Forum Fantastyka Gry Diablo III w drodze

Diablo III w drodze

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Participant

Cóż, Diablo żadną miarą do trekowych gier nie należy. Idę jednak o zakład, że większość z tu obecnych nawet jeśli się maniakalnie nie zagrywała w legendę h&s, to przynajmniej o niej słyszała.

Tak więc plotki stały się prawdą. Więcej - tutaj: http://www.gram.pl/news_8gvjGei3_Diablo_II...owiedziane.html

Jeśli Blizzard utrzyma swoje standardy, konkurencja się szybko nie pozbiera 😉

Osobiście czekam na Starcrafta II i Duke Nukem Forever (ile to już lat? 10?), ale Diablo swoje miejsce w historii gier komputerowych ma...

GWYNBLEIDD
    Participant

No no no. Powiem ze wyglada bardzo ciekawie 😉 Po tylu latach mlocenia w D2 kolejna czesc bedzie z pewnoscia bardzo atrakcyjna i jesli zgodnie z zapowiedziami gra nie straci na klimacie i grywalnosci to bedzie zapewne hit po wydaniu. Mam jednak nadzieje, ze tworcy nie postawia tak mocno jak przy ostatnich latkach do LOD na gre multiplayer i dadza szanse polazic po wyzszych stopniach trudnosci takze singlowcom 😉

Gosiek
    Participant

Sama wiadomość świetna, bo Diablo 1 i 2 to jedne z gier, które przeszłam kilkanaście razy i do których ciągle wracam, więc chętnie kupię kolejną odsłonę. Obawiam się tylko, że będę musiała w tym celu w końcu zainwestować w nowego PC-ta, bo obecny już takiej gry nie pociągnie. 😀

Co do samej gry, to pewnie przyjdzie nam jeszcze poczekać minimum rok, Blizzard zapowiedział wcześniej nową odsłonę Starcrafta, a nie sądzę, żeby wypuścili dwa takie hity równocześnie. Zwłaszcza, że Diablo jest raczej we wczesnej fazie przygotowań.

Mam jednak nadzieje, ze tworcy nie postawia tak mocno jak przy ostatnich latkach do LOD na gre multiplayer

Na to bym nie liczyła - siłą Diablo jest przede wszystkim gra wieloosobowa, na singlu po jednym-dwóch przejściach gra zaczyna się powoli nudzić. Za to bieganie w grupie po BN zawsze daje dużo radości. 😉

Polecam przy okazji odwiedziny na stronie Blizzarda - http://www.blizzard.com/diablo3/ albo na gametrailers - warto zobaczyć zapowiedzi nowego Diablo.

Slawek
    Moderator

Ja natomiast mile bym przyjął rozwinięcie rozgrywki o coś więcej niż nieustanne klikanie myszą na potworkach ;>. Coś w stylu Divine Divinity i elementu przygodowego nie byłoby złe. W przeciwnym wypadku raczej nie będę miał tu czego szukać, gdyż poprzednie odsłony po jednokrotnym ukończeniu mnie po prostu znudziły.Zresztą, bardziej oczekuję Starcraft 2 ;>. Chociaż tu też pojawia się kwestia wymagań sprzętowych niestety.

Silver Phoenix
    Participant

Wymagania wymaganiami - Blizzard jak do tej pory starał się nie przesadzać i uwzględniał fakt, że nie wszyscy mają high-endowy sprzęt... Inna sprawa, że dla ich gier warto IMO robić upgrade :)Bardziej ciekawi mnie, czy po pojawieniu się DIII nie spadnie populacja Azeroth (bo to, że DIII będzie sieciowe, jest chyba oczywiste...). Obie gry wymagają przecież czasu... Chyba, że Blizz zrobi serwery płatne. Ale to się dopiero okaże 🙂

GWYNBLEIDD
    Participant

T'R "problem" z Diablo II jest wlasnie ten ze polega na klikaniu bez kombinowania z piecioma klawiszami i wybijania na nich kombosow etc etc. Zreszta jak stoi w zapowiedzi z pierwszego posta gra ma ponownie oferowac tryb sterowanie jedynie przy pomocy myszki. A wkladanie do Diablo elementow przygodowki jakos nie do konca mi pasuje - wlasnie prostota rozgrywki i brak kombinowania po drodze stanowi o sile tej gry. Zas jesli chodzi o platne serwery to kto wie po sukcesie WoW'a Blizzard moze wykorzystac zainteresowanie D III i probowac na tym zarobic. Pytanie czy to nie zabije mitu Diablo jako gry przeznaczonej do zabawy wybitnie sieciowej i dostepnej z kazdego miejsca swiata. Moim zdaniem bylby to spory blad 😉

Slawek
    Moderator

Gwyn, mi nie chodzi o klepanie kombosów, ale raczej o urozmaicenie gry o coś więcej niż siekanie. Rozumiem prostota i przystępność, ale wszystko ma swoje granice i zarazem wszystko powinno chociaż trochę iść do przodu. Klikanie LPM na kolejnym potworku podczas gry jakimś wojownikiem bawi mnie przez jakąś godzinę ale w końcu brzydnie. Dlatego odniosłem się do Divine Divinity, który z pozoru jest grą przypominającą Diablo, ale dającą uczucie styczności z prawdziwym RPG, a nie sieczką. Może faktycznie za dużo wymagam, bo to w sumie dwa różne gatunki gier, ale osobiście nie sądzę abym się specjalnie wciągnął w kolejnego hack'n'slasha, po prostu z lepszą grafiką.Co do rozgrywki sieciowej, pobieranie opłat łączyłoby się z automatycznym spadkiem zainteresowania Diablo 3. Tutaj zabawa polega na łażeniu po losowych, ograniczonych lokacjach podczas gdy w WoW, z tego co mi wiadomo, otrzymujemy ogromny świat i system godny prawdziwego RPG. Jest to zarazem tytuł, który można odpalić raz na jakiś czas, posiekać i wyłączyć. WoW jest natomiast bardziej wymagający. Moim zdaniem nie ma się co obawiać opłat. Gdyby tak dalej szło to jeszcze trochę i za pojedynczy mecz Starcrafta by brali określoną sumkę ;>.Zresztą, znając Blizzarda to poczekamy jeszcze rok, może dwa lata na premierę Diablo 3 ;>. Nawet Starcraft 2 z tego co słyszałem został przeniesiony na 2009.

Silver Phoenix
    Participant

Brawo, T'R.

Według tego newsa: http://www.gram.pl/news_8gvjGum5_Diablo_II...w_tym_roku.html

prace powinny zająć jeszcze jakieś półtora roku.

Mam tylko nadzieję, że nie zapomną o klasie podobnej do łuczniczki/amazonki...

Silver Phoenix
    Participant

Klasy postaci to jedna z najbardziej zagadkowych kwestii związanych z Diablo III. Dotychczas twórcy ujawnili tylko dwie z pięciu - dobrze znanego z poprzednich części barbarzyńcę oraz niespotykanego dotąd witch doctora. Ten ostatni wielu fanom serii przypominał nekromantę - jak się okazuje - całkiem trafnie. Jay Wilson w wywiadzie dla serwisu MTV Multiplayer zdradził, że nakromanty zabraknie w trzeciej części legendarnej serii, właśnie na rzecz witch doctora.

Całość tutaj .

Silver Phoenix
    Participant

"Blizzard przedstawił listę paneli dyskusyjnych zaplanowanych na imprezę Blizzcon 2008. Jednym z tematów będą klasy postaci w Diablo III, zatem można się spodziewać, że w Anaheim zostaną zaprezentowane pozostałe trzy, które schowane są na razie za kurtyną milczenia."

Do poczytania tutaj

Silver Phoenix
    Participant

Coraz ciekawiej...

Prawdziwe trzęsienie ziemi czeka rodzaje klas w Diablo III. Projektant Jay Wilson poinformował, że jedynie barbarzyńca ocalał po zmianach, które nastąpiły między drugą a trzecią częścią.

http://www.gram.pl/news_8gzjJOy4_GC_08_Nie...Diablo_III.html

Silver Phoenix
    Participant

"Jay Wilson, główny projektant gry Diablo 3, powiedział, że tytuł jest w bardzo zaawansowanym stadium jeżeli chodzi o kwestie techniczne (engine) a ekipa odpowiedzialna za produkcję zajmuje się głównie samą treścią gry. Tak więc, twórcy pracują nad poszczególnymi aktami i mechaniką."

http://gry.interia.pl/news/diablo-3-prace-...cia-gry,1170246

Silver Phoenix
    Participant

"Gdy Blizzard zaanonsuje kolejną klasę w Diablo III, zostanie znienawidzony - zasugerował Jay Wilson. Wrogie nastawienie fanów powinno się jednak zmienić w momencie, gdy dostaną oni grę w swoje ręce."

http://www.gram.pl/news_8gzhGe24_Blizzard_...enawidzony.html

Slawek
    Moderator

A czym tak właściwie się te nowe klasy różnią od poprzednich, nie licząc nazwy? W jaki sposób ten cały Witch Doctor ma być inny od Nekromanty? Chyba fani nie liczyli, że Blizzard stworzy nową grę, z tymi samymi postaciami? Nie rozumiem tej całej afery prawdę mówiąc.Dziwi mnie także podejście samego Blizzarda. Najpierw zaogniają sytuację reagując na komentarze fanów, następnie sami zwracają uwagę na "drastyczne" zmiany jakich można się spodziewać, i ostatecznie wspominają o możliwości przywróceniu starych klas w dodatku do gry. Taką zagrywką tylko się proszą o ewentualną krytykę, niezależnie od tego czy wprowadzone rozwiązania/klasy będą dobre czy złe.

Gosiek
    Participant

Dziwi mnie także podejście samego Blizzarda.

A mnie nie dziwi - ostatecznie to wszystko jest przecież nastawione na podgrzewanie atmosfery i robienie wokół gry coraz większego szumu, a drażnienie się z fanami, którzy i tak grę kupią świetnie się w ten schemat wpisuje.

Przywrócenie znanych już klas w dodatkach? Sądzę, że Blizzard planował coś takiego od samego początku - zarówno ze względu na kasę jak i pewien ukłon w stronę graczy zakochanych w poprzednich wersjach Diablo. I jako pewien "podręcznik historii" dla tych, którzy swoją przygodę z Diablo zaczną od trzeciej części. W sumie na razie nic zaskakującego w kwestii D3 się moim zdaniem nie pojawiło.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram