Forum Fantastyka Battlestar Galactica Battlestar Galactica

Battlestar Galactica

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 620 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

Chodzi mi o to http://images-eu.amazon.com/images/P/B0001...02.LZZZZZZZ.jpg tylko że ja kiedyś miałem sam błysk na kompie ale mi go wcieło.

Dalek
    Uczestnik

Ostani odcinek był ok. Miło się oglądało choć był bardzo przewidywalny. Autorzy dawkują informacje w tak małych porcjach, że może koło końca 4 sezonu czegoś się dowiemy. IMHO Xena się jeszcze pojawi jak tylko poznamy finałową 5, Starbuck i Tyrol trochę za oczywiści jak na Cylonów. Ogólnie epizod daje duże możliwości na rozwijanie drugiej części sezonu.

_Neoo_
    Uczestnik

Krusty jak chcesz tą grafikę to mogę Tobie to zeskanować (oryginalna okładka miniserii). Odezwij się na GG, czy maila, bo tutaj żadko zaglądam 🙂

General
    Uczestnik

Ciekawe co będzie dalej. Kiedy wypuszczają tą 120 megową wersje czternastki?W poniedziałek?

Krusty
    Uczestnik
    General
    Uczestnik

Nie no jeszcze tak nisko nie upadłem żeby oglądać BSG na youtube. Tam to już w ogule kiepsko widać.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

MOZLIWE SPOJLERY 3x17

Wlasciwie to chce napisac jedynie o jednym watku. Niezwykle sie ciesze, ze scenarzysci wreszcie zdecydowali sie pozbyc z serialu Starbuck. Nie trawilem tej postaci, denerwowala mnie jej postawa, chaotycznosc dzialania. Plakac za nia nie bede, tym bardziej ze jest kilka znacznie lepszych postaci na ktorych mozna sie skupic (patrz szef Tyrol). Nie wiem czy producenci beda ja chcieli jakos "wskrzesic" w postaci Cylona - mam nadzieje ze nie. Ja zwyczajnie nie chce aby Starbuck powrocila w jakiejkolwiek postaci ;>

Slawek
    Moderator

SPOILERY 3x17Całkowite pozbycie się Starbuck z serialu jest niemożliwe o ile aktorki nie zamknęli w areszcie czy coś ;>. Mnie się wydaje oczywistym, iż jest ona jednym z piątki pozostałych Cylonów. W dodatku to białe światło pod koniec takie dość wymowne było, i ogólna jej rola czy "przeznaczenie". Nie zdziwiłbym się gdyby do pary dodali jeszcze Lee - po zniszczeniu blackbirda on też miał jakieś "zwidy". Tak czy inaczej choć także za Starbuck nie przepadałem to jestem pewien, że jeszcze ją ujrzymy wielokrotnie.A odcinek sam w sobie dość monotonny za wyjątkiem końcówki.

Barusz
    Uczestnik

Ciekawie by było, gdyby okazało się, że Cyloni jednak mogą mnożyć się między sobą, tylko, że w układzie 'znana nam siódemka' - 'nieznana piątka'. Leoben miał przecież wizję właśnie ich wspólnego potomstwa ze Starback.

J.L.Picard
    Uczestnik

Skończyłem oglądac sezon 3. No cóż pora na ogólene podsumowanie (możliwe spoilery).Ogólnie trójka jest odrobine gorsza od dwójki (która jak do tej pory jest chyba najlpesza) ale wciąż trzyma dobry poziom a niektóre odcinki są wręcz wybitne (dotyczy to zwłaszczatych początkowych a zwłaszcza tego gdzie battlestar wchodził w atmosferę Nowej Capriki wystrzeliwał mysliwce i uciekał). Co do 3x17. Według mnie skończył się trochę za szybko.Nie do końca wiadomo o co dokładnie chodzi Leobenowi, co z tym wspólnego ma matka Starbuck.I jestem raczej sceptycznie nastawiony co do tego czy Starbuck jest Cylonem - Jak wiadomo osiem pierwszym modeli tosterów nic nie wie o pozostałej piątce. Dlatego też pojawia sie pytanie dlaczego to Leoben z ósemki kierował hmmm... "inicjacją" (teoretyczną) Kary?A już tym bardziej byłoby wtedy dziwne czemu tosterzy trzymaliby ją z Leobenem na Nowej Caprice gdyby wiedzieli ,że jest Cylonem?Natomiast na pewno będzie podejrzenie ,że nim jest.Wydaje mi się raczej ,że to Baltar i zmarłą żona Tigh`a są Cylonami z piątki a cyloński słynny "plan" dotyczy ścisle Starbuck jako takiej ludzkeiej.Starbuck na pewno wróci w 4 sezonie gdyż jest to zbyt ważna postac by ją sobie ot tak uśmiercac. Najbardziej prawdopodobnym jest wyjaśnienie ,że zdążyła się katapultowac.I jeszcze jedno - Jakieś informacje na temat 4 sezonu?

Slawek
    Moderator

Skończyłem oglądac sezon 3. No cóż pora na ogólene podsumowanie (możliwe spoilery).

Ogólnie trójka jest odrobine gorsza od dwójki (która jak do tej pory jest chyba najlpesza) ale wciąż trzyma dobry poziom

Tylko dlaczego podsumowujesz i porównujesz trzeci sezon skoro się on jeszcze nie skończył?

Jak wiadomo osiem pierwszym modeli tosterów nic nie wie o pozostałej piątce.

Jest dwanaście modeli Cylonów 😉 Tak więc nie osiem a siedem.

Wydaje mi się raczej ,że to Baltar i zmarłą żona Tigh`a są Cylonami z piątki

Baltar wątpię aby był Cylonem gdyż to by było zbyt proste. A żona Tigh'a to nawet nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz.

Spoilery 3x17

Starbuck na pewno zginęła i się nie katapultowała. Nawet jeśli to nikt jej nie szukał. Poza tym wszelkie jej malunki, wizje i ogólne zachowanie przedstawione w ostatnich odcinkach wskazywałoby, że jednak jest jedną z pozostałej piątki i jeszcze ją zobaczymy nie raz.

Dalek
    Uczestnik

A ja jeszcze dodam, że to nie był Leoben.

J.L.Picard
    Uczestnik

Tylko dlaczego podsumowujesz i porównujesz trzeci sezon skoro się on jeszcze nie skończył?

Po prostu myślałem ,że skoro w necie już nie ma odcinków to już sie skończył, dopiero na stronie sci fi wyprowadziłem się z błędu.

Jest dwanaście modeli Cylonów Tak więc nie osiem a siedem.

Nigdy nie lubiłem matmy 🙁

Baltar wątpię aby był Cylonem gdyż to by było zbyt proste. A żona Tigh'a to nawet nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz

Cóż zobaczymy. A co do żony Tigh`a to z dwóch prostych powodów:

1. Scenarzyści na jej dołącznie poświęcili cały odcinek nie po to aby ją teraz tak głupio uśmiercac.

2. Baltar nigdy nie ujawnił prawdziwego wyniku jej testu na cylonowatośc.

A ja jeszcze dodam, że to nie był Leoben

Leoben to nie był ten któego Kara widziała gdy odbywała swój ostatni lot natomiast nie ulega kwesti ,że był to Leoben na nowej Caprice.

Barusz
    Uczestnik

I jestem raczej sceptycznie nastawiony co do tego czy Starbuck jest Cylonem - Jak wiadomo osiem pierwszym modeli tosterów nic nie wie o pozostałej piątce. Dlatego też pojawia sie pytanie dlaczego to Leoben z ósemki kierował hmmm... "inicjacją" (teoretyczną) Kary?

A już tym bardziej byłoby wtedy dziwne czemu tosterzy trzymaliby ją z Leobenem na Nowej Caprice gdyby wiedzieli ,że jest Cylonem?

Natomiast na pewno będzie podejrzenie ,że nim jest.

Jeżeli masz na myśli początek trzeciego sezonu, to odpowiedź jest prosta. Cyloni nie wiedzieli, że Starback jest potencjalną członkinią ostatecznej piątki, więc w ogóle się nią nie interesowali. Ot, jedna z pilotek służących na Galactice. Dziewczyna jak dziewczyna. A Leoben po prostu się w niej zabujał w czasie gdy torturwała go w 1x08 i zażyczył sobie, by pozwolono im zamieszkać razem. Potem przydzielono im nawet tą dziewuszkę.

Skądinnąd wiemy, że jego model nie angażował się prawie w ogóle w rządy na planecie, a przecież do podjęcia każdej decyzji była potrzebna jednomyślność modeli (widzieliśmy kilka razy te ich głosowania), więc Starback była niską ceną za to, że Cylon-Romantyk zgodził się na dręczenie ludzkość 😉

I jeszcze jedno - Jakieś informacje na temat 4 sezonu?

Bardzo mało 😉 Przejrzyj subforum Newsy.

Po prostu myślałem ,że skoro w necie już nie ma odcinków to już sie skończył, dopiero na stronie sci fi wyprowadziłem się z błędu.

Po tym jak skończyli dwa poprzednie sezony, chyba na zakończenie trzeciego też szykują jakieś bardziej zmuszające od odliczania dni do 4x01 zakończenie.

Cóż zobaczymy. A co do żony Tigh`a to z dwóch prostych powodów:

1. Scenarzyści na jej dołącznie poświęcili cały odcinek nie po to aby ją teraz tak głupio uśmiercac.

2. Baltar nigdy nie ujawnił prawdziwego wyniku jej testu na cylonowatośc.

1) Choćby Billy był równie ważną postacią jak Elen i miał chyba więcej czasu ekranowego 😉

2) Gdyby wynik był czerwony, to doktorek jakoś wykorzystałby ten fakt, no i nie dziwiłby się na Baseship'ie, że zna tylko siedem modeli, a jest dwanaście.

W tym kontekscie zainteresowało mnie co innego. Najpierw Sharron i Helo kochają się i wystarczy im jedno zbliżenie, by dziewczyna zaszła w ciążę. Dziecko jest prawdziwym cudem od Boga, super-hiper, rewolucja. Potem zaś Cadwil od tak uprawia sobie seks z Tightową, nawet nie myśli o konsekwencjach. Można to niby zrzucić na ich wiek, ale bez przesady...

J.L.Picard
    Uczestnik

W tym kontekscie zainteresowało mnie co innego. Najpierw Sharron i Helo kochają się i wystarczy im jedno zbliżenie, by dziewczyna zaszła w ciążę. Dziecko jest prawdziwym cudem od Boga, super-hiper, rewolucja. Potem zaś Cadwil od tak uprawia sobie seks z Tightową, nawet nie myśli o konsekwencjach. Można to niby zrzucić na ich wiek, ale bez przesady...

Może używali zabezpieczeń. A tak serio to w związku Helo i Ateny Cylonka była rodzącą dziecko a u Calvina i Tighowej ona byłą kobietą.

Choćby Billy był równie ważną postacią jak Elen i miał chyba więcej czasu ekranowego

Billy był postacią wybitnie drugoplanową, który na dodatek zachowywał się jak nierozgarnięty pierdoła, a na dodatek mnie wkurzał. Nie prównuj do niego Tighowej która w serialu grała krócej niż Billy a na dodatek scenarzyści wprowadzili ją podczas trwania sezonu co oznacza ,że zadali sobie dla niej więcej trudu.

Gdyby wynik był czerwony, to doktorek jakoś wykorzystałby ten fakt, no i nie dziwiłby się na Baseship'ie, że zna tylko siedem modeli, a jest dwanaście.

Nie rozumiem co to zmienia. Baltar dziwi się ,że widzi 7 modeli gdyż nie wedział i jak do tej pory nie wie co z pozostałą 5. Sami cyloni nie znają pozostałej piatki i nie chcieli z nim o tym rozmawiac więc chyba logiczne jest ,że baltar mógł trzymac te informacje dla siebie.

Skądinnąd wiemy, że jego model nie angażował się prawie w ogóle w rządy na planecie, a przecież do podjęcia każdej decyzji była potrzebna jednomyślność modeli (widzieliśmy kilka razy te ich głosowania), więc Starback była niską ceną za to, że Cylon-Romantyk zgodził się na dręczenie ludzkość

Nie oglądałem Resistance więc może tam była taka informacja ale jeśli to nie stamtąd to naprawde fajnie to

wymyśliłeś.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 620 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram