Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Gear Upgrade Event
Po raz kolejny, aby przygotować nas na wyprawę do Kwadrantu Delta, Cryptic zachęca do zainteresowania się craftingiem, a dokładniej wspomnianym wcześniej systemem Tech Upgrade. W tym celu odbędą się 3 eventy mające dostarczyć nam materiałów do przyszłego upgrade sprzętu.
Każda nacja będzie miała oficera kontaktowego:
1. Federacja: Lt. Shelby - Earth Space Dock
2. Klingoni: Cmd. Hugor - Qo’noS
3. Romulanie: Lt. Tirar - New Romulus Command
Materiały z systemu Tech Upgrade będzie można uzyskać w 3 rzutach:
1. 25.09 od godz. 19 do 29.09 do godz. 19: 3 superior ground gear tech upgrades, 3 superior shield tech upgrades, 1 major tech accelerator,
2. 2.10 od godz. 19 do 6.10 do godz. 19: 3 superior science tech upgrades, 3 superior engineering tech upgrades, 1 major tech accelerator,
3. 9.10 od godz. 19 do 13.10 do godz. 19: 3 superior beam tech upgrades, 3 superior cannon tech upgrades, 3 superior projectile tech upgrades, 1 major tech accelerator.
Będziemy mieli możliwość zaopatrzenia każdej postaci we wszystkie powyższe materiały. Należy pamiętać, że są one bound to character.
W ten sposób będziemy mogli częściowo zasmakować nowego systemu przed rozpoczęciem nowego sezonu (ulepszenia maksymalne to Mk XIII ultra rare). Warto podgonić trochę szkoły R&D, dla przypomnienia już lvl 5 szkoły wystarczy na tworzenie podstawowych tech upgrades. W C-Store obecne są paczki R&D zostały wzbogacone o acceleratory (losowo wybrane 4 medium/large tech/research).
Źródło: Oficjalna strona STO
Podepnę tutaj info o R&D Bonus Weekend (link)
Od dziś do poniedziałku (25-29.09) wszystkie skrzynki R&D będą dawały dodatkowe materiały:
Dobra rada. Na chwilę obecną NIE próbujcie ulepszać (nawet kilkać upgrade):
Wszelkich Romulan Plasma z modyfikatorem CrtX - mod zniknie bezpowrotnie
Kinetic Cutting Beam - mod Dmgx3 zniknie bezpowrotnie
Nukara Particle Converter - statystyki Mk XII będą gorsze od bazowych
Vulcan Lirpa z misji Hearts and Minds - zmieni się w zwykłą Lirpę
Podobno itemów jest więcej, więc jak ktoś coś wyłapie, to niech poinformuje pozostałych.
Jak widać Cryptic "bardzo dobrze" wykorzystał Tribbla do testów, przed wypuszczeniem aktualizacji live...
Podobnooooooo pracują nad metodą by naprawić felerne itemy, więc niewykluczone, że część z nich da się jeszcze odzyskać.
Ja doświadczyłem problemów "overflow bag" - tech upgrade z eventu nie zmieściły się w inventory - kliknięcie overflow bag nie skutkuje. Na szczęście restart gry pomógł.
Taka ciekawostka: umieściłem Synchronic Proton Distortion Prototype Assault Rifle (nagroda ze Spin the Wheel) o statach 106,1 (84,9) w systemie - automatycznie broń stała się Mk XII o parametrach 114,4 (91,5) (postać Science). Drugi tryb ataku i bonusy Crit. Severity pozostały bez zmian.
Zdarza się też, że system nie od razu łapie przedmiot i pokazuję taki sam po upgrade.
Generalnie WSZYSTKIE przedmioty Mk Infinity automatycznie i za darmo ulepszają się do Mk XII. Nie wiem czy to bug, czy feature, gdyż w patch notes była mowa tylko i wyłącznie o itemach z Lobi Store.
Ale był jeszcze taki Federation Type 1 Phaser, który zrobił mi się zielony Mk II.
Mam kolejnego babola - zrobiłem upgrade do niebieskiej konsoli Mk XI Prefire Chamber do Mk XII i teraz jest ona nieaktywna i nie mogę założyć jej do żadnego okrętu, nie pojawił się żaden opis sugerujący, że nie spełniam jakiś wymagań.
Ja za to ulepszyłem Gravimetric photon torpedoes i straciłem 100 dmg oraz 7% szanse na kryta a dodało 5% do celności lol lol lol fuck the logick.
Generalnie WSZYSTKIE przedmioty Mk Infinity automatycznie i za darmo ulepszają się do Mk XII. Nie wiem czy to bug, czy feature, gdyż w patch notes była mowa tylko i wyłącznie o itemach z Lobi Store.
Przychylam się do stwierdzenia, że mamy do czynienia z bugiem. Moje przedmioty tego typu w ogóle się nie zmieniły, z wyjątkiem lobi itemów (ground), u których jedynie status zmienił się na purpurowy. Po zastanowieniu się doszedłem do wniosku, że stało się tak dlatego, iż nie sfinalizowałem na żadnej postaci zadania, za które otrzymywało się przedmioty służące do ulepszania.
czy będzie rekompensata za te dziwne "ulepszenia" czy to ryzyko wkalkulowane w upgredy
Takie "known issues" z 26 września: