Witam,Nie chcę odświeżać po dwóch latach tematu o Birth of the Federation, ale jakiś czas temu jak po raz N-ty przeszedłem BoTFa, pomyślałem że może znajdzie się jakiś mod do tej gry. I szukałem, szukałem początkowo nic nie znalazłem, ale ostatecznie moje badania przyniosły nagrodę w postaci modu Dominion Mod. Jest to jak dla mnie fantastyczny mod, wnoszący tyle świeżości, że teraz n-ty raz gram w ten dodatek i ciagle mi mało. Przede wszystkim, Ferengi zastąpiło Dominion, co jest dużym plusem, chyba że ktoś lubił stado maruderów rozpierniczających najazd 12 borg Cubów, tudzież ładną flote zamaskowanych Warbirdów w połączeniu z federacyjnymi Sovereignami 😉 Dodatkowo nowe okręty typu Akira, Prometheus, Intrepid. Kolejny plus to można zwiększać mapę, tak jak w orginalnym BoTF było to 26x19 tak w Dominion Modzie mozna zrobić hm... 250x190 jakoś tak, ale to jest cholernie zaaa wiele, potem komp ledwo ciągnie 70x55, u mnie było tak w tym przypadku, a mam C2D E8400, więc gra nie została przewidziana że maniaki ST będą w nią maniaczyć i 10 lat później ;)Jest cale forum poświęcone tylko temu Modowi, ale link mam na kompie na stancji, więc wrzuciłbym go we wtorek. Jeżeli ktoś byłby chętny się dowiedzieć więcej to proszę pisać z chęcią odpowiem. Wymaga jakiejś zpatchowanej wersji BoTF, która zajmuje 450 MB + 220 MB Mod, tam na forum trzeba się zarejestrować aby mieć dostęp do plików, ale spokojna głowa jakby była potrzeba moge wrzucić gre z modem na FTPa. Nie wiem ile osób mi powie że to zna, że nic nowego nie odkryłem, ale ponieważ nie widziałem opisu tego modu na forum to stwierdziłem że warto sie tym podzielić.Myślałem żeby spolonizować gre, ale nie chciało mi się zdekompilowywać gry i zmieniać wszystko. Jednakże mechanikę mam już bardzo dobrze opanowaną, więc od biedy mogę napisać jakiś wyczesany tutorial po polsku 😉