV??

Gdybyście nie oglądali wiadomości, które manipulują wami jak chcą jakie jakie byłoby wasze zdanie??

Co daje kara śmierci bo naprawdę nie rozumiem??

-Oszczędności nie ma bo egzekucja też kosztuje (to nie czasy kata i topora) a jak koleś nie wyjdzie z więzienia to na pewno nie odrobi tego co państwo na niego wydało.

- Sprawiedliwość??To może za kradzież obcinajmy ręce a za gwałt gwałćmy pasi wam to?

- prewencja?? Wątpię żeby ktoś po 25 latach w więźniu zabił znowu a jak ktoś dostał dożywocie całkowite to siedzi do śmierci.

Nie macie absolutnie żadnych argumentów.

Silver Phoenix
    Uczestnik

Mamy, mamy. Wystarczy uważnie przeczytać topic od początku. Poza tym sam napisałeś (..o.. tu...)

Chociaż sam nie wiem jakby mi taki zabili Matkę czy dziewczynę może byłbym za karą śmierci. Tak dla czystej satysfakcji chciałbym ich śmierci najlepiej z moich własnych rąk.

Więc co najmniej jeden z powodów potrafiłeś znaleźć sam...

Oszczędności nie ma bo egzekucja też kosztuje (to nie czasy kata i topora)

Ile kosztuje jeden nabój na strzelnicy?

...za gwałt gwałćmy

Nie. Za to akurat też IMO czapa. Najlepiej na miejscu.

Wątpię żeby ktoś po 25 latach w więźniu zabił znowu..

http://free4web.pl/3/2,65114,120026,1610000,,Thread.html

Więcej znajdziesz, pytając pana Google'a.

Powiedziałbym, że chyba jednak lepsze niż Twoje... Ale nie musisz się z nimi zgadzać.

General2
    Uczestnik

Chociaż sam nie wiem jakby mi taki zabili Matkę czy dziewczynę może byłbym za karą śmierci. Tak dla czystej satysfakcji chciałbym ich śmierci najlepiej z moich własnych rąk.

Więc co najmniej jeden z powodów potrafiłeś znaleźć sam...

Napisałem tak po to żeby sprawdzić czy waszą motywacją jest zemsta okazało się ze tak czyli już przegraliście w tym miejscu.

Ile kosztuje jeden nabój na strzelnicy?

oj chłopcze wiele klas nieskończyłeś bo nie wiesz co to jest rachunek kosztów.

...za gwałt gwałćmy

Nie. Za to akurat też IMO czapa. Najlepiej na miejscu

A dlaczego nie??Co jest z twoim poczuciem sprawiedliwości chyba jest trochę wybiórcze??Bądź konsekwntny skoro chciałeś być katem to bądź nim do końca 😆

Silver Phoenix
    Uczestnik

Napisałem tak po to żeby sprawdzić czy waszą motywacją jest zemsta okazało się ze tak czyli już przegraliście w tym miejscu.

Lol.

A kto powiedział, że jest to nasz powód? Pokazałem, iż Ty sam potrafiłeś znaleźć choć jeden powód.

Niekoniecznie zbieżny z naszymi - ale potrafiłeś.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania?

oj chłopcze wiele klas nieskończyłeś bo nie wiesz co to jest rachunek kosztów.

Tylko na tyle Cię stać? Cóż, jak się nie potrafi znaleźć argumentów, zaczynają się wycieczki osobiste. Good, to też o czymś świadczy...

A dlaczego nie??Co jest z twoim poczuciem sprawiedliwości chyba jest trochę wybiórcze??Bądź konsekwntny skoro chciałeś być katem to bądź nim do końca

Może jednak zaczniesz czytać ze zrozumieniem?

Za gwałt - czapa. Kara ma być adekwatna do winy, a za odpowiednią karę w przypadku gwałtu również uważam karę śmierci.

Czegoś jeszcze nie rozumiesz?

Hah, i Ty mówisz o niewielu klasach...

Eviva
    Uczestnik

General2

Czasem jest tak, że pragnienie elementarnej sprawiedliwości jakiś demagog moze nazwać pragnieniem zemsty.

Nie uznajesz pewnie kary śmierci za gwałt? Cóż, nie jesteśmy w wiktoriańskiej Anglii, gdzie gwałciciel był bez zbędnego gadania wieszany i zbyte. Jednak w wielu krajach gwałt jest karany dużo surowiej niż np. pobicie i rabunek, co jest w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem, gdyż jest to przestępstwo szczególnie ohydne. Oglądałam kiedyś film, w którym pewien sędzia, traktujący pobłażliwie gwałcicieli, zbiegiem okoliczności dostał się do mamra i został tam zgwałcony. Potem, jako że miał już informacje z pierwszej ręki, oczywiście zmienił zdanie.

Jednak my tu dyskutujemy o karze śmierci dla osobników wyjątkowo zwyrodniałych, np seryjnych morderców, nie o karach dla gwałcicieli, nawet też seryjnych (którym zresztą należałoby obcinać już wiesz co).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 388 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram