Forum Fantastyka Star Trek Co by było gdyby...

Co by było gdyby...

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Participant

Bry 🙂 Tak mnie wczoraj naszło na małe gdybanko i postanowiłem się podzielić swoimi przemyśleniami.

Część Pierwsza:

Na początek pytanie - w jak szybkim czasie pojawiają się w świadomości kolektywu Borga umysły nowo dodanych istot? No bo jeżeli w czasie rzeczywistym, to Borg miałby z Polakami i Rosjanami mały problem.

Dajmy na to, grupka dron transportuje się na typowe polskie wesele. Szybka asymilacja zachlanych weselników - i co?

Nie wiem jak Wy, ale oddałbym wszystko, coby zobaczyć czule objęte i zataczające się od ściany do ściany drony i kolektyw ryczący "Szła dzieweczka do laseczka" 😀

Cześć Druga:

W "Dark Frontier" królowa okazuje w czasie asymilacji jakiś przejaw uczuć. Na prośbę Siódemeczki pozwala odlecieć 4 pozostałym rasy po asymilacji.

Zastanawiałem się jak potoczyłaby się dalej historia Voyagera, gdyby w "Unimatrix 0" królowa pomogła załodze powrócić na Ziemię - ot tak sobie, bo miała dobry humor.

BST
    Participant

Losy pewnie potoczyłyby sie podobnie jak po powrocie do alfy po END GAME dokładnie rok póżniej po Unimatrix 0. Z drugiej strony i tak dużo nie wiemy co sie stało z załogą po powrocie. Na pewno wiemy że Janeway została admirałem. Co do reszty załogi możemy niestety na razie tylko gdybać...[koniec spoilera]

Ixion
    Participant

W "Dark Frontier" królowa okazuje w czasie asymilacji jakiś przejaw uczuć. Na prośbę Siódemeczki pozwala odlecieć 4 pozostałym rasy po asymilacji.

To, co robi Królowa ma na celu pozyskanie Siedem dla jej planu produkcji nanitów w sprayu, więc nie jest to przejaw uczuć, a tylko podstępna taktyka przekabacania Siedem.

AHM
    Participant

Co do reszty załogi możemy niestety na razie tylko gdybać...

Tak gdybając to pewnie każdy dostał awans, Chakotay może nawet został kapitanem jakiegoś okrętu. Peris i Torres, ciekawa propozycja w End Game.

r_ADM
    Participant

^ a moze maquis zostaliby postwieni przed sadem...swoja droga to ciekawe, watek maquis mial szanse stac sie bardzo ciekawym, ale widac ze execi bardzo szybko zapomnieli o tym bardzo obiecujacym elemencie.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram