Forum Trek.pl Newsy Wydarzenia Dziesięć lat Trek.pl

Dziesięć lat Trek.pl

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Keymaster

Dokładnie dziesięć lat temu grupka młodych entuzjastów założyła niepozorną stronę o ich ulubionym serialu Star Trek. Strona zmieniła się w serwis informacyjny, wokół którego zebrała się społeczność internautów. Ten z kolei, inicjując ambitne projekty i uczestnicząc w różnych akcjach, odgrywał coraz większą rolę w środowisku fanów i zaczął się przekształcać w portal traktujący o szeroko pojętym sci-fi. Dziesiąty rok istnienia to dobry czas, by tę przemianę dokończyć i również Wy możecie w tym pomóc.

Mamy dla Was konkurs, w którym nie tylko wygracie wartościowe nagrody, ale też wpłyniecie na obecną i przyszłą treść Trek.pl. Jest to dziesiąta rocznica, więc aż dziesięcioro z tych, którzy podejmą się wyzwania, otrzyma nagrody. Są wśród nich gry, które otrzymaliśmy od firmy Cenega i trzy unikatowe, startrekowe mini-przypinko-kolczyki wykonane przez naszą znajomą artystkę Iwonę Tamborską. Jak je zdobyć?

[more]

Dołączona grafika

Szanse na zdobycie nagród ma każdy, kto od dziś napisze news lub artykuł do naszego portalu. Każdy news, który zatwierdzimy i każdy artykuł, który zdecydujemy się zamieścić w naszym nowym serwisie, będzie oceniany i punktowany, a punkty sumowane. Ten, kto zdobędzie ich więcej, zajmie wyższe miejsce i otrzyma lepsze nagrody. Oczywiście inną liczbę punktów zdobędziecie pisząc news, a inną tworząc artykuł. Oceniać będziemy pomysł i wykonanie - im lepiej omówicie przedstawiany temat i im mniej pracy będą mieli korektorzy, tym więcej punktów trafi do Waszej puli.

A ten nowy serwis, o którym mowa wyżej? Zobaczycie go w dzień zakończenia konkursu.

Teraz trochę konkretów. Oto co otrzymacie, zajmując kolejne miejsca:

• Batman: Arkham City i mini-przypinko-kolczyk
    • Batman: Arkham City
    • Deus Ex: Human Revolution
    • Sacred 2: Złota Edycja
    • Sacred 2: Złota Edycja
    • Batman: Arkham Asylum
    • Mini-przypinko-kolczyk
    • Mini-przypinko-kolczyk

Dołączona grafika

Osoby z wyższych miejsc będą miały pierwszeństwo wyboru jednej z przypinek.

A co i jak pisać, by wygrać? Wskazówki poniżej:

• Newsy - część z Was już je pisała, inni je często czytają i komentują, wiecie więc o co chodzi. Wieści o filmach, serialach, książkach, komiksach i grach związanych z fantastyką, także o wydarzeniach w fandomie naszym i zagranicznym - za to otrzymacie do 20 punktów. Wystarczy założyć nowy temat w odpowiednim miejscu w dziale News. Przygotowaliśmy też dla Was listę źródeł, z których sami korzystamy. Pamiętajcie, by zamieścić link do Waszego źródła i że zanim news trafi na stronę główną, to zniknie do zatwierdzenia i go już nie poprawicie - zanim go wyślecie, sprawdźcie czy o niczym nie zapomnieliście.
    • Artykuły - pisaliście kiedyś recenzje filmów, książek, seriali czy gier? A może macie pomysł na felieton? Nie będzie lepszej okazji, by spróbować. Swoje prace zamieszczajcie na forum w wybranym dziale sekcji Fantastyka. To czy zamieścicie gotowy tekst czy wstępną wersję, którą chcecie poddać krytyce forumowiczów, zależy od Was - my ocenimy efekt końcowy. Za każdy artykuł, który wybierzemy do publikacji w serwisie, przyznamy Wam do 40 punktów. Warunek jest taki, że nie może to być coś, co napisaliście dla innej strony.

Konkurs trwa do dnia 21.02.12. Wyniki ogłosimy w ciągu dwóch tygodni od jego zakończenia.

Ze zwycięzcami skontaktujemy się poprzez forumowy system prywatnych wiadomości, a po podaniu przez nich adresów nagrody wyślemy pocztą. Adres do wysyłki musi znajdować się na terytorium Polski. Zwycięzca konkursu ma dwa tygodnie od dnia ogłoszenia wyników na podanie adresu, po tym czasie traci prawo do nagrody.[/more]

Neutrino85
    Participant

Az trudno uwierzyc ze juz 10 lat minelo! o godzinie 17 🙂

Fajnie ze nadal swietujecie rocznice 🙂

Jeszcze taki maly blast from the past:

Dołączona grafika

Tom
    Participant

Sto lat!

fluor
    Keymaster

A niech mnie 🙂

Tinek78
    Participant

A mnie dla odmiany nie aż tak trudno uwierzyć - odpowiedni ludzie, na odpowiednim miejscu i serwis wciąż żywy :)PS. A ja także wciąż w okolicy, tylko cichutko siedzę 😉

Pitmistrz
    Participant

Jak najwięcej takich rocznic.Jak ja dawno nie widziałem już banera z TSS. 😉

Neutrino85
    Participant

A mnie dla odmiany nie aż tak trudno uwierzyć - odpowiedni ludzie, na odpowiednim miejscu i serwis wciąż żywy 🙂

PS. A ja także wciąż w okolicy, tylko cichutko siedzę 😉

No patrz 😉

Kope lat! 🙂

fluor
    Keymaster

Duchy 🙂

r_ADM
    Participant

Hehe, ten niebieski layout na ebot.pl 🙂 Btw ma ktos backup tamtego forum?PS. Gratuluje oczywiscie.

Tom
    Participant

Są jakieś resztki w webarchive 😉 LINK

Pitmistrz
    Participant

Ja pamiętam już trek.pl aż tak daleko nie sięgam pamięciom.

Eviva
    Participant

Fajne to było 🙂 Od początku bardzo się staraliście.

Zarathos
    Participant

Pamiętam to niebieskie paskudztwo. Ja w tamtych czasach POGFowiczem byłem. Na TSS wciągnął mnie Coen - jak się nudziłem w swojej pierwszej pracy. Młody człowiek był i nie wiedział co robi 😉

Eviva
    Participant

Czemu zaraz paskudztwo? Nie od razu Enterprise zbudowano.

Neutrino85
    Participant

Kopii w webarchive brakuje wielu elementow graficznych (tlo etc.) Maly snapshot forum: http://web.archive.org/web/20030210081530/...ek.pl/forum.php 🙂

To byly bardzo inne czasy 🙂

Nie mam niestety zadnych starych screenshotow, a watpie zeby kod dalo sie jeszcze uruchomic, ale mam jeszcze cos takiego:

Dołączona grafika

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram