Forum › Fantastyka › Battlestar Galactica › Battlestar Galactica
Jeżeli ktoś jeszcze nie widział, to polecam trailery do 3 sezonu BSG - jeden (krótki - 30 sek.) jest dostępny na stronie scifi.com razem z końcówką odcinka 2x20, ale zdecydowanie łatwiej się go ogląda na youtube - tutaj. Drugi, bardziej rozbudowany trailer liczy sobie ponad minutę, i można go zobaczyc m.in. pod tym adresem.
Na mnie osobiście oba filmiki zrobiły dobre wrażenie i tylko zaostrzyły mi apetyt w oczekiwaniu na trzeci sezon, który wystartuje niestety dopiero w październiku.
Ale czekac warto bo tworcy BSG zapowiadaja nietypowy start 3 sezonu. Bowiem premierowe dwa odcinki wyemitowane i nakrecone zostana jako dwugodzinny film 😉 Co ciekawe scenariusz do nich napisze sam Ron Moore. Polaczone dwa odcinki nosza tytuly Occupation oraz Precipice. A wszystkich zainteresowanych odsylam do SyfyPortal.
Nie jest to chyba nic aż tak niespotykanego. Zlinczujecie mnie za to porównanie ;P ale nawet prapremiery Entków były czasem pokazywane odcinek po odcinku ("Fallen Hero" i "Desert Crossing" choćby).Jeżeli ktoś jeszcze przypadkiem nie obejrzał pilota i jest szczęśliwym abonentem AXN, to pierwsza część miniserii zostanie powtórzona w piątek 11 VIII o 20.05 i 23.25.
Jest zdaje sie delikatna roznica miedzy puszczeniem dwoch odcinkow jeden za drugim a otwarciem sezonu w postaci dwugodzinnego filmu nieprawdaz? ;>
No wiesz GVYN ja tam mam DS9 1x01&02, 4x01&02 i 7x26&27 jako jeden film. Tylko on nie trwa 2 godziny tylko 1,5. Chyba o to Ci chodziło z tą wyjątkowością
I. Thorne - ten co oglądał tylko pilota BSG w TVP. 🙂
To jednak trochę inne zjawisko. Dystrybutorzy często łączą odcinki tak by wyglądały na filmy i np. bardzo wielu 'niewtajemniczonych' myśli, że "The Best of Both Worlds" miał premierę w kinach. Sat1 zrobił tak chyba ze wszystkimi dwuodcinkowcami w VGR.Wracając do prapremier telewizyjnych - np. "Endgame", "Al Good Things" czy "Broken Bow" były pierwotnie nadane jako filmy TV, a w 'obrocie wtórnym' często funkcjonują jak pary dwóch odcinków. Takie rzeczy się zdarzają i - jak już pisałem - nie ma w tym nic niezwykłego.
No wiesz GVYN ja tam mam DS9 1x01&02, 4x01&02 i 7x26&27 jako jeden film. Tylko on nie trwa 2 godziny tylko 1,5. Chyba o to Ci chodziło z tą wyjątkowością
I. Thorne - ten co oglądał tylko pilota BSG w TVP. 🙂
Bo w hameryce przecie nie ma systemu metrycznego, tylko inszy. Dlatego u nich 90 min = 2 h
--
skr.
Bo w hameryce przecie nie ma systemu metrycznego, tylko inszy. Dlatego u nich 90 min = 2 h
a co ma system metryczny do mierzenie czasu ? on sie odnosi do wag i odleglosci 😛
a z 90 minut wychodzi godzina bo w 2 hour season finale 30 minut zajmuja reklamy 😛
a co ma system metryczny do mierzenie czasu ? on sie odnosi do wag i odleglosci 😛
a z 90 minut wychodzi godzina bo w 2 hour season finale 30 minut zajmuja reklamy 😛
No po Tobie bym się tego nie spodziewał 😛
Dziś wystartowała internetowa miniseria zatytułowana BSG: The Resistance. Pierwszy odcinek można obejrzeć na stronie scifi.com - w razie probelmów z odtwarzaniem niezbędne może się okazać proxy z amerykańskim IP.
A sam odcinek? Ma 4 minuty, z czego około 1/3 to trailer do trzeciego sezonu BSG. Fabuły prawie żadnej w pozostałym czasie rozwinąć się nie da, więc widzimy jedynie zalążek tego, co ma się dziać w kolejnych epizodach - coś w sam raz na zaostrzenie apetytów. Miło też zobaczyć znane już postaci, których wygląd nieco się zmienił od 2x20. 😉 Dla mnie bez zaskoczeń, ale czekam na więcej.
Można też zajrzeć na youtube lub jedną z najpopularniejszych stron torrentowych 🙂 No i napisy też są :]
Emule dostarcza nam wersję 19 mb 320x240 - trochę przymało, ale wystarcza 🙂
Ta sama wersja, co na torrentach - i niestety jakość ma mocno średnią. 😐 Pozostaje mieć nadzieję, że The Resistance znajdzie się w dodatkach do 3 sezonu na DVD i że tam będzie już mieć przyzwoitą jakość. A już dziś pojawi się drugi odcinek. 🙂
Oj bez przesady, ze trailer zajmowal 1/3 odcinka. Trwal zaledwie 30 sekund. ;> A sam odcinek niezly jak na niecale 4 minuty. 😉 Mysle czy nie zebrac wszystkich i dopiero obejrzec, bo ogladanie paru minut co kilka dni to mala tortura. ;>
To i tak o 30 sekund za długo. 😛 Ale mniejsza o to, dziś w sieci pojawił się epizod numer 2 (tym razem w trochę lepszej jakości) i w sumie wrażenia podobne - było zdecydowanie za krótko! Akcja odrobinkę poszła do przodu, ale nadal jesteśmy w punkcie wyjścia jeżeli chodzi o działania ruchu oporu. A swoją drogą brakuje mi kilku ważnych postaci, które w całą sprawę powinny być zaangażowane...