Forum Trek.pl Newsy Star Trek Deep Space Nine na AXN Sci-fi

Deep Space Nine na AXN Sci-fi

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 33 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • GWYNBLEIDD
    Uczestnik

No AXN zrobil nawet niezle tlumaczenie nowego BSG i reszte tez maja raczej na poziomie. Ja czuje, ze zostane pozytywnie zaskoczony 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

No i po pierwszym odcinku. Tłumaczenie na razie chyba OK. Z wyjątkiem samego tytułu nic mnie raziło, ani nie drażniło. Szkoda, że tylko jeden odcinek na raz dają. DS9 znam najmniej z całego Treka więc statystykę AXN-owi jak najbardziej będę nabijał 😉

Coen
    Uczestnik

Sam obejrzałem dopiero dzisiaj - w tłumaczeniu tylko przy "staruszce" zazgrzytałem zębami:)

Barusz
    Uczestnik

Jadzia? ;> Jak tak, to hardkor 😉

Jamjumetley
    Uczestnik

Macie rację - o tym zapomniałem. Jednak mała wtopa była. "Old man" = "staruszko".

Coen
    Uczestnik

Wydaje mi się, że to zwykła nieznajomość serialu. Tłumacz pewnie długo głowił się o co chodzi, czy w amerykańskiej wersji dali burak?Cóż, jego problem:) AXN wie o istnieniu trek.pl mógł się zjawić i spytać o co chodzi.

Flashbones
    Uczestnik

Także obejrzałem i poza tą jedną wpadką tłumaczenie jest póki co dobre, a co do tłumacza pewnie było mu za ciężko zajrzeć na trek.pl

Barusz
    Uczestnik

@ Coen - Ale przecież w Pilocie jest mniej-więcej wytłumaczone ocb, ba w pilocie jeden jedyny raz widzimy Curzona na ekranie, w wizji, którą Prorocy zesłali na Jadzie przypomina sobie ona moment przeszczepu.

Coen
    Uczestnik

Ano, widzimy. Tyle, że nic nie jest wspomniane o tym, że Sisko znał kiedyś Curzona a nie znał Jadzi. Jasne, można to wyciągnąć z kontekstu i nam znającym serial prawie na pamięć wydaje się to oczywiste. Ale jeśli tłumacz nie jest fanem i kiedyś w czasach Polsatu i TVNu tylko Treka oglądał to da się jeszcze pomyłkę zrozumieć.

Jamjumetley
    Uczestnik

Ale było bardzo wyraźnie dane do zrozumienia, że Sisko nie zna go w formie Jadzii - moment gdy Sisko i Kira witają Dax i Bashira na pokładzie DS9.

Lo'Rel
    Uczestnik

Mówiłem, że będzie. Od 15 maja rusza emisja DS9 na głównym AXN. Dla mnie bomba, aktualnie nie mam dostępu do AXN sci-fi.

Romek 63
    Uczestnik

Super wiadomość i dla mnie bo też nie mam AXN sci-fi. Dobrze że o tym napisałeś bo mógłbym przeoczyć tę informację. DS9 oglądałem tylko kilka początkowych odcinków.

Slawek
    Moderator

Nawet nie zauważyłem, że DS9 leciał już wcześniej na "zwykłym" AXN. Warto odnotować jednak, że od czwartku 11 sierpnia serial będzie emitowany ponownie, od pn. do pt. o godzinie 19:00.

tajger
    Uczestnik

Witam, kojarzycie forumowicze czy puszcza 4 sezon DS9 na na AXN sci fi? bo nigdzie nie moge znalezc, a od tej czesci zaczyna sie wiecej dziac:D

Jamjumetley
    Uczestnik

Pewnie puszczą czwarty sezon jak skończą emisję trzeciego. Zostało już tylko kilka odcinków (3).

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 33 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram