Forum Fantastyka Star Trek Jakość seriali na DVD...

Jakość seriali na DVD...

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • Author
    Participant

W tej chwili na brytyjskim amazonie sezon ds9 kosztuje cos ponizej 250 pln. to przystepna cena...

[post="25164"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Wydanie europejskie jest chyba uboższe od amerykańskiego, ale szczegółów nie znam.

r_ADM
    Participant

Drogi Skrypku jest dokladnie na odwrot. Wydanie europejskie jest bogatsze, tzn jest wiecej dodatkow niz w standardowej wersji amerykanskiej. do tego wydanie amerykanskie ma oblesne kartonowe pudelko, a w europie sa plastikowe boksy, ktory maja specjalne rowki i wypuklosci przec co pudelka "lacza" sie ze soba.

Gosiek
    Participant

Wydanie europejskie jest bogatsze, tzn jest wiecej dodatkow niz w standardowej wersji amerykanskiej.

Co mnie zawsze dziwiło biorąc pod uwagę liczbę płytek w obu z nich. 😉 W wydaniu europejskim jest ich 42 a w amerykańskim 48. Co do wyglądu to zgadzam się, że to, co wydawane jest w Europie jest dopracowane i ma ładny design, czego nie można powiedzieć o edycji zza oceanu. Dla porównania zdjęcia:

Tak wygląda wydanie europejskie:

Dołączona grafika

A tak amerykańskie:

Dołączona grafika

Tylko cena w tej chwili przemawia niestety zdecydowanie za USA - tam komplet kosztuje 636.95 dolarów (po dzisiejszym kursie średnim NBP daje to 1900 zł czyli 270 zł za sezon) a w Wielkiej Brytanii 396.87 funtów (też po kursie średnim mamy 2260 zł co daje 322 zł za sezon). Różnica jednak jest. [ceny pochodzą z amazon.com i amazon.co.uk]

r_ADM
    Participant

Moze w stanach jest taniej, pomijajac wyglad pudelek i brak niektorych dodatkow to tam plyty kodowane sa w regione 1. moze dla odtwarzaczy komputerowych nie jest to problem nie do przejscia to stacjonarne moga miec juz z tym problem.

Sai
    Participant

(...)stacjonarne moga miec juz z tym problem.

[post="25203"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Czy ja wiem, większość tanich odtwarzaczy DVD obsługuję wszystkie regiony. Na przykład Manta Emperor, KISS i cała reszta… oczywiście zdarzają się wyjątki. Markowy sprzęt niestety posiada blokadę.

Sokar
    Participant

A ja mam do was pytanie. Na pewno jakiś fan Star Treka ma VOY/DS9/TNG na dvd (oryginały) czy nie mógł by pobawić się w dorabianie napisow? Fani Stargate już maja Sezon 6 DVD PL. Bardzo prosto się dorabia napisy programem DVDlabPRO. W planach mamy zrobienie wszystkich sezonów SG-1 i SGA. Na płytę DVD dajemy po 3 odcinki. Bo zwykłe płyty są tańsze niż DL. Proszę się mnie nie pytać skąd zdobyć SG1 na DVD. Od tego jest forum.gwrota.com Największy problem to jest przerobienie i poprawienie napisów do Treka, bo jest ich sporo. Napisy musza mieć max 2 sublinie i każda ma mieć max 40 znaków, 45 ostatecznie.Ale naprawdę warto w to się pobawić. Jeżeli ktoś ma oryginały, a nie zna się na tym niech da znać. Oczywiście jak ma dobre łącze aby załadować obraz płyty na ftpa.

Skrypek
    Participant

Drogi Skrypku jest dokladnie na odwrot. Wydanie europejskie jest bogatsze, tzn jest wiecej dodatkow niz w standardowej wersji amerykanskiej. do tego wydanie amerykanskie ma oblesne kartonowe pudelko, a w europie sa plastikowe boksy, ktory maja specjalne rowki i wypuklosci przec co pudelka "lacza" sie ze soba.

[post="25188"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Zasugerowałem się ilością płyt :>

Tylko cena w tej chwili przemawia niestety zdecydowanie za USA

To już cała głupia jestem, bo przysiągłbym, że jak niedawno biegałem po amazonach, to w UK było taniej...

Ale burdel ;P

Sokar
    Participant

Czy naprawdę żaden fan Treka w Polsce nie ma DS9 i VOY na DVD?

Piotr
    Keymaster

Sokar, jesli ktos ma i zechce sie odezwac, to to zrobi. Ponawianie pytania niewiele pomoze. Cierpliwosci.

izbkp
    Participant

Czy naprawdę żaden fan Treka w Polsce nie ma DS9 i VOY na DVD?

Znam kilku, ktorzy maja DS9. Jednak znajac ich podejscie - pewien jestem, ze nie przyloza reki do piracenia...

Voy
    Participant

Trudno im sie dziwic. Tym bardziej ze w Polsce przeciez malo kto ma cokolwiek z treka w oryginale. Nie rozumiem tylko... A czy nie mozna zrobic samemu wersji DVD ST z divx'ow sciaganych z netu? Bo jesli tak to po co bawic sie z tymi oryginalami?

Sokar
    Participant

Ja mam SG-1 na DVD (oryginały), i jak ktoś ma dobra wole to wszytko się zrobi. Problem jest taki że DVDRip Trek TNG i DS9 nie są rewelacyjne. Wiem że są HQ DVDRip TNG 700 mega na odcinek, dźwięk AC3 5.1 miałem okazje to widzieć. Pięknie to wygląda. Szkoda że nikt nie chce się zabrać za DS9 i VOYa.

Prezes
    Participant

Ja mam SG-1 na DVD (oryginały), i jak ktoś ma dobra wole to wszytko się zrobi. Problem jest taki że DVDRip Trek TNG i DS9 nie są rewelacyjne. Wiem że są HQ DVDRip TNG 700 mega na odcinek, dźwięk AC3 5.1 miałem okazje to widzieć. Pięknie to wygląda. Szkoda że nikt nie chce się zabrać za DS9 i VOYa.

[post="25259"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Tu to sie zgadzam w 100%, miałem okazje obejrzec SG1 sezon 1 i 2 z orginalnego dvd na kinie domowym i 29" tv, naprawde wymiata!! Napisami sie nie przejmuje bo ang mam bardzo dobry.

Od Moderatora: usuwamy zbedne cytaty i nie cytujemy calego postu, jesli piszemy tuz pod nim.

CyBi
    Participant

Jest ver DVD z PL jezykiem przekodowany z divx dvdrip i wklejone pl txt tak że mogą byc czytane przez stacjonarne odtwarzacze dvd.Jakiś czas szukałem czegoś takiego i znalazłem, swego czasu były oferowane na Allegro:)Z tego co mi wiadomo jest dostępne:TNG all, DS9 S6 i S7, Ent (rip TV AXN) S1, TOS allJakość ich jest naprawde niezła jak ogląda się je na 29' jednak to nie dvd niewątpliwie.

Sokar
    Participant

Jest też czyste DVD + napisy PL

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram