Grawitacja

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Kilka dni temu wybrałam się do kina na film "Grawitacja" i muszę przyznać, że wywarł na mnie ogromne wrażenie. W końcu coś, co nie jest przesadnie naszpikowane efektami. Zauważyłam też jedno. Wiadomo jak to w kinie - tu ktoś gada, tam ktoś chrupie chipsy. W momencie, gdy zaczął się film, momentalnie zrobiła się cisza zarówno w kinie jak i w samym filmie. Słychać było jedynie wentylatory i szumiącą rozmowę.Zdecydowanie polecam ten film !

Romek 63
    Participant

Oglądałem go jakieś 2 tygodnie temu. Też mi się podobał mimo że występuje w nim tylko 3 aktorów. Nastawiłem się co prawda na typowy film akcji ale nie jest on takim do końca. Szczególnie widowiskowe są obrazki statków i baz kosmicznych bo bardzo realistycznie odtworzone. Dialogi moim zdaniem niezłe ale bez rewelacji. Akcja trzyma w napięciu dość dobrze. Fabuła dość banalna moim zdaniem. Realizm manewrów obiektów kosmicznych nieco naciągany ale ogólnie niezły film 🙄

Galactica
    Participant

Polecam również ten film. Pewne rzeczy czasem mogą drażnić, ale to moje zdanie. Fabula jes... w każdym filmie 🙂 jednak pewne jej szczególy mi się spodobaly.

Romek 63
    Participant

A tu są jeszcze lepsze szczegóły 😀

http://www.geekweek.pl/aktualnosci/18929/a...enia-grawitacje

Lo'Rel
    Participant

Ponieważ Grawitację obejrzałem dopiero wczoraj, więc mogę być zbytnio podnieciony, ale...
    Myślę, że ten film może startować do miana kanonu sci fi razem z odyseją kosmiczną.
    Grawitacja to świetny film. Żałuję, że nie wybrałem się na niego do kina.

fluor
    Keymaster

Dialogi moim zdaniem aż za banalne nawet, ale jeżeli chodzi o poziom efektów specjalnych i realizm (jak na film wysokobudżetowy), to jak najbardziej zasługuje na Oskara czy cokolwiek 🙂

Lo'Rel
    Participant

Dialogi mnie nie raziły, a raczej jestem wyczulony na filmowy bełkot. Wizualnie i dźwiekowo film jest bezbłędny. Ale dramaturgia i poczucie pustki również są na wysokim poziomie. Dawno nie było tak bardzo dobrego filmu o człowieku w kosmosie. Żadnych fazerów, blasterów, kosmicznej plazmy itp. W końcu film którego bohaterem jest człowiek.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram