Forum › Trek.pl › Newsy › Fantastyka › Fantastyczna jesień
Zbliża się wrzesień, czyli początek kolejnego sezonu seriali. Nas oczywiście interesują te związane z fantastyką i okazuje się, że jest ich niemało. W dalszej części newsa znajdziecie małe podsumowanie nadchodzących premier. Zaczniemy od nowości.
[more]16 września wystartuje coś nietypowego. Bo jak inaczej nazwać przeniesienie historii o bezgłowym jeźdźcu do naszych czasów? Zwiastun Sleepy Hollow pokazuje jednak, że to jest wykonalne.
Drugi będzie najbardziej oczekiwany serial tej jesieni - Agents of S.H.I.E.L.D. Czy będzie dobry? Cóż, gdy ostatnio Joss Whedon zajmował się projektem Marvela, to powstał bijący rekordy film Avengers. Czy i tutaj sukces jest równie pewny, okaże się niedługo. Start 24 września.
Fanów wiedźm i czarownic wszelakich powinnien zainteresować Witches of East End, startujący 6 października serial na podstawie bestsellera Melissy de la Cruz. Opowiadać będzie o nieśmiertelnej czarownicy, jej dwóch córkach i ich okrutnej klątwie.
The Tomorrow People, remake brytyjskiego serialu, trafi na ekrany 9 października. Tu znów będą superbohaterowie, nadprzyrodzone zdolności i tajna organizacja. A wszysko zacznie się dość niewinnie, od lunatykującego nastolatka.
Moda na wampiry trwa. Tytuł nowej produkcji, Dracula, nie pozostawia wątpliwości, o kim będzie serial, ale zwiastun uspokoi tych, którzy obawiają się nowej "zmierzchopodobnej" historii. Najsławniejszy z wampirów zawita w Londynie 25 października.
Almost Human może być perełką tej jesieni. Świat przyszłości, sztuczni ludzie pracujący z żywymi, a w centrum wydarzeń policjant z problemami i jego syntetyczny partner. W roli głównej nowe wcielenie doktora McCoya i sędziego Dredda czyli Carl Urban. Początek 17 listopada.
Późną jesienią wystartuje Atlantis - serial nawiązujący do greckiej mitologii. Podobno ma być mądrzejszy od kinowych produkcji w stylu Percy'ego Jacksona. Czy tak będzie, okaże się 23 listopada.
A teraz trzy nie do końca nowości, bo spin-offy emitowanych już seriali - Vampire Diaries, Once Upon a Time i Pretty Little Liars. Odpowiednio będą to The Originals (4 października), Once Upon a Time in Wonderland (10 października) i Ravenswood (22 października).
Na koniec najciekawsze z powracających pozycji jesiennej ramówki. Zaczynamy od Haven - czwarty sezon rusza 13 września. Przed nami kolejne dziwne zjawiska i nowe wcielenie Audrey.
25 września wraca Revolution. Eric Kripke obiecuje, że sezon drugi będzie unikał błędów pierwszego, a nowe wątki pozwolą skupić się na tym, co w serialu było warte uwagi.
Superherosi na małym ekranie nie mieli dotąd sukcesów, może nie licząc Heroes, ale i ten trwał krótko. W zeszłym roku pojawił się jednak Arrow i coś się zmieniło. Będąc ekranizacją komiksu DC, upodobił się nieco do ostatnich filmów o Batmanie, gdzie bohaterowie nie posiadają nadprzyrodzonych mocy. Sezon drugi, który rozpocznie się 9 października, nie będzie sztywno trzymał się tej reguły, bo wśród postaci z komiksów zobaczymy samego Flasha - co będzie punktem wyjścia nowego spin-offa - ale twórcy mówią, że to nie wpłynie na obecną formułę serialu.
13 października wróci The Walking Dead i nie będzie to szczęśliwy dzień dla bohaterów serialu. Oprócz czającego się gdzieś Gubernatora i hord zombie zacznie im grozić jeszcze gorsze niebezpieczeństwo.
Anioły spadają z nieba, a demony wciąż próbują zapanować nad światem - Sam i Dean znów będą mieli pełne ręce roboty. To już dziewiąty sezon Supernatural - początek 15 października.
A 23 listopada fani Doktora doczekają się wielkiego wydarzenia - 50. rocznicy Dr Who. Spotkają się aż trzy wcielenia Władcy Czasu, a doniesienia z tegorocznego Comic-Conu mówią, że będzie zarówno ekscytująco jak i zabawnie.
Na co czekacie najbardziej? Na którąś z nowych produkcji czy kontynuacje starszych?
Źródło: io9[/more]
Wznoszę toast za Ciebie Piotrze, w uznaniu ogromu pracy potrzebnego aby zebrać to wszystko razem:) Dzięki temu znalazłem kilka seriali, na które zdecydowanie rzucę okiem.Na początek, najbardziej zaciekawiło mnie Sleepy Hollow i Dracula, choć to drugie raczej ze względu na okres wiktoriański i ciekawość jak zobrazują Łowców.Następnie The Tomorrow People, czuć tu bowiem tchnienie Świata Mroku, ale obawiam się, że będzie to kolejna pozycja dla nastolatków...Almost Human może zastąpić na mojej liście do oglądania Continuum, które odrzuciło mnie postawą głównej bohaterkiNajmniej natomiast czekam na ten "najbardziej oczekiwany serial jesieni", Shield jest bowiem najmniej interesującym mnie elementem świata Marvela. Już wolałbym departament KNa to o wiedźmach też nie czekam, mam przesyt feministycznych seriali, a z opisu taką treścią mi to zalatuje.Przechodząc do kontynuacji, to zdecydowanie czekam na kolejny sezon Haven, zwłaszcza, ze Edge pozostał w obsadzie. Podobnie jest z Arrow, choć pisząc o nim radośnie zapomniałeś o takim serialu jak Smallville, który doczekał się większej ilości sezonów niż którykolwiek Trek:)Kontynuacja Walking Dead i Doktora jest mi wysoce obojętna, natomiast ciąg dalszy Supernatural... na to zdecydowanie warto poczekać 🙂
Ja tylko powiem, ze chyba na scenarzystow 2 sezonu Walking Dead wypuszczono zombie i zatrudniono nowych bo wreszcie jest jakis sens w ich taktyce w walce z truposzami.
Piotrze, napracowałeś się, wyszukując te wszystkie smaczne kąski. Już wiem, co będę robić wieczorami. 🙂
Przesadzacie, przecież to z jednego artykułu wszystko. No prawie.
No i? Nie widziałem, aby ktokolwiek inny to zrobił.Tak więc, dobra robota:)
Jak zwykle, świetna robota Piotrze.Moje typy to: Agents of S.H.I.E.L.D. (na pewno!)Almost Human (być może)Once Upon a Time in Wonderland (zaitrygował mnie pomysł na Alicję z tej perspektywy)Arrow (nie widziałam jeszcze tego serialu, ale po tym co tutaj zobaczyłam, na pewno nadrobię zaległości)
Dzięki za zestaw seriali."Tarczowi Agenci" Marvela wydają się być ciekawi.Revolution - może być ciekawie, a jak nie to trudno.SupernaturalI tyle mogę o tym powiedzieć.
Jeszcze ciekawostka: Stacja Syfy wypuściła niedawno, chyba wczoraj pilota swojego nowego serialu Rewind (niestety, nie udało mi się znaleźć do niego trailera).
W zasadzie jest to biedniejsza i głupsza wariacja na temat dwóch seriali o podróżach w czasie z lat 90-tych: Quantum Loop (ten ze znanym z Enterprise Scottem Bakulą) i jednego z moich ulubionych: 7 Days (ze znanym z seaQuesta Donem Franklinem i epickim Jonathanem LaPagilą).
Tak więc jak widać powyżej, serial jest marny i nie bardzo wart wspominania...
Gdyby nie ostatnie 5 minut:) Rzućcie okiem, naprawdę warto.
7 Days
Są do tego gdzieś napisy? Choćby angielskie?
Wątpię, nigdy nie znalazłem. Podobnie jak odcinków poza pierwszym sezonem
Wszystkie sezony są dostepne, niestety napisy sa raczej nie realne, nie ma i raczej nie bedzie.
Z tego co wiem to nie ma napisów do Misji w Czasie ( polski tytuł tego serialu ) .I raczej nie zanosi się na to aby się jakiekolwiek napisy pojawiły się w najbliżej przyszłości .