Falling Skies

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 65 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Flashbones
    Uczestnik

Te 2 odcinki były nudne i słabe aż odechciało mi się dalej oglądać ten serial.

Piotr
    Klucznik

Mnie ciągle zadziwia jedna rzecz - pełno ludzi pod otwartym niebem, nocami świateł w obozie też niemało, a obcy ich z powietrza nie mogą wypatrzeć.

Jamjumetley
    Uczestnik

Myślę, że obcy doskonale wiedzą gdzie się nieboraki zatrzymały.

Piotr
    Klucznik

Ale to wymagało jakiegoś cylońskiego planu. A wiemy już, że takiego nie ma - warunki obcego były jasne, zagłada lub 'rezerwat'. Tak to dla mnie wygląda.

Diabeu
    Uczestnik

Mnie dla odmiany oba te odcinki podobały się, nawet bardzo.Ogólnie to w pilocie było sporo fajnych efektów specjalnych i CGI a i one same wyglądają lepiej niż w pierwszym sezonie.Mam jednak parę zastrzeżeń, np.- Obcy pokonali miliardy miliardów kilometrów, zapewne statkami z napędem nadświetlnym oraz dysponują przeróżnymi supertechnologiami a dziwnym cudem nie mogą wypatrzeć (jak pisał Piotr) zwykłych pojazdów mechanicznych i to w dzień.Dopiero jak sobie upgrade'owali te samoloty to dają radę XD.- Z jednej strony mają super szpiega w postaci tego 'robala', który może zmieniać kształty i integrować się z ciałami biologicznymi a z drugiej tępe samoloty uzbrojone, które jak im się zniszczy antenę komunikacyjną to głupieją i wracają gdzieś tam do statku bazy.Jeszcze do czegoś się chciałem przyczepić, ale wypadło mi z głowy :PAle podoba misę jak pisałem wyżej, i nawet 12 latki prujące z karabinów do Obcych mi nie przeszkadzają ani teamy zwiadowcze też złożone z samych nastolatków.

I. Thorne
    Uczestnik

Cicho, to serial dla młodzieży jak Terra Nova.Zawsze i wszędzie robili z obcych idiotów, tak było i tak pzoostanie. W ST co było z Borgiem? Są niepokonani, w wciąż dostawali w d...Jak ja kiedyś poprowadzę jakiś RPG opartego o inwazję obcych to będzie chyba survival horror 🙂

Cross
    Klucznik

Lekkie spojlery

Wreszcie coś drgnęło w tym serialu. Co prawda tego motywu można się było spodziewać (w końcu uprzęże na Pełzaczach zauważono już dawno), ale może będzie w końcu ciekawiej...

Galactica
    Uczestnik

Racja. Serial drgnąl do przodu. Spoiler!Ciągle mnie zastanawia jakim cudem można bylo sie skusić na Charlston. W sumie nie aż tak bardzo (perspektywa wygód), ale jednak. Trzy tysiące ludzi w jednym miejscu to aż pachnie robotą Obcych (nie Pelzaczy). Z tym brakiem ataku na widoczne obozy jest jakiś sens. Skoro w Fichburgu udalo im sie uciec to może im sie znowu udać. Tam są jeszcze dzieciaki czyli ręce do pracy 🙂 Lepiej niech sami do nas przyjdą czyi do Charlston.

Flashbones
    Uczestnik

Po waszych komentarzach postanowiłem obejrzeć wszystkie odcinki jakie do tej pory zostały wyemitowane serial nareszcie ruszył i teraz można oglądać dalej zrobiło się całkiem ciekawie.

Jamjumetley
    Uczestnik

Krótka piłka: friend or foe?

Flashbones
    Uczestnik

Jak dla mnie finał był dość cienki, a twórcy zapowiadali że końcówka odcinka będzie mocna, ale zawsze jakaś tajemnica choć można się domyśleć o co chodzi.

Cross
    Klucznik

Krótka piłka: friend or foe?

Pewnie to pierwsze, tym bardziej że zbuntowanych Pełzaczy jest garstka.

Galactica
    Uczestnik

Fajne odcinki na końcu. Czekam na trzeci sezon.

Flashbones
    Uczestnik

Sezon 2 był zdecydowanie lepszy od pierwszego, wiec także czekam na sezon 3.

Galactica
    Uczestnik

Skończyl się 🙂 Koniec do przewidzenia.

Ktoś obejrzal do końca ten wymagający serial? 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 65 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram