Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Newsy Star Trek Online Dzicy Ferasanie dołączają do KDF!

Dzicy Ferasanie dołączają do KDF!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

Począwszy od czwartku 17. maja 2012 szeregi Imperium Klingońskiego zasilą waleczni Ferasanie. Rasa ta, blisko spokrewniona z Caitianami, pochodzi z planety Ferasa. Tak jak wszystkie kotowate odznaczają się oni nadzwyczajnym refleksem i zmysłem równowagi, ich oczy są przystosowane do widzenia w ciemności, a słuch wykryje dźwięki niesłyszalne dla pozostałych humanoidów. Niektórzy Ferasanie posiadają dodatkowo zdolności telepatyczne.

Przedstawiciele tej rasy będą dostępni w dwóch wariantach w C-Store:

Nowa grywalna rasa KDF (480 CP)

• Predatory Instincts: 75% bonus do wysokości skoku, +5 bonus do Stealth Perception, 5% bonus do Melee Damage, 10% bonus do Exploit Damage.
    • 3 dowolne wybrane przez gracza traity

(Wykupienie Ferasan jako grywalnej rasy KDF odblokuje także nowe unikatowe opcje customizacji dla Caitian po stronie Federacji)

Dołączona grafika

Nowi oficerowie mostka (BOff) KDF (400 CP)

• Predatory Instincts: bonus do wysokości skoku, Stealth, Perception, Melee Damage i Exploit Damage.
    • Telepathic: Bonus do Perception i wydłużenie czasu Expose.
    • Pounce: zdolność oficdrów taktycznych.

Wszyscy Ferasańscy oficerowie dostępni są w trzech wariantach: Tactical, Science i Engineering oraz w wersjach żeńskiej i męskiej. Możliwe jest ich odsprzedanie oraz posiadanie więcej niż jednego Bridge Officera tej rasy.

Źródło: Season 5 Dev Blog #45

LIBERTO
    Participant

"Możliwe jest ich odsprzedanie oraz posiadanie więcej niż jednego Bridge Officera tej rasy." czy mam to rozumieć że placąc jednorazowo 400 cp rasa ta jest odblokowana i mam możliwość dowolnego pobierania tych boff, którymi poźniej mogę handlować na exchange? czy to jest jakoś ograniczone?

Melnikor
    Participant

Nie, za każdego BOffa musisz zapłacić 400 CP

fluor
    Keymaster

Czy to rasa stworzona w uniwersum STO?

Anonymous
    Guest

tak chociaż bazą dla nich był komiks a konkretnie jeden epizod komiksowy i rasa Kzinti

Slawek
    Moderator

Z początku Cryptic planował dorzucenie do gry właśnie Kzinti, ale prace nad nimi zostały przerwane w związku z problematycznymi prawami autorskimi (gatunek ten nie należy do CBS, a do twórcy wspomnianego przez Jaremilusa odcinka). Dodano tym samym inspirowanych nimi Ferasan dla KDF, wpierw jako duty officers, a teraz także jako grywalny gatunek i oficerów.

Co do pytania o boffów, kupuje się ich po 400CP za sztukę i można posiadać ich nieograniczoną ilość. Zarówno Requisition Form jak i sami oficerowie nie są bind on pickup, w związku z czym można nimi handlować na exchange, jak i bezpośrednio między graczami. Na tej samej zasadzie działają boffy Caitian i Aenar (*cough*do wygrania w konkursie stonline.pl *cough*)

Niemniej jednak uważam, że Cryptic poszedł trochę na łatwiznę. Modele te same co Caitian, tylko o nieco innym kolorze, z dodatkiem kłów i punkowej odzieży.

Melnikor
    Participant

Kupił już może ktoś tą rasę do gry? Ciekawi mnie jakie to unikatowe opcje odblokowuje dla Caitian.

Slawek
    Moderator

Kilka tatuaży na twarzy oraz JEDNA nowa fryzura - ta punkowa.Tj. przynajmniej dla samicy Caitian, nie wiem jak u samców. Wszystko można sprawdzić u krawca, nawet jak nie masz wykupionego gatunku Ferasan z C-Store.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram