Forum Fantastyka Star Trek Cos dla modelarzy :)

Cos dla modelarzy :)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • Author
    Participant

Przeglajac sklepy z modelami trafilem na tenhttp://www.gphobby.krakow.pl/shop/. Sekcja Sci-Fi, maja troche modeli z ST i innech popularnych seriali 🙂 Ceny niestety odstraszaja...

Reyden
    Participant

tylko jest mały problem :

Firma AMT/ERTL/ESCI nie istnieje, dostępność modeli ograniczona!

a wszystkie modele są tej firmy 🙁

Merkav
    Participant

ESCI zostalo przejete przez Italeri razem ze wszystkimi formami do robienia wyprasek 🙂 Ale czy Italeri kontynuuje ich wytwarzanie to nie wiem 🙁

Gur1
    Participant

witamwlasnie mam takie pytankoczy jest mozliwosc kupienia modelu jakiegos voyagera albo cus? obojetne czy z polski czy nie, czy drogo czy tanio. Chcialbym sie zorientowac bo moze bym qpil cos 😀

Coen
    Participant

Gur1: przez to "cuś" przy Voyagerze to masz na myśli inne modele okrętów Gwiezdnej Floty? bo jeśli tak to w hipernovej w Tarnowie jest do kupienia komplet, Enterprise B,C i E, za około 200zł

Gur1
    Participant

coen tak ale wolalbym voyagera :Pwie ktos moze gdzie takie cos moge znalezc? moze byc tez jakis sklep w necie, aukcja... BYLE CO 😀 cena nie wazna :P, skad tez nie za bardzo [oczywiscie bez przesady :P]

Tom
    Participant

Dla fanów Enterprise, na tej stronie można kupić model Enterprise NX-01 w cenie 154 PLN. Idealny prezent gwiazdkowy :>

Xalein
    Participant

Dla fanów Enterprise, na tej stronie można kupić model Enterprise NX-01 w cenie 154 PLN. Idealny prezent gwiazdkowy :>

Jesli chce mi ktos go kupic to prosze na priv po adres, na ktory ewntualnie wyslac ten model 😉

Gosiek
    Participant

Jest też taka strona, z której można pobrać kartonowe modele do samodzielnego sklejania - do wyboru Stargazer, Grissom i jacht kapitański z Voyagera. Adres strony to:

link

Uprzedzam tylko, że opisy są po niemiecku.

Tom
    Participant

Tutaj znajduje się strona, z której można ściągnąć papierowe modele do sklejania takich statków:

- USS Defiant

- Delta Flyer

- Prom typu 10 (Chaffee)

- Runabout (Rubicon)

Miłego klejenia. ;>

mattik
    Participant

WOOOOOW. Delta Flyer, Chaffe.... 😛

ivan
    Participant

Dziekuje z całego serca - kofam te kartonowe modeliki - macie wiecej ???Plesss moze ma ktos na kompie coś???????Mój meil to ivan-19@tlen.pl z góry tenx 🙂

hipcio_lukutus
    Participant

co do sklepów sprzedajacych modele to jest jeszcze http://www.martola.com.pl/ mam prawie wszystkie modele ST z tej stronki choć mialem kiedys adres innej strony gdzie te same modele mozna bylo kupic taniej "model atak" czy cos w tym stylu

skala trudności modeli zero, problemy zaczynaja sie przy malowaniu.

Najlepszy zestaw wg. mnie to Star Trek: Enterprise trzy entki B C i E.

Arecki
    Participant

Dodam kilka linków modeli papierowych.

1. Tu dodatkowo do ściągnięcia Stacja DS9.

2. Borg Cube.

3. Enterprise 1701A.

4. Enterprise 1701

5. Tu są: Enterprise (Constitution Refit II), Prometheus, Saladin, Miranda II, Daedalus, "Ournal" Class Orbital Starbase.

6. Tu jest Intrepid i Enterprise 1701.

7. Enterprise 1701

8. Starbase "Ournal"

9. Tu są: Enterprise 1701, Enterprise 1701A, Reliant, Borg Cube.

10.Hand phasers.

Chyba na razie wystarczy ;-).

Przyjemnego sklejania.

Slawek
    Moderator

Arecki - jesteś wielki :). Dzięki za adresy, teraz tylko kupić tusz do drukarki :P.PS. Najtrudniejszy do sklejania jest chyba Borg Cube ;).

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram