Forum › Fandom › Kluby i grupy › IKC Kronos › Falkon 2010
Żeby nie było, że robimy jakąś tajemnicę. W ramach współpracy stow. TrekSfera z organizatorami Falkonu ja i waterhouse przygotujemy trekowe punkty programu. Szczegóły są właśnie ustalane, więc nie wiem jeszcze kiedy będziemy, ale zapraszamy do uczestnictwa oraz może na jakieś okolicznościowe spotkanie z tamtejszym aktywem? :)Więcej informacji wkrótce.
przygotujemy trekowe punkty programu. Szczegóły są właśnie ustalane, więc nie wiem jeszcze kiedy będziemy, ale zapraszamy do uczestnictwa oraz może na jakieś okolicznościowe spotkanie z tamtejszym aktywem?
Właśnie miałem coś naskrobać na ten temat 😉
Jestem jak najbardziej za, ktoś jeszcze chętny?
ja będę na pewno. chociażby po to, by stać w kącie i ładnie wyglądać.
słuchaczy może być więcej niż troje. przyjeżdża do mnie na nocleg kilku chłopaków z warszawy, jeden z nich jest początkującym trekkie, inni pewnie przyjdą, bo ja będę :3 a nawet jeśli nie, to siłą ich przyciągnę.
Kurde, ja bym przyjechał, bo i nawet mam kumpla w Lublinie (miałbym gdzie nocować) ale niestety noga się zrasta i nie za bardzo dam radę. Poza tym chyba jeszcze za mało Treka widziałem, aby na takie sympozja jeździć ;P
ja widziałam tylko TOS, TAS, STXI, filmy I-VII i pojedyncze odcinki innych serii (dla Johna DeLancie i Lena Nimoy). dlatego piszę, że będę stała i ładnie wyglądała :3tak btw, jeśli będzie sala trekowa, mogę wypożyczyć mój TOSowy plakat w antyramie i figurkę Spocka Prime z STXI. mieszkam w Lbn, więc z dostarczeniem nie będzie problemu.
Niestety sali trekowej nie będzie, bo... merytorycznie przygotowujemy tylko 2 prelekcje (2 godziny). Najzwyczajniej w świecie za mało ludzi chętnych do jeżdżenia i zarażania trekiem.Salę trekową szykujemy na konwent lipcowy w Warszawie oraz być może w marcu w Poznaniu (ustalenia trwają). Aczkolwiek planuję zabrać tribla do Lublina i może jakieś trekowe wyjście "na miasto"? Kto wie...Doświadczenia nie trzeba mieć wielkiego, bo zazwyczaj staramy się, by tematy były zrozumiałe dla każdego, nawet nieobeznanego z trekiem. Jeżeli na TrekSferze było omówienie jakiegoś zagadnienia, występującego w jakimś konkretnym odcinku, to prowadzący zawsze starał się zarysować obraz ogólny, dla tych, którzy nie kojarzą.Mój temat - o Klingonach - jest dość otwarty, może nawet niekanoniczny, bo będę się odwoływał do bardzo rozszerzonego "fanowskiego" kanonu. Waterhouse zaś opowie o tym, dlaczego "kanoniczność" jest tak ważna w Treku (a może nie jest). Szczerze mówiąc nie znam dokładnych tez jego wystąpienia, ale znając go, będzie dobre.Jak tylko otrzymamy sygnał zwrotny ze strony koordynatorów Falkonu to damy znać kiedy i gdzie nas umiejscowiono w programie konwentu.
jej, prelekcja o kanonie? ukochany temat :3szkoda, że będzie tak mało, ale fakt, ciężko trekiem zarazić. jak potencjalny fan zobaczy, ile musiałby obejrzeć, żeby się mniej więcej orientować w kanonie... sama po raz kolejny będę podchodziła do TNG, bo chciałam obejrzeć wszystko chronologicznie sezonami, ale trudno czas znaleźć, tak nas przyciskają na uczelni.
Aha, żeby nie było - jeżeli ktoś ma ciekawy temat i chęci, to jeszcze może się zgłaszać (chyba), w końcu program jeszcze nie jest zamknięty.edit: program będzie układany w tą niedzielę
Pojawił się już program Falkonu, w którym możemy się dowiedzieć, że moja prelekcja odbędzie się w piątek o g.10, zaś waterhouse'a w sobotę o g.17.
Dla tych co nie byli - pierwsza część dzisiejszej prelekcji Fluora
http://www.youtube.com/watch?v=1akYHmy5ehQ
Dalsza część będzie... na wtorek :>
Nagrywajcie jak najwięcej - warto pokazać, by zachęcić do przyjazdu na konwent za rok.
Nagrywajcie jak najwięcej - warto pokazać, by zachęcić do przyjazdu na konwent za rok.
W miarę możliwości tak robimy, dziś nagraliśmy monolog Waterhousa 😉
Mam nadzieję że będzie coś widać, sala była zaciemniona a aparat dostaje w takich warunkach głupawki.
Flura i Waterchausa odstawiliśmy już na autobus na dworzec PKP, powinni być już w drodze do Wawy.