Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Nauka Czy istniało życie na Marsie ???

Czy istniało życie na Marsie ???

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • Author
    Participant

heh 2 link nie dziala ale twarz robi wrazenie a szczgolnie w wersji 10 mb 😉

Q
    Participant

Ta twarz przypomina człowieka pierwotnego np. Neandertalczyka.

No no...

daje to do myślenia...

Dołączona grafika

Ciekawe czyja to sprawka???

Ps: Swietny pomysl z tym poprawianiem postow!

faloks
    Participant

heh 2 link nie dziala ale twarz robi wrazenie a szczgolnie w wersji 10 mb 😉

hmm... jestem na informatyce w szkole i mi działają wszystkie linki tak jak zresztą od początku

faloks
    Participant
    Quote:
    To pytanie zadałem sobie już wiele lat temu , Mars....

(korekta, poprawa tekstu jutro tzn.dzisiaj czyli we wtorek 😉 ale oczywiście jeśli moderator chce to może się wyrzyć 😉

A jeśli chodzi o resztę to w razie potrzeby wrrredna moderatorka wyżyje się w innym terminie... 😉

pisałem ten temat o marsie ok. piewszej w nocy sam bez żadnego pomocnika który mógł by mnie poprawić postanowiłem rzucić się nawet na przecinki 😉 jak moderatorka chce to może się wyżyć chce zobaczyć ile błedów zrobiłem 😉

mnemen
    Participant

jak moderatorka chce to może się wyrzyć chce zobaczyć ile błedów zrobiłęm ;).

Conajmniej 7 (nie licząc spacji między znakami interpunkcyjnymi :)) i w tym poście 2 😛

Jak zależy ci tak bardzo na poprawności to wklejaj do worda 🙂

Q
    Participant

faloks

Jesli chodzi o piramidy podobno mają podobne wymiary jak na Ziemi tylko powiekszone parokrotnie i co najwazniejsze ktoś podobno doszukal sie tego ze są podobnie rozmieszczone na powierzchni Marsa jak piramidy w Ameryce poludniowej.

Są .chipotezy naciagane ale kto wie

Ze mars byl wykorzystywany przez obce cywilizacje jako baza wypadowa na Ziemie którą wtedy zaczeto uzdatniac, ci ktorzy tak sądzą zakładają jednoczesnie ze wlasnie wtedy mars byl tetniaca zyciem planeta. Tak tez moglo byc ale najprawdopodobniej o prawdziwosci tych hipotez nie przekonamy sie przed ladowaniem czlowieka w poblizu tych obiektow

Panie Q... Taki blad zrobiony przez kogos kto ma zostac moderatorem? No wstyd. 😉

Mam slabosc do samego 'H' 😉

faloks
    Participant

Jak zależy ci tak bardzo na poprawności to wklejaj do worda 🙂

wiem ale ten mój nie wiem dlaczego nie ma słownika spróbuje coś z tym zrobić bo to najlepszy sposób na błedy

EddieGcT
    Participant
    Quote:
    Quote:
    faloks

Jesli chodzi o piramidy podobno mają podobne wymiary jak na Ziemi tylko powiekszone parokrotnie i co najwazniejsze ktoś podobno doszukal sie tego ze są podobnie rozmieszczone na powierzchni Marsa jak piramidy w Ameryce poludniowej.

Są .chipotezy naciagane ale kto wie

Ze mars byl wykorzystywany przez obce cywilizacje jako baza wypadowa na Ziemie którą wtedy zaczeto uzdatniac, ci ktorzy tak sądzą zakładają jednoczesnie ze wlasnie wtedy mars byl tetniaca zyciem planeta. Tak tez moglo byc ale najprawdopodobniej o prawdziwosci tych hipotez nie przekonamy sie przed ladowaniem czlowieka w poblizu tych obiektow

Panie Q... Taki blad zrobiony przez kogos kto ma zostac moderatorem? No wstyd. 😉

Z tymi piramidami to bardzo ciekawa teoria, dodatkowo mozna by zalozyc ze piramidy byly w jakis sposob potrzebne do naprowadzania statkow marsjanskich lub tez byly to miejsca ladowania tychze statkow. Jesli tez Mars byl baza wypadowa to ciekawe czy twarz marsjanska byla zbudowana w jakims celu czy jest to tylko rzezba majaca upamietniac jakies wydarzenie, kto wie moze zbudowano ja tuz przed samym opuszczeniem planety przez marsjan. Nawiazujac tez do opuszczenia Marsa to ciekawe co sklonilo mieszkancow do tego, czy moze bylo to jakies, ze tak powiem, wydarzenie wewnetrzne, czy moze katastrofa kosmiczna w stylu uderzenia asteroidy, chociaz jesli marsjanie byli na tyle rozwinieci aby uzdatniac w tym czasie Ziemie do zamieszkania to czemu mieli by nie poradzic sobie z jakas asteroida.

Heh z tego co tu popisalem wynika tylko wiecej kolejnych pytan 🙂 ale moze to i lepiej 🙂

faloks
    Participant

jeśli istniała civilizacja na marsie to nie wiadomo czy miała na tyle rozwiniętą technologie aby uciec z umierającej planety klimat atmosfera ziemi mogła im nie odpowiadać mogli ingerować w rozwuj egiptu pomóc przy budowie piramid z tego co wiem w egipcie chodzili pewni ludzie w maskach przypominających te wilki wiecie o co chodzi może to byli obcy w maskach ale to teoria jedna z wielu łączących piramidy i twarz na marsie z egiptem z ziemią jedno jest pewne wiele dowiemy się jeśli dojdą tam astronauci z misji na marsa jeśli odkryli by w środku piramid pomieszczenia to było by to wielkie odkrycie.

PrzeSzkoda
    Participant

Hmm... ciekawe tu rzeczy prawicie. Dla zainteresowanych hipotezą, że ludzie 'pochodzą', zostali stworzeni, lub byli otaczani opieką przez kosmitów, to polecam dzieła Danikena (dwie kropeczki nad a 😉 ).Czytał może ktoś opowiadanie Philipa K. Dicka pt. Zwiadowcy? (zamieszczone w tomie opowiadań 'Przypomnimy to panu hurtowo'). Była tam ciekawa hipoteza, że Mars został do szczętu wykorzystany przez istoty nam podobne (a był klimatu Ziemi), które następnie uciekły na Ziemię (gdyż ta wciąż była bujna i zielona), tam niestety coś nie wyszł, uległy rozproszeniu i częściowemu zdziczeniu... mimo iż opowiadanie to jest lekko niezgodne z obecną wiedzą o Marsie, to jednak sama ta hipoteza zawiera w sobie pewien sens... co o niej myślicie? 🙂

Q
    Participant

"PrzeSzkoda";

Hmm... 

Niewykluczone, niewykluczone...

Ciekawe....

Jeszcze o tym nie słyszałem.

Docent
    Participant

Nie ma śladów życia gdzyż: ➡ gleba marsa to piasek ➡ klimat nie sprzyja rozwojowi bakteri w glebie jak i pod nią ➡ różnica temperatur dzień: 63 noc:-150 ➡ Marsa nawiedziła katastrofa jakieś 2,5 mld lat temu ➡ nie ma warstwy ozonowej ale to najmniejszy problem ➡ sinice, stworzenia przystosowane do skarjnych klimatów i temperatur są w stanie wytrzymać pod powierzchnią a nie nad ➡ na Marsie nie ma aktywności sejsmicznej co szprzyja zmianie klimatu i tworzeniu się prostych organizmów

Piotr
    Keymaster

Z innego tematu...

Dodalem tylko ankiete....

faloks napisał:

To pytanie zadałem sobie już wiele lat temu , Mars zainteresował mnie gdy w programie telewizyjnym zobaczyłem marsjanską twarz i piramidy.Postanowiłem zebrać jak najwięcej informacji na ten temat , jednak nie miałem wtedy internetu. Po paru latach mogłem w końcu zebrać zdjęcia itd. i wydaje mi się że jednak coś tam było. Obejrzałem szczegółowo zdjęcia twarzy i domniemanych piramid przyznaje , że te pierwsze bardziej mnie zainteresowały. Marsjanska twarz naprawde robi wrażenie i nie wydaje mi się by była naturalnym zjawiskiem , ma chyba za bardzo równy kształt który widać gdy się na nią patrzy z góry. Ma ona prawo być trochę zniszczona nie wiadomo kiedy mogła zostać zbudowana , widać jakby miała zawalony strop z prawej strony. Sami zobaczcie i ocencie a co do piramid one też zasługują na uwage. Jedna z teori mówi , że piramidy znajdujące się na zdjęciu mogą być ruinami miasta. Nie zapominajmy także , o znalezionych rowach przypominających koryta rzek i kratery przypominające zbiorniki wodne 

Twarz

piramidy i twarz , radził bym zwrócić uwage na ciekawą animacje na samym dole jednak opiera się ona na słabej jakości zdjęciu: 

http://republika.pl/krzul/Mars/mars.html

Możliwe , że kiedyś istniało rozwinięte życie na marsie i ta Cydonia 🙂 (jestem maniakiem Ufo - Enemy Unkovn lub jak kto woli Ufo Defence) , szczególnie że naukowcy przypuszczają że kiedyś warunki na Marsie były podobne do obecnych na Ziemi ... Sorki że tak mało napisałem 🙂 ale jestem troche zmęczony 🙄

Ps:Ciekawe materiały znalazłeś

AFI
    Participant

co ja myślę o Marsie...? hmm ciężka sprawa... z jednej strony twarz na powierzchni to niesamowity fenomen ale czy napewno sztuczny??? tutaj już 50/50 bo nie można chłonąć każdej teorii spragnionych sensacji badaczy ! 🙂 a ksiązki Danikena może i są innowacyjne ale trzeba je też czytać z przymrużeniem oka 😉 bo ten pan ma tendencje do wyolbrzymiana wszystkiego... i znów to co jest w nich zawarte to IMO trzeba przesiać własną logiką 😀

tolo
    Participant

co ja myślę o Marsie...? hmm ciężka sprawa... z jednej strony twarz na powierzchni to niesamowity fenomen ale czy napewno sztuczny??? tutaj już 50/50 bo nie można chłonąć każdej teorii spragnionych sensacji badaczy ! 🙂 a ksiązki Danikena może i są innowacyjne ale trzeba je też czytać z przymrużeniem oka 😉 bo ten pan ma tendencje do wyolbrzymiana wszystkiego... i znów to co jest w nich zawarte to IMO trzeba przesiać własną logiką 😀

Gdzieś kiedyś usłyszałem, że na Marsie znaleziono lód. A skoro znaleziono tam lód to i być może jakieś mikroby tam żyją.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram