Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Polityka Jak sądzicie kto jest „pierwszym” w aferze Orlenu

Jak sądzicie kto jest „pierwszym” w aferze Orlenu

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

Orlen i sławny „pierwszy”. Według mojej skromnej oceny, pierwszym powinien być (przynajmniej w Polsce) premier. Każdy wie że premier M. ingerował prawdopodobnie w sprawy największego polskiego koncernu. Czy on był pierwszym ? Może prezydent…nie. Zostaje przy swoim typie „pierwszego” – Prezesa Rady Ministrów.

I. Thorne
    Participant

Ja mam bardzo rozwojową hipotezę ( w sam raz dla Samoobrony ). Otóż pierwszym jest Kaczyński. Tylko który? Który pierwszy się urodził? Lesiu czy Jarek? Trzeba wezwać przed komisję lekarza i akuszerki. I w ogóle, który z nich do cholery ukradł Księżyc? I dlaczego jeśli ukradł to dalej świeci nad nami? Trzeba utworzyć nową komisję ze stałą siedzibą w Tworkach.

Thengel
    Participant

Zdaje się że ujawnienie notatki wszystko wyjaśniło. Ale mimo szczerej niechęci do prezydenta K. za słowami Kulczyka nic nie stało.

Sai
    Participant

Zdaje się że ujawnienie notatki wszystko wyjaśniło.

[post="19802"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Notatka. I tak naprawdę nadal nic nie wiedzą. Standard w polityce 😀

Inna sprawa to działanie komisji śledczej, oni zapraszają, wzywają Kulczyka, zamiast kategorycznie zażądać wstawienia się na przesłuchanie, on tymczasem „przebywa” sobie spokojnie za granicą. Wszyscy wiedzą o terminie tylko nie zainteresowany, śmieszne.

Podobno wszyscy są „równi” ,ale to czysty przykład że ci „równiejsi” działają na innych zasadach.

Thengel
    Participant

Notatka. I tak naprawdę nadal nic nie

Podobno wszyscy są ?równi? ,ale to czysty przykład że ci ?równiejsi? działają na innych zasadach.

[post="19820"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Niom... Muszę się zgodzić. A najzabawniejsze było tłumaczenie jakiegoś pana w "Faktach" (nie wiem kto to bo go nie widziałem) który tłumaczył że "pan Kulczyk jest poważnym biznesmenem"... Jakie to żałosne...

Moderator: Bardzo proszę o skracanie postów o niepotrzebne cytaty, które dublują w całości treść poprzedzającego posta.

Sai
    Participant

No właśnie, pan Kulczyk jest poważnym biznesmenem, ale jeszcze poważniejsze ma kieszenie.....a kto lub co w nich jest ? To wie tylko Najwyższy 😀 Kasa rządzi, niestety.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram