Forum › Fantastyka › Inne sci-fi i pozostałe gatunki › Jericho
MOZLIWE SPOJLERY 1x13
Druga polowka sezonu Jericho zaczyna sie bardzo obiecujaco. O ile w 1x12 jeszcze nowych informacji bylo niezbyt wiele to juz w 1x13 jest ich wiecej. Bardzo mi sie podobala wizyta naszych bohaterow w obozie Black Jack. A szczegolnie to czego sie tam dowiedzieli. Jack zobaczyl mape, ktora widzial duzo wczesniej Hawkins. Wreszcie widzimy jak dziala przekazywanie informacji, dowiadujemy sie ze zrzuty z pomoca zawieraja europejskie towary oraz to ze w USA rzadzi szesciu prezydentow. Pojawia sie znow watek Ravenwood. Jednym slowem niezla ilosc wiadomosci. Ciekawie wyglada tez watek w samym Jericho gdzie Hawkins w rozmowach ze swoim gosciem ujawnia pseudonim zdaje sie mocodawcy wybuchow nuklearnych - Starzec. Wyglada wiec na to, ze bomby byly atakiem jakiejs wewnetrznej grupy a nie agresja z zewnatrz, a Hawkins zachowal swoja bombe i ukryl ladunek w piwnicy (zamurowal to w pierwszych odcinkach jesli pamietacie). Licze na to ze kolejne odcinki odslonia jeszcze wiecej kawalkow ukladanki i odpowiedza na pytanie po co to wszystko. Podsumowujac - serial wyglada naprawde niezle zwlaszcza gdy przylozyc do niego LOST'a ktory spada w dol z predkoscia Titanica ;>
MOZLIWE SPOJLERY!!!
Cichutko zrobilo sie o serialu a tymczasem jestesmy juz po pierwszym sezonie - w mojej opinii calkiem udanym. Calosc szczegolnie w drugiej polowie sezonu sklada sie w ladna historie, pelna pytan ale takze uchylajaca sporo odpowiedzi z pierwszych odcinkow. Postaci z epizodu na epizod staja sie bardziej "krwiste", charaktery nabieraja wyraznych rysow - jak chocby Jake, Hawkins czy tez Anderson. Ciekawie w finale powraca watek Emily i jej ojca, a w ostatnich odcinkach bardzo interesujaco prezentuje sie Dale. Takze cala fabularna otoczka staje sie coraz ciekawsza zarowno walka z ludzmi z New Bern jak i watek z bomba Hawkinsa i tajemniczym mocodawca zamachow. Licze ze drugi sezon zacznie sie rownie udanie jak zakonczyl sie pierwszy a Jericho trafia do zbioru serialu na ktore bede czekal jesienia 😉
Zastanawiam się nad ściąganiem tego serialu, co radzicie ściągać to czy nie?Ten pierwszy odcinek wydawał się dość nudny (cały przegadany) ale może dalej jest ciekawiej??
Jak dla mnie ten seial jest do bania na chwilę obecną polecam Heroes i Supernatural.
No ja odpadłem po przerwie śródsezonowej. Po prostu nie wróciłem do oglądania. Nie jest to serial tragiczny, ale żadna rewelacja. Miejscami przypomina jakieś "Jezioro marzeń" czy coś w tym stylu. Lepiej obejrzeć „Heroes” (dobra rozrywka, pierwszy odcinek będzie jutro w tvp) lub „Dextera” (najlepszy serial zeszłego roku imho).
Ja też sobie odpuściłam oglądanie jakiś czas temu, niestety początek sezonu okazał się jednak zbyt mało wciągający i nawet kilka niezłych wątków nie było w stanie mnie zachęcić do dalszego oglądania. Są ciekawsze seriale - Medium, Supernatural i Heroes, więc raczej do Jerycha już nie wrócę.
Prawdopodobnie nie będzie drugiego sezonu, więc polscy fani chyba nie różnią się dziś specjalnie od amerykańskich.
Obejrzałem do końca pierwszy sezon i muszę powiedzieć, że Jericho mi się podobało i szkoda, że nie będzie pociągnięte dalej. Czuło się w tym serialu klimat Fallouta (oczywiście to nie to stadium odejścia od cywilizacji przed eksplozji nuklearnych), a ostatnie dwa odcinki - walka dwóch miast o zapasy - naprawdę są ok. Czekam na te 7 odcinków drugiego sezonu...
Dla mnie dwa ostatnie odcinki byly swietne i naprawde podobalo mi sie ze serial szedl w takim a nie innym kierunku, po prostu robil sie coraz bardziej prawdziwy fallout, mala wojenka, koniec zapasow, walka o przetrwanie ,niestety wyszlo jak wyszlo i nie pozostaje nic jak czekac na ostatnie odcinki w 2gim seasonie majac nadzieje ze wszystko jakos sensownie i ladnie zakoncza chociaz mysle ze zakonczenie wyjdzie srednie, uwazam ze pierwszy season taki sielankowy i spokojny z dynamiczna koncowka mogl byc zapowiedzia tego co bedzie dalej w pozniejszych seasonach i swietna podstawa do rozwoju serialu a tak trzeba go zakonczyc i zakopac niestety projekt, a szkoda bo moglo byc pieknie.
Enclave, końcówki zawsze są denne jak zam życie włorzą to miksera Gwiezdne wojny, Harrego Pottera, ociupinkę StarGate Atlantis, troszeczkę znajomych kształtów ze Star Treka, trochę z gier komputerowych Fallout, Gothick (mam nadzieję że dobrze napisałem) i to wszystko na najwyższe obroty. Co z tego wyjdzie porzywny koktajl zakończony naiwną końcówką CDN.
Może napisz to jeszcze raz, bez błędów ortograficznych i stylistycznych, bo ciężko zakumać o co Ci biega z tym pożywnym koktajlem 😕
Z tego co ja zrozumialem, kolega lszekg spodziewa sie finalu bedacego mieszanka seriali scifi - IMO mocno przesadza. ;>
Zrozumiałem identycznie, dlatego też poprosiłem o powtórkę wpisu ;]
Spojlery 2 sezon
Właśnie skończyłem oglądać drugi sezon. Kurczę, został zmarnowany naprawdę duży potencjał tego serialu. Końcówka pierwszego już była ok, a drugi jest po prostu świetny. Tajemnica Jake'a, Operacja "Furgon", śmierć niektórych głównych bohaterów... W ogóle genialny jest motyw, że po zaprowadzeniu porządku przez rządowe wojska i najemników jest praktycznie gorzej niż kiedy mieszkańcy Jericha walczyli o przetrwanie po katastrofie atomowej.
I oczywiście ostatni odcinek, który nie kończy nic, a wprowadza wątek wojny kontynentalnej między Sprzymierzonymi Stanami Ameryki a Republiką Teksasu. Naprawdę szkoda...