Forum Fantastyka Star Trek Enterprise

Enterprise

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • Author
    Participant

Dwa ostatnie odcinki (Cogenitor i Regeneration) rozbudziły na nowo moje zainteresowanie serią. Tak więc wielce happy zajrzałem na Phoenixa tam znalazłem promo ocinków następnych, o wdzięcznych numerkach 24 i 25. Gdy po długich męczarniach (serwer Phoenixa rządzi 😉 ) wrzeszcie je obejrzłem minka mi trochę zrzedła. Co prawda pierwszy odcinek (24) może być całkiem niezły... to drugi... no cóz na pewno przyjemnie ogląda się napaloną Jolene Blalock ,ale czy musi to robić w czasie trwania Enterprise! Oczywiście poczekamy- zobaczymy ,ale... czyżby nasz twórczy duet stracił wenę?

Thengel
    Participant

Poczkaliśmy-zobaczyliśmy..i stwierdzamy że się pomyliliśmy... Lepsza był odcinek no.25. Nawet Jolene tak nie raziła a raczejk dodawała emocji do tego odcinka. Jedyne zastrzeżenia to takie że ta planeta na której wylądowali wyglądała jak papierowa "podróbka" Księżyca ,a drugie to to że chcieli upchnąć jak najwięcej treści w jak najkrótszym czsie... A 24 miała fabułę na 4- ale sposób wykonania hmmm 3/3- niestety...

Piotr
    Keymaster

Z powodu mnozenia sie tematow dotyczacych kolejnych odcinkow Enterprise, przemianowuje ten topic na ogolny, dotyczacy serialu i odcinkow. Powod: tematy o kazdym nowym odcinku pojawiaja sie co tydzien i w sumie wyczerpuja sie gdy pojawia sie nastepny. Zdarza sie ze dyskusje sa powtarzane w kilku topicach, sa porownania do poprzednich odcinkow, itd. Jesli to wszystko bedzie pisane w jednym temacie, z tygodnia na tydzien o kolejnych epizodach, to dyskusja moze sporo zyskac. Wszystko bedzie pod reka, a nie rozrzucone w kilku(nastu) tematach. Powodem tej decyzji jest tez fakt, ze czesc z Was najwyrazniej zapomina o regulaminie. Skutkiem tego sa podwojne topici dotyczace paru odcinkow, np. Regeneration. Radzilbym odswiezyc sobie punkt piaty regulaminu Forum. Pozostale wlasciwie tez. 😉

OmegaOne
    Participant

a jak nie to bedzie czapa.... i tyle ( ktos zostanie zdegradowny pozbedzie sie awatara lub posmakuje banika ) ehh tyle mozliwosci az trudno sie zdecydowac 😀

Tazman
    Participant

a jak nie to bedzie czapa.... i tyle ( ktos zostanie zdegradowny pozbedzie sie awatara lub posmakuje banika ) ehh tyle mozliwosci az trudno sie zdecydowac 😀

Nie ma to jak porządna demonstracja siły i możliwości.

Zawsze można walczyć ale nie można wygrać 8)

Krusty
    Participant

W końcu moje nawoływania zostały wysłuchane ❗

OmegaOne
    Participant

Nie ma to jak porządna demonstracja siły i możliwości.

Zawsze można walczyć ale nie można wygrać  8)

E tam ja tylko stwierdzam fakt. Wypadki chodza po ludziach ( i nieludziach) 😉

Zejdz sobie na poklad 10 jak nie wierzysz, jak przejdziesz z jednego konca pokladu na 2 i nic ci sie nie stanie to jestes farciarz jakich malo 😀

Wracajac do tematu...

Entek 2x24.... niezly nawet calkiem niezly ciekawa historia ciekawy sposob narracji ogolnie 7/10

Entek 2x25 .... hmm jak przeczytalem na trektoday.com "... prime volcan urges..." to pomyslalem ze bedzie dziac sie cos ciekawego 😉 no i wsumie to przez 15 min prawda ale reszta to naciagana jak stad do ksiezyca i z powrotem historia z bounty hunterem... eh moglo by byc na odwrot epizodyczny bounty hunter i wieksza czesc "prime volcan urges" .. szkoda 3/10 te 3 to za te 15 min tego fajnego 😉

Merkav
    Participant

A co sadzicie o 2x26 ❓ Odcinek nawet fajny wizualnie ale fabula... <Spoiler>

Jak onie wrocil na ziemie po 2 letnim lataniu w kilka odcinkow ?

Skad flota miala Photony ?

Dlaczego 3 BoP nie poradzily sobie z marnym NX'em ?

...i kilka innic

No wiec...

OmegaOne
    Participant

A co sadzicie o  2x26  ❓  Odcinek nawet fajny wizualnie ale fabula...

No coz odpowiem wieczorem bo do tego czasu powinno sie zgrac... z zapowiedzi wyglada nawet fajnie ... co do tego powrotu... oni juz od kilku odcinkow wracaja w przyspieszonym tempie ;)... w bardzo przyspieszonym akurat zeby zdazyc na katastrofe na Ziemi... hmm dziwne ;).

Thengel
    Participant

2x26 Wymiata... geniusz!! A co do twego spoilerka to jest chłopie możliwe

SPOILER

Przecież Entkowi zamontowali nowe rakietki. A na dodatek zrobił to podstępem.

Q
    Participant

Hi kochani slyszalem ze Entek sie wyrobil

NIestety nic z 2 sezonu nie widzialem.

Ktos mi powie co sie dzieje???

ale bez szczegolow prosze tak po lebkach

Przecież Entkowi zamontowali nowe rakietki. A na dodatek zrobił to podstępem.

drupi
    Participant
    Quote:

ale bez szczegolow prosze tak polebkach

No lataja sobie jeszcze i ratują se wszechświat. Ogólnie żyja sobie jak u pana Boga za piecem. Miało byc po łebkach to jest 🙂

Merkav
    Participant
    Quote:
    Quote:

ale bez szczegolow prosze tak polebkach

No lataja sobie jeszcze i ratują se wszechświat. Ogólnie żyja sobie jak u pana Boga za piecem< no i czasem sobie postrzelaja i na jakiejes planetnce wyladuja

OmegaOne
    Participant

Heh no sciagaj sciagaj.... a jak ktos ci mowi ze Entek suxx to ten ktos jest beton i tyle 😉

Krusty
    Participant

Wiecie co chyba się ostatnio zrobiłem się bardziej tolerancyjny bo Entek nawet zaczyna mi się podobać i musze powiedzieć że jeśli dobrze go poprowadzą to może da się jeszcze rozwiązać znaczy naprawić pare buraków które wcześniej się pojawiły. A może to zasługa kliku ostatnich odcinków... sam nie wiem ale wiem jedno już nie mogę się doczekać nowego sezonu.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 31 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram