Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Filmowe zapowiedzi 2008 roku

Filmowe zapowiedzi 2008 roku

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Większość dużych wytwórni filmowych oraz koncernów telewizyjnych przedstawiła informacje o planowanych na 2008 rok premierach nowych produkcji i kilku sequelach znanych już filmów, takich jak Indiana Jones, Star Trek, Harry Potter czy też Mumia. Wachlarz propozycji, jakie poszczególne wytwórnie chcą wypuścić na rynek kinowy w ciągu zbliżających się 12 miesięcy, jest dość spory - od horrorów przez ekranizacje komiksów po filmowe baśnie fanstasy.

[more]Zacznijmy od filmowych zapowiedzi FOXa: w lutym premierę mieć będzie film Jumper z Samuelem L. Jacksonem w jednej z głównych ról, 14 marca premiera animowanego filmu Dr. Seuss' Horton Hears a Who!, zaś tydzień później ruszy emisja horroru Shutter. Na końcówkę sierpnia FOX zaplanował premierę epickiej opowieści sci-fi z Vinem Dieselem w roli głównej o tytule Babylon A.D..

Koncern Disneya w swojej ofercie na 2008 roku ma przede wszystkim oczekiwaną kontynuację Opowieści z Narnii - The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Kroniki Narnii - Książe Kaspian), której to premierę zapowiedziano na 16 maja.

Sporą dawkę wrażeń kinomaniakom zaserwuje w 2008 roku Uniwersal. Na pierwszy ogień pójdzie The Incredible Hulk, sequel filmu Hulk (premiera 13 czerwca). Dwa tygodnie później zapowiedziano wejście do kin techno-thrillera opartego na komiksie, a noszącego tytuł Wanted - w obsadzie m.in Morgan Freeman oraz Angelina Jolie. Kolejne tytuły, jakie trafią do kin, to sequele. Najpierw 11 lipca Hellboy II: The Golden Army, zaś 1 sierpnia The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. We wrześniu zobaczymy remake klasycznego filmu sci-fi Johna Carpentera - Death Race.

Koncern Paramount ma w swoich zapowiedziach dwa potencjalne hity kinowe. Na pierwszy ogień pójdzie zapewne czwarta część przygód Indiany Jonesa - Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Jej reżyserią zajął się Steven Spielberg, zaś główną rolę kreuje po raz kolejny Harrison Ford, a premiera w USA planowana jest na 22 maja. W grudniu w okolicy świąt spodziewana jest kolejna duża premiera - jedenastego pełnometrażowego filmu spod znaku Star Treka. Oprócz tych dwóch produkcji warto zwrócić uwagę na premierę Iron Mana (2 maja) i filmu wyprodukowanego przez J.J Abramsa Cloverfield (18 styczeń). Na końcówkę listopada zaplanowano premierę filmu fantasy The Curious Case of Benjamin Button.

Na koniec premiery Warnera: 4 stycznia do kin trafi film One Missed Call, remake japońskiego horroru Chakushin Ari. W marcu zobaczymy wyreżyserowany przez Rolanda Emmericha film 1000 B.C., zaś 9 maja nowy film braci Wachowskich Speed Racer. 18 lipca do kin trafi kontynuacja obrazu Batman Begins zatytułowana The Dark Knight, zaś jesienią, 21 listopada do kin wejdzie kolejna filmowa część przygód Harrego Pottera - Harry Potter and the Half-Blood Prince.[/more]

OmegaOne
    Participant

Świetne opracowanie tematu. News treściwy i warty 'zzakładkowania' na przyszłość. Co ważniejsze pozycje filmowe są i nawet wydają się interesujące, choć jak zwykle wszystko okaże sie po konkretnych premierach. A tak zupełnie btw to dziadzio Ford powinien grzać fotel w przytulnym domku na emeryturze a nie ciągle pchać sie do filmów 🙄

Dalek
    Participant

Dziadzio Ford to wciąż robi sam numery kaskaderskie więc chyba z nim tak źle nie jest.

Krusty
    Participant

Powiem tak z wypiekami na twarzy czekam na nowego Batmana, Hellboya i Iron Mena, trailery zapowiadają się naprawdę ciekawie, liczę też na jakąś niespodziankę w stylu Stranger Than Fiction no i mam nadzieje że Vin Diesel wróci do poziomu Pitch Black.

....

A tak ogóle Gwyn to wstyd że nie napisałeś żadnego słowa o nowym filmie króla aktorów Bruca Campbella - My name is Bruce

GWYNBLEIDD
    Participant

Krusty samo ogarniecie takiej masy tytulow zajelo mi kilka godzin przerzucania sie miedzy serwisami i ponad godzine pisania ;> A wracajac do tematu - ja najbardziej oczekuje na kontynuacje Opowiesci z Narnii a takze na Jumpera i nowa produkcje z Vinem Dieselem. Kontynuacje obrazow opartych na komiksach jakos mnie nie kreca tym razem. No i oczywiscie czekam na Indiane 😉

Krusty
    Participant

No wiesz Gwyn ja rozumiem że po tych wszystkich popłuczynach w stylu spidermana, 300 itp. można mieć dość ale nowy Batman to przecież Nolan który z Balem po Prestiżu są na fali, Hellboy to Guillermo del Toro który z Labiryntem Fauna udowodnił że nic już nie musi udowadniać 😉 a Iron Mena gra mój ulubienieć - genialny Robert Downey Jr. to musi się udać.

Enclave
    Participant

mnie poki co najbardziej chyba interesuje Babylon A.D , tego filmiku jestem najbardziej ciekaw (no pomijajac oczywiscie Star Trek XI) oraz Death Race, poprzednia wersja z Stallone byla calkiem calkiem 😉

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram