Forum Fandom Kluby i grupy Łódzki Oddział Terenowy Czy ktoś tu jeszcze żyje?

Czy ktoś tu jeszcze żyje?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Guest

Czy Łódzki Oddział Terenowy jeszcze istnieje? Od trzech lat nikt tutaj nic nie napisał, więc albo umarliście albo przerzuciliście się na BSG

Hobbit
    Participant

Ludzie stracili chęć do zabawy w treka. Część z nas zmieniła stan cywilny. Pracujemy, mamy różne zobowiązania. Może to brutale, ale się zestarzeliśmy. Nie ma też zainteresowania młodszych osób. Tak oto wszystko umarło śmiercią naturalną. Taka jest kolej rzeczy 😥 . Choć na najnowszym filmie byliśmy.

Eviva
    Participant

Ludzie stracili chęć do zabawy w treka. Część z nas zmieniła stan cywilny. Pracujemy, mamy różne zobowiązania. Może to brutale, ale się zestarzeliśmy. Nie ma też zainteresowania młodszych osób. Tak oto wszystko umarło śmiercią naturalną. Taka jest kolej rzeczy 😥 . Choć na najnowszym filmie byliśmy.

Veto! Nie każdy z wiekiem traci zainteresowanie, ja na przykład nie. A sa wśród nas i tacy, którzy od małego wychowują dzieci w kontakcie z Trekiem. A i spontaniczne młode kadry się trafiają.

Hobbit
    Participant

Zgadzam się z Tobą. Z wiekiem często pewne zainteresowania ulegają pogłebieniu. Ta zasada nie obowiązuje jednak w tym przypadku Evivo. Co do nowych kadr też nie widać nawet za pośrednictwem tego portalu zainteresowania rejonem łódzkim. Fakt, że się tu nic nie dzieje to inna sprawa. Jest w tym sporo mojej winy. Nie mogę jednak nikogo na siłe wyciągać na spotkania. Siła oddziału terenowego tkwi w ludziach - skoro ich nie ma oddział umiera. To prosta zależność. Osobiście nie jestem z takiego stanu rzeczy zadowolony. Czasy spotkań trekowych zawsze będę dobrze wspominał. Zawiązały się na nich ciekawe znajomości. Przed projekcją filmu roamawiałem z kolegami i jak do tej pory nie zostałem formalnie pozbawiony dowodzienia regionem. Więc zostawiam mój podpis choć nie mam już chyba do niego prawa.Po raz pierwszy skorzystam z prawa moderatora i proszę o cięcie zbytecznych cytatów.Pozdrawiam

Spok
    Participant

Szkoda. Miło wspominam te ledwie kilka spotkań, na które jeszcze się załapałem mieszkając w Łodzi.Pozdrawiam!

A teraz ja zapytam: czy wszyscy zostali zasymilowani?

fluor
    Keymaster

Z Łodzi do Warszawy nie jest tak daleko, zapraszamy na wizytę sąsiedzką 🙂

Miałam ją w planach, żeby odwiedzić znajomych w Wawie. Może po rozpoczęciu roku akademickiego, jak się trochę ogarnę z obowiązkami, uda mi się zajrzeć. :)Dziękuję za zaproszenie. 🙂

fluor
    Keymaster

Daj znać z wyprzedzeniem to zorganizujemy orkiestrę i kwiaty 😉

Jadorg
    Participant

Może by tak rozruszać nasz łódzki oddział? Może nie w sensie częstych spotkań, ale większego zaangażowania tu, na forum? Nie sądze żeby wiek, czy stan cywilny przeszkadzał w tym. Ja sam jestem żonaty, mam 37 latek, i nadal ST jest jednym z moich ulubionych filmów. A co do podróży do innych miast, niby do Wawy nie jest daleko, ale czy komuś się chcę? Poza tym obowiązki, nie pozwalają dysponować czasem na tyle, by pozowlić sobie na 1-2 dniowy wypad poza dom, przynajmniej tak jest w moim wypadku.

fluor
    Keymaster

Jakie właściwie dla zaangażowania na forum ma znaczenie czy ktoś jest z Łodzi czy z Krakowa? ;)Co do 1-2 dniowych wypadów - pewnie masz na myśli wyjazdy na konwenty, wcale nie takie częste.Najczęściej spotkania regionalne trwają znacznie krócej - 2-4h, zależy od tego czy wiążą się z dodatkowymi aktywnościami (kino, kręgle, whatever) czy tylko z siedzeniem i socjalizowaniem się.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram