Członek załogi

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Author
    Participant

Witam po osiągnięciu 14 i misji na 15 lvl dostaje się możliwość, zrekrutowanianoego członka załogi ale nie wiem skąd go mam wziąść gdyż cały czas w kosmosie robiłem misje po misji... i teraz mam z tym problem proszę o pomoc.

Reyden
    Participant

Chodzi ci o Boffów ( oficerów mostka ) ?Zrekrutować można ich na kilka sposobów :- Co jakiś czas dostaje się przydział od GF .- Można też ich kupić w ESD .- Także kupić na exchange .

Finland
    Participant

Chodzi mi o takiego który by wypełnił slot w trakcie walki w kosmosie na miejscu Tactical

Zarathos
    Participant

Co kilka misji dostajesz jako nagrodę oficera. Czasami jest przydział bez wyboru, czasami możesz sobie wybrać jakiego chcesz. Zazwyczaj zaraz po zatwierdzeniu wyboru nagród wyskakuje ekran na którym możesz sobie wybrać co z takim oficerem zrobić.Jeżeli jeszcze nie dostałeś takiego (zazwyczaj pierwszego wybiera się zaraz na starcie gry, a dwóch kolejnych dostaje po misji z Azurą), to w ESD można sobie kupić oficera za dilithium, albo energy credits w Exchange.Jeżeli dostałeś oficera, ale go nie przydzieliłeś do służby na okręcie, to wciskach "U" i na górze masz zakładkę stations. Z boku powinna być lista nieprzydzielonych, dostępnych oficerów. Klikasz na tym, którego chcesz wdrożyć do służby prawym przyciskiem i wybierasz "commision". Wyskakuje okienko z postacią, możesz jej zmienić nazwisko, mundur, albo po prostu kliknąć ok. Postać po przydzieleniu automatycznie wskakuje do służby na odpowiednie stanowisko, jeżeli jest jakieś wolne.

Finland
    Participant

Jak klikam commision wyskakuje mi tylko train up czy można jakoś usunąć jakiegoś członka załogi by zrobić miejsce dla innego nowego członka ?

Reyden
    Participant

Jeżeli chodzi o zwolnienie oficerów robisz to tak :Klikach na ikonę Character Status ( ikona ludzika na samej górze koło mapy - domyslnie klawisz U ) .Klikasz na oficera którego chcesz zwolnić ( BOFF-owie zaczynają się pod nazwą okrętu , a ta jest pod nickiem twojej postaci ) > Career Options > Discharge .Tak usuwasz oficerów których już masz , kandydatów usuwasz za pomocą opcji refuse W tym menu możesz też awansować i szkolić oficerów w wybranych skillach .Aby awansować oficera musisz mieć rangę Lt. Commander oraz wydać na niego minimum 1 000 skill points , możesz oficera awansować na stopień o 1 niższy niż ty masz ( jak jesteś Lt. Cmdr to możesz oficera awansować na porucznika , jak jesteś pełny Commander to oficer może awansować na Lt. Commander itp. ) Po awansie oficer może używać nowych skilli , na ziemii max. 4 skille , w kosmosie zależnie od stanowiska - jak masz oficera w stopniu komandora na stanowisku chorążego to może uzywać tylko skilla dla chorążych .

Finland
    Participant

Bardzo dziękuje obu panom powyżej, że chcieli wyjaśnić mi na czym to polega. Już jest git dziękuje bardzo 🙂

oldheniek
    Participant

Czy można zmienić "moc" stanowiska?Gram Cruiserem i mam 1 Ensign Tactical Station1 Ensign Engineering Station1 Lieutenant Engineering Station1 Ensign Science Station a moi oficerowie są już Lieutenant'ami i mają nowe umiejętności z których nie mogę korzystać, bardzo proszę o pomoc.

Zarathos
    Participant

Nie. Każdy rodzaj okrętu ma z góry ustalane stanowiska i nie można ich zmieniać. Wyjątkiem są okręty klingońskie (nie wszystkie) i chyba niektóre federacyjne kupowane z pieniądze (C-Points) - mają one sloty w których możesz umieszczać oficerów dowolnego rodzaju.

oldheniek
    Participant

Aha czyli dopóki nie kupie sobie lepszego okrętu to będę mógł korzystać tylko z jednego Inżyniera porucznika? Dzięki bardo za szybką odpowiedź

Coen
    Participant

U Klingonów Drapieżne Ptaki mają dowolność. Masz po prostu 1 dla komandora, 1 dla komandora porucznika, dwie dla poruczników itd.

Zarathos
    Participant

Drapieżny Ptak to taki specjalny okręt dla KSO. Ładują w niego najbardziej niechcianych oficerów bo wiedzą, że okręt jest jak rdzeń warp w Galaxy - wybucha jak tylko na niego krzywo spojrzą. Stąd ta dowolność. Łatwiej pozbyć się niechcianych.

LUCutus
    Participant

Aja teraz dostalem promo. na 11 - nowy okręt i niby miałem lecieć do Ferry w Akademii - tam wszyscy są niedostępni dla mnie i zadanie zniknęło. To znaczy, że należy mi się załogant czy nie?

Reyden
    Participant

Jeżeli grasz krążownikiem ( na tym poziomie to masz starego Connie ) to masz 3 stanowiska dla chorążego - Taktyczny , Inżynier i Naukowiec , dodatkowo masz dodatkowe standowisko dla inzyżniera w stopniu porucznika . Boff-ów kupujesz w ESD w dziale Stateroom ( za stocznią idąc od transportera ) , koszt 1 boffa to 240 Dilithium .

LUCutus
    Participant

Rozumiem, nie mam w ogole Diilithium i nie moge zdobyc ;/

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram