Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Jak latać szybko?
Hejka, pytanko mam. Otóż robię sobie często misję Tour the Galaxy, bo trochę EC do kieszonki wpada i mogę porobić assignmenty z różnych zakątków wszechświata 🙂 Zastanawiam się, co zrobić, by latać szybciej, a nie chcę polegać tylko na informacjach z angielskiej wiki, bo mam wrażenie, że nie są aktualne, chociaż może sie mylę.Mam Driver Coil skill na maksa, używam QSD. Trzaskam teraz Borgi za Omega Marki, żeby sobie sprawić.. No właśnie, co? Z Trier V chyba najbardziej się opłaca ten MACO set, prawda? Powinnam też wtedy zainwestować w jakiś Warp Core. Poza tym chyba Grant Diplomatic Immunity daje jakiegoś kopa, więc robię sporo tych dyplomatycznych assignmentów. Ale do tego czasu co mogę zrobić, żeby np. czas cooldown na QSD był krótszy? Bo teraz mam chyba dwie minuty.. A jak lecę, to mam wrażenie, że trwa to znacznie dłużej 😀
Najlepiej dodać "M.A.C.O. Impulse Engines" które zawiera "Asynchronous Warp" i to znacznie przyśpiesza latanie po sektorach.
Niektóre Warpcore mają bonus skracający cooldown na QSD, a co do diplomatic imunity to żeby mieć dodatek do prędkości musi to na Ciebie rzucić inny gracz.
Aha, rozumiem.. Zastanawiałam się, dlaczego to się nazywa GRANT diplomatic immunity. Czy muszę spełniać jakieś kryteria, by ktoś to na mnie rzucił, czy wystaczy, że poproszę ładnie kogoś np. w mojej flocie? <3 🙂 (Edit: teraz czytam, że to i tak daje bonus na 3,6 sek, to nie za dużo. Chyba sobie mogę to odpuścić, bo i tak ciężko będzie znaleźć akurat kogoś z tą opcją, jak będę chciała sobie zrobić Tour the Galaxy :/ )
Najlepiej dodać "M.A.C.O. Impulse Engines" które zawiera "Asynchronous Warp" i to znacznie przyśpiesza latanie po sektorach.
Większą prędkość daje chyba napęd Borg.
Jak wyżej lepszy jest silnik borg, ten zielony asymilowany. Co miłe wystarczy z drewka Omega zrobic Mk. X, lata tak samo szybko, do walki używać Adapted MACO.Jak pisałaś Driver Coil na maxa, można jak się trafi polować na misje doff która na krytyku poprawi ten skill.Najlepszy Warp Core będzie ten z dysonoskiego okretu, transformera, ma bonusowy skok o 2 lata świetle w sektorze co 5 sekund. Jak nie wyfarmiłaś gdy był w evencie to teraz jedynie można go w Lobi store kupić.Diplomatic Immunity i Raiding Party (to drugie dostępne jest u postaci w KDF) można otrzymac zawsze, jak wyżej pisali. Można innym to nadawać po zrobieniu misjami DOFF na 4 poziom Diplomatic/Maraudering. Niby daje tylko troszkę ale mozna mieć i Diplomatic i Raiding Party na raz! Oba sie sumują. Więc jak zamierzasz robić Toura to przed tym poros kogos z floty aby dał Ci jedno a potem podleciał KDF i dał Ci drugi bonus.Z tego co pamiętam jest jeszcze jedna rzecz dająca bonus: 2 konsole z Vesty. Dają bonus do Slepstream Drive i zwiększają zwrotność w nim. Jednak to 5000 zen aby nabyć komplet dla jednej małej misji która nie trwa już godziny a 15 min.
Większą prędkość daje chyba napęd Borg.
aczkolwiek różnica jest minimalna; bez jakiegokolwiek bonusu do cewek i na zwykłym quantum slipstream, w ciągu całego cyklu (2min bez niczego+30s QS) to zaledwie 1,11% na niekorzyść maco. dla okrętów z innym QS, np. Vesta, silniki borg przegrywają. dla ww. Vesty jest już to 1,7% na niekorzyść borg w ogólnym rozrachunku.
jednakże sytuacje typowe w grze, np. nawigacja, korygowanie kursu, lagi przy przekraczaniu krawędzi sektorów różnice te niwelują
Tylko że jak już, to chciałabym cały set, a ten Assimilated Borg Technology ma jakoś megasłabe shieldy - teraz używam Solanae cośtam i tam ponad osiem tysiaków capacity i chyba 244 regeneration; te z MACO mają 7 tysi capacity i 190 regenreration, a z tego Assimilated Technology shieldy mają raptem 6000 capacity, co prawda regeneration ponad 300, ale chyba wolę mocniejsze shieldy.Niemniej, jak sobie podliczę, to oba (po dodaniu bonusów, czyli u mnie Driver Coil skill 9 + załóżmy, że kupię dobry Warp + załóżmy, że będzie critical na ten assignment z contain leaks) są w zasadzie takie same. Wychodzi na to, że Warp musi być >mk X z tym [Coi], chyba są takie nie tylko w Lobi store, bo tam to ja nie zaglądam :DDzięki za wszystkie odpowiedzi!!
Nie ma co koniecznie iść w pełne sety nieraz mieszanki po dwie części dają dużo lepsze wyniki niż kompletny set
A powiedzcie mi proszę jeszcze jedno. Otóż jak tylko zobaczyłam, że wyświetla mi się ta misja, by dostać buff do Warp Coil skilla, zrobiłam ją i od razu wypadł critical (jupi!). Wyświetlała mi się wtedy mała ikonka nad tym hull i shield indicator w sector space. Potem jednak zniknęła, kiedy postanowiłam porobić jeszcze inne assignmenty, które na criticalu dają buffy innych skillów. Czy one się jakoś wyczerpują, kasują? Jak mogę sprawdzić, że ten Driver Coil buff rzeczywiście działa?
Buff jest tylko tymczasowy, trwa chyba godzinę jeśli dobrze pamiętam.
O kurde, a to kiszka :/ Myślałam, że to na zawsze. Ech, rozczarowałam się 🙁 No nic, jeszcze z tydzień i kupię sobie te borgowe rzeczy..
Ja za to mam pytanie co może poprawić szybkość statku poza silnikami i mocą w silnikach w trakcie bitwy na stałe
Choćby skill: Starship Impulse Thrusters