Forum Fantastyka Gry Freelancer

Freelancer

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

Grał ktoś z was ? A może nadal gracie ?

HusarDPL
    Participant

Grałem, gram i prawdopodobnie grać będę 😛 Chociaż chłopaki ode mnie już w sumie w większości zrezygnowali, ale były czasy, były ^_^ Zależy też jeszcze na jakim serwerze, osobiście preferuję PvP niż jakieś "lelum polelum" w stylu Discovery 24/7 czy Underverse... dlatego spotkać mnie można na Hamburg City.Większość jednak dobrych graczy już nie gra, albo gra bardzo rzadko, więc załapać się na jakąś dobrą bitkę parogodzinną jest ciężko, ale czasem zdarzy się taki dzień 🙂

Elvenking
    Participant

Grało się grało 🙂 Dobra gra, bardzo lubię ten typ rozgrywki. Niestety trochę minusem był brak dużych okrętów, same myśliwce/transportowce. Brakowało możliwości latania ogromnymi krążownikami :)Na plus świetna kreacja świata - pomysł z umieszczeniem współczesnych nam narodów w nowej rzeczywistości był strzałem w 10.

HusarDPL
    Participant

Grało się grało 🙂 Dobra gra, bardzo lubię ten typ rozgrywki. Niestety trochę minusem był brak dużych okrętów, same myśliwce/transportowce. Brakowało możliwości latania ogromnymi krążownikami 🙂

Widać że grałeś tylko na serwerach oryginalnych czyli tzw. vanilla - na serwerach zmodowanych lata się krążownikami, niszczycielami i inną kupą żelastwa 😛 Wszystko stworzone specjalnie na potrzeby moda. Na pewno coś takiego oferuje Discovery 24/7 i CrossFire. Nie jestem pewien czy na Underverse się też tym nie bawią, bo nie grałem tam na tyle długo. Na pierwszym z wymienionych są nawet specjalne systemy, gdzie ludzie się tylko w ten sposób naparzają 🙂

Elvenking
    Participant

Ale ja nie grałem nigdy w multiplayer 🙂 Tylko kampanię przeszedłem, podobała mi się, ale szybko potem mnie znudziło granie.Trochę zbyt kolorowo i arcade'owo.W ogóle to długo i bezskutecznie szukałem/szukam dobrego space sima żeby się zaszyć z nim sam na sam w długie wieczory. Coś jak Eve Online, tylko że offline, coś jak Battlecruiser Millenium tylko że grywalne 😉 Jakieś pomysły?

HusarDPL
    Participant

To bardzo dużo straciłeś nie grając w Multi na FLu :)Poza tym, czy ja wiem czy "kolorowo"... 52 systemy gwiezdne wcale nie małe, kilkadziesiąt typów statków do oblatania, setki broni do sprawdzenia + bronie prototypowe i bronie Obcych. Mnie "zaliczenie gry" po tym jak skończyłem scenariusz zajęło jakieś 2 miesiące jeśli dobrze pamiętam (a dawno to było bo w roku kiedy Freelancer się ukazał), a i tak wszystkiego jak się później okazało nie odkryłem.Co do propozycji alternatyw - jedyne co przychodzi mi do głowy to:- seria X a dokładniej X2-The Threat. Gra dość wiekowa, ale daje radę jak najbardziej. Jeśli chcesz to X3 - ale osobiście mało w niego grałem (brak czasu).- całkiem dobrze grało mi się w Dark Horizon.- prekursor Freelancer'a czyli Starlancer, jak najbardziej godny polecenia.- kultowy Freespace 2 - tego tytuły raczej przedstawiać nie trzeba.- mało znany, ale też niezły tytuł to Dark Star One.Ogólnie jednak w Space-Sim bieda od dłuższego czasu. Gatunek ten podupadł dość znacznie. Jeszcze chyba bardziej niż przygodówki...Tytułów które "przykuwają" na długie zimowe wieczory w trybie SP praktycznie brak. Głównie króluje teraz multi. Podobno niezły jest Black Prophecy, ale do tej gry najlepiej mieć dużo cierpliwości bo zabawa zaczyna się tak na dobre od któregoś tam levelu dopiero. Mało w niego grałem, jak dla mnie to nieudana podróba Freelancera, który definitywnie ma jak dla mnie o 200% lepsze PvP.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram