Forum Fantastyka Battlestar Galactica Battlestar Galactica

Battlestar Galactica

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 620 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Prezes
    Uczestnik

Coen odpuściłbyś sobie to bezpodstawną krytykę, którą uprawiasz ostanio.

[post="41419"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

A to co?? Czyli wszyscy mamy spiewac peany nad BSG a wszelka krytyka jest be. Z tego co zauwarzylem Coen podal kilka powodow dla ktorych uwaza odcinek za wtorny. Ja sie akurat z nim zgadzam. Brakowalo tylko zeby adm. Adama wsiadl do Vipera i sam upolowal Scara i bylaby kalka SAAB 1 do 1.

Serial ogolnie jest super ale to nie znaczy ze mamy bezkrytycznie podchodzic do kazdego, nawet kiepskiego odcinka.

2x16 tez byl cienki.

SOILERY SPOILERY SPOILERY

Tym razem byla to kalka ze 100 odcinkow seriali policyjnych. Terrorysci biora zakladnikow a nasi dzielni bohaterowie sa oczywiscie w samym srodku. Bad guys dowodzi jakas paniusia ktorej mąz zginąl w trakcie ataku tosterow i teraz w ramach zemsty chce dostac Sharon. Nie ma sensu opisywac co dalej bo łatwo sie domyslec.

Na koniec zastrzelili jeszcze Billy'ego.

END SPOILER

Starbucks dobra na wszystko chcialoby sie powiedziec. Zabic pania admiral, wezwijcie Starbucks, wrocic na Caprice - Starbucks, ustrzelic asa wroga... a jakze Starbucks, odbic zakladnikow - Starbucks.

Mogli chociaz wymyslic jakas nowa postac, nie wiem np. porucznika Marines dowodzacega akcja. A tak wszystko po staremu, jak tylko cos sie dzieje wszyscy sa pod reką.

Krusty
    Uczestnik

Różnica polega na tym że w odcinkach bsg pewne wątki nie pełnią roli zapchaj dziur jak to ma często miejsce w sga i sg1 i układają sie w logiczną całość, odcinek który teraz wydaje się że nic nie wnosi może mieć ogromne znaczenie w przyszlości. A w sg1 i sga tego nie ma.

r_ADM
    Uczestnik

ale odcinek z polowaniem na Scara nie byl wtorny w stosunku 1:1. Zerzneli jeden watek na kanwie ktorego osnuto fabule odcinka, ktora od saaba byla rozna.I nie chodzi o krytyke tylko jej sposob. Sposob w jaki Coen przedstawil swoje zdanie rownie dobrze kwalifikuje sie na flejm.

Gorlim
    Uczestnik

SPOJLERY

Właśnie przeczytałem super newsa, przez którego mina mi raczej zmarkotniała. A oto on:

SCI FI Channel announced that Lucy Lawless joins the cast of its original series Battlestar Galactica in the upcoming third season. Lawless will become a recurring cast member, reprising her role as D'Anna Biers in a 10-episode arc. The third season begins production in Vancouver, Canada, in April.

Herkules w kosmosie nie bardzo sie udał. Czemu im sie wydaje, że z Xeną będzie lepiej??????????????

Barusz
    Uczestnik

Spoiler

Okarze się być (przynajmniej jej typ) przywódcą Cylonów. Postać taka istniała już w Classicu. http://www.sajfaj.net/sfn2.php?t=1570&sid=...db4d514b8e4d11d

IMO LL jest dobrą aktorką, a "Xena" niezłym serialem (ratują go odcinki od ukrzyżowania do odzyskania Evy). Faktem jest, że "Archiwum X" padło właśnie wtedy, gdy ona miała dołączyć do jego obsady.

GWYNBLEIDD
    Uczestnik

Gorlim - Lawless juz przeciez grala w BSG - chocby odcinek Final Cut i jej postac byla moim zdaniem udana postacia 😉 A to ze wroci do trzeciego sezonu - moze sie okazac ze bedzie to powrot ciekawy i kto wie czy nie wymieni ona kogos z innych znanych nam Cylonow we flocie jako wiodacy cylonski charakter w serialu. W BSG pokazala sie z dobrej strony wiec ja bym sie nie obawial tego ze wraz z Lucy do Galactici zawita klimat Xeny 😉

Krusty
    Uczestnik

Widzę, że na mnie pewnie spocznie rola by ocenić ostatni odcinek. Spoilery. Odcinek trzymał mnie w napięciu, mimo że wcześniej nie wytrzymałem i poczytałem sobie, co się w nim wydarzy, odcinek bardzo smutny i pewnie dla tego pozostanie mi w pamięci do końca. Co mi się nie podobało to pozbycie się Billego, postaci, którą bardzo polubiłem i już myślałem, że to przyszły prezydent, co do samej sceny śmierci nie mam nic, była taka jak powinna być. Nie wiem czy B powróci jako cylon czy nie, ale będzie mi go brakować, choć zgadzam się z opinią, że powoli postacie z drugiego planu tracą na znaczeniu, co mi osobiście zabradzo się nie podoba. No i jeszcze zachowanie D na koniec jest dla mnie dość dziwne.

PS. Naprawdę szkoda Billego.

Barusz
    Uczestnik

Dla tych którzy nie czytają Orion-Tokra: jeden z jego użytkowników poinformował, że AXN zaczeła emitować trailery pilota. Axn.pl milczy (albo ja nie umniem szukać). Fajnie by było, co?

Krusty
    Uczestnik

Wiemy tylko nauczyliśmy się zachowywać spokój, zresztą niedawno podniecaiśmy się SFI Polska(Vel AXN) a sprawa jakoś ucichła 😉

Gosiek
    Uczestnik

SPOILER ZONE

Co do ostatniego odcinka - dla mnie 2x16 to epizod bardzo dobry, chociaż oglądając go znałam zakończenie (bo nadziałam się niestety na parę niemyślących osób sypiących spoilerami gdzie się dało... :/) i to mi trochę popsuło przyjemność z całej zabawy... Ale do rzeczy - odcinek ma w sobie dużą dawkę emocji, skupionych zarówno na postaciach Dualli, Apolla i Billy'ego jak i na tych pozostających na drugim planie - Adamy, Tigha, Roslin i Starbuck. Na mnie, poza samą historią Billy'ego, to właśnie Starbuck i jej samotność w tym odcinku zrobiły największe wrażenie. Po raz kolejny przekonałam się, że ta postać się zmienia, rozwija - nie jest już zwykłą zapitą rozrabiarą jak w pierwszym sezonie, coraz więcej w niej uczuć i wątpliwości, coraz więcej smutnych doświadczeń ma za sobą...

A co do głównego wątku odcinka - jakoś cały ten romans Lee z Duallą mnie nie przekonuje, a ich wspólny "urlop" na Cloud 9 wydał mi się jakiś taki sztuczny i raczej nieciekawy, samo zakończenie odcinka też. Znów coś między bohaterami potoczyło się wg mnie za szybko. Natomiast zachowanie Billy'ego, jego chęć pokazania, że jednak wart jest uczuć D. były zagrane świetnie i szkoda, że tej postaci już nie zobaczymy w kolejnych odcinkach... Świetnie wypadli też Adama i Roslin, ale dla tej pary to już standard. A i jeszcze dwa drobiazgi - wróciła Elen (niestety, bo jej nie lubię ;>) i jak to zwykle ona - namieszała i zepsuła co tylko mogła. No i po raz kolejny mieliśmy odcinek bez Baltara i Six/Giny - co też mnie za bardzo nie martwi. A przy okazji mam nadzieję, ze Lee zostanie przez jakiś czas w szpitalu i będziemy mieli okazję oglądać kogoś ciekawszego. 😉

Gorlim
    Uczestnik

SPOJLERY

No tak, Billy był chyba jedyną niewinną postacią w całym serialu. A jak chciał się zachować nie-niewinnie to go ubili 😉

To co mi się nie podobało to sposób przedstawienia związku D i Adamy - bez jakiegoś wprowadzenia, budowania. Po prostu w jednym odcinku widać, że kręcą ze sobą i już.

I druga sprawa - tu zgadzam się z Prezesem - teraz poproszę 3 odcinki BEZ Sturbuck.

Barusz
    Uczestnik

[Pierwszy sezon nBSG jest obecnie emitowany na TVP1!!!!! Kurdę, muszę sprawdzić o której. Kto nie wierzy, niech klika:

http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22530,3152711.html

Małe wyjaśnienie: pierwotnie tekst ten umieściłem w topiku "Pogaduszki". Teraz - jak widać - ktoś przeniósł go do wątku o BSG. Nie zgadzam się z tą decyzją, mój post ma charakter jednoznacznie humorystyczny, chodzi w nim o podkreślenie niekompetencji redaktora GW.

Barusz
    Uczestnik

Mini zostanie nadana na AXN 7 i 8 III o 20:55. Przed chwilą wpisełem apel o oglądanie na... forum miłośników komiksów o Thorgalu na którym się czasem udzielam - podałbym link, ale niewiedzieć czemu tematy wolne to tam jedyny dział ukryty przed niezarejestrowanymi.

Barusz
    Uczestnik

Hahaha, trzeci mój post pod rząd, ale w sumie opis jest tego wart, w szczególności "Przenikają w szeregi wroga, korzystając z pomocy człowieka - doktora Gaiusa Baltara (...) Baltar próbuje się im przeciwstawić, ale ulega urokowi cylońskiej mutantki o wyglądzie pięknej kobiety." Łech...

Źródło jest oficjalne: http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/ramo...006.03.07.20.55

_Neoo_
    Uczestnik

Ja bym jednak zauważył dwa pozytywne aspekty tej informacji 😉 Bedą to dwa słowa "cylońskiej" i "Galactica". Przy pierwszym i drugim zastosowali bardzo "hatakowe" tłumaczenie ;)A reszta jest jaka jest... W sumie za darmo dałbym im lepszy opis :]

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 620 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram