Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Gra/historyjka
za... jest całkowicie nielogiczny i nabija posty 😛
żeby był chociaż śmieszny 😛 tamta historia opierała sie głównie na bułce ta pewnie znowu by coś wynalazła
Eh... wiecie co mnie najbardziej wnerwia na wszelkiego rodzaju forum?? Właśnie to, że każdy każdego wyzywa od nabijaczy postów... Na poprzednim forum ilość postów nie miała znaczenia. Do historyjki też nikt nic nie miał a mi się ona podobała i czasem śmieszyła. Postanowiłem kontynuować ją tutaj. Ale skoro to ma służyć do nabijania postów to trudno, wywalcie to. Ludzie, za ilość postów nie dostajecie pieniędzy. Co z tego macie? Równie dobrze możecie banować każdego kto w przeciągu dnia napisze więcej niż dziesięć postów. Nigdy nie zrozumiem tego tak zwanego ''nabijania postów''.
T'Reker zajrzyj na 4um D&D tam to sie ortografi czepiaja dopiero. Tutaj jest znosnie.
[...]
Najpierw o moderatorach i pisowni. Moderatorzy nie oznaczaja bledow ze zlosliwosci. Robia to po to, aby "zachecic" forumowiczow do poprawiania bledow. Problem polega na tym, ze spora czesc uzytkownikow tego forum nawet nie rzuci okiem na swoj post przed wyslaniem. Skutkiem tego sa literowki i bledy, ktorych mozna uniknac, a ktore w skrajnych wypadkach sprawiaja, ze czesc wypowiedzi trzeba wrecz rozszyfrowywac. Co do bledow gramatycznych i ortograficznych - czy nie byloby milo nauczyc sie pisac poprawnie? Kilku forumowiczow od razu zauwazylo w tym forum szanse na poprawienie tego jak pisza, nawet niezle im idzie. Wlasnie po to zaznaczamy bledy, poprawiajac je mozna sie szybko nauczyc pisowni. Bledy na forum wygladaja bardzo nieelegancko, a to wplywa na jego poziom...
Nabijanie postow to zabieg majacy zazwyczaj na celu zwiekszyc ich liczbe w statystyce uzytkownika. Dodatkowo, w wypadku tego forum, od liczby postow zalezy ranga, a wiec powod do scigania sie jest. Na szczescie planujemy zmienic system przyznawania rang, wiec moze problem czesciowo zniknie. Poza tym przez nabijanie postow (umyslne czy nie) wprowadza sie chaos do dyskusji, posty w stylu "masz racje", "zgadzam sie" itd., sa naprawde zbedne, juz o tym mowilem w ktoryms temacie. Po prostu przeszkadzaja w dyskusji, nic do niej nie wnoszac. Tylko teraz nasuwa sie pytanie: skoro tak, to czy ten topic trzeba usuwac? Nie, nie trzeba, gra zostaje, o ile nadal macie ochote w nia grac. W koncu to mesa, czasem tez trzeba sie rozerwac. Moderatorzy przymkna oko na ten topic, o ile bedziecie sie trzymac tematu - gry. 🙂 Ostatnie bylo:
wyjął...
Moze to i nie gra ale post Piotra bez komentarza przejsc nie moze. Chodzi mi o to ze post typu "zgadzam sie" jest uznany za nabijanie postów. A nie raz jest tak iz jakis 4umowicz zaproponuje coś i spyta o opinie innych. Wtedy dajmy na to juz 10ta osoba z rzędu chce wyrazić swoją ale większosc istotnych rzeczy juz wcześniej inni wymienili. I teraz ów 10ty aby na niego ne najechano ze "nabija posty" musi siedziec 0,5h i wymyślic dalsza cześc do "zgadzam się" na ogol zupełnie zbedna lub powtórzyć argumentacje innych.
I teraz ów 10ty aby na niego ne najechano ze "nabija posty" musi siedziec 0,5h i wymyślic dalsza cześc do "zgadzam się" na ogol zupełnie zbedna lub powtórzyć argumentacje innych.
A ktoś tej dziesiątej osobie każe się wypowiadać 😉 ?
Mnemen: nie musi, ale moze, bo takie jego prawo.
Coen: sluszna uwaga, tylko o czyms zapominasz - forum daje mozliwosc zrobienia ankiety, przy zakladaniu nowego tematu - nie musisz sie wypowiadac, tylko oddajesz glos. Problem rozwiazany.
Tyle ze jak nagle pojawi sie kilka(dzieisat) tematów zawierajacych same ankiety to to równiez dobre nie bedzie
to jest pierwsze forum na którym czepiają się ortografii. A jak ja jestem dyslektykiem to nie moge nic pisać??
wiesz zawsze zasłaniałem się tym że mam dyslekcje ale dobrze wiem że ortografii idzie się nauczyć robie takie szmaciane błedy ale jakoś nikt mnie za to nie zbanował 😉 i nie przeszkadza mi te zaznaczanie na czerwono przynajmniej wiem gdzie są błedy
Tyle ze jak nagle pojawi sie kilka(dzieisat) tematów zawierajacych same nakiety to to równiez dobre nie bedzie
Więc z tego wynika, że żaden sposób nie jest dobry. Jak wszyscy będą narzekać to do niczego się nie dojdzie, niestety... Ale jednak wątpię czy aby dziesięć osób wyczerpało cały temat (wiem, że to przykład, ale zawsze)...
A wiec rozwiazanie jest takie: moderatorzy nie moga usuwac postu "zgadzam sie" z samej zasady. Musza ocenic to jak wkomponowywuje sie w całośc i jeśli jest w porzadku to go zostawić. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
A wiec rozwiazanie jest takie: moderatorzy niemoga usuwac postu "zgadzam sie" z samej zasady. Musza ocenic to jak wkomponowywuje sie w całośc i jeśli jest w porzadku to go zostawić. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Ja proponuje nie usuwac zadnego posta, ale zaznaczyc przy postach z kawalami ze to wlasnie jest kawal 🙂
A wiec rozwiazanie jest takie: moderatorzy nie moga usuwac postu "zgadzam sie" z samej zasady. Musza ocenic to jak wkomponowywuje sie w całośc i jeśli jest w porzadku to go zostawić. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Rozwiazanie jest takie: chcesz zapytac o zdanie ogol forumowiczow - zrob ankiete, podaj kilka odpowiedzi (badz przewidujacy) i czekaj na odzew - kto bedzie mial cos do powiedzenia lub swoj pomysl na odpowiedz, ten napisze post, kto nic do powiedzenia nie bedzie mial, ten tylko zaglosuje. Powtarzam jeszcze raz: posty w stylu "zgadzam sie", nie wnoszace nic do dyskusji, beda usuwane, bo tylko zasmiecaja forum. Koniec dyskusji!
Ja zgodzam sie w tej kwestji z Piotrem, jesli ktos chce wyrazic swoje "zgadzam sie lub nie" do tego ankieta nadaje sie idealnie, a jesli kto schcialby napisac cos jeszcze wtedy wysyla jeszcze poscik i po klopocie, poza tym czy we wszystkich tematach zaraz trzeba odpisywac, jesli nie ma sie do powiedzenia czegos poza "zgadzam sie" to lepiej chyba poczekac az ktos napisze cos jeszcze i wtedy wypowiedziec sie szerzej