Forum › Fantastyka › Star Trek › AXN i Enterprise
Mój angielski na szczęście pozwala mi oglądać treka w oryginale.I zgadzam się, że lektor potrafi być wyjątkowo denerwujący, ale dubbing wkurza mnie jeszcze bardziej (toleruje go tylko w komediach).
Właśnie się skończył pierwszy odcinek Entka na AXN. Okazało się jednak, że nie było napisów tylko lektor - choć w reklamach nadal są napisy. Ogólnie tłumaczenie jest bardzo dobre, tylko tytuł (Broken Bow) został przetłumaczony na "Początki". Ale nie ma "klingończyków" czy innego "statku gwiezdnego przedsiewzięcie".No i nie ma reklam podczas emisji :).
Właśnie skończył się 1 odc w axn i mam dobre odczucia.Tłumaczenie (Artur Nowak) na dość dobry poziomie prócz kilku "buraczków" np tytuł - "początki" zamiast Broken Bow - ciekawe co to za dialekt 😀 ,ambasador uszatek i kilka pomniejszych.Lektor znany z tvn (Radosław Populnikowski) oraz z archiwum x świetnie zna dialogi seriali SF co tylko wyjdzie na dobre.Zobaczymy co będzie dalej.p.s. pokazują już zjawki następnych odcinków z napisami - pewnie montowali je na szybko i lektor się nie wyrobił - ciekawe jak długo tak będzie, ale to pikuś i mi to nie przeszkadza.
Czy ktoś może mi wyjaśnić co się dzieje? Tydzień temu AXN opuścił jeden odcinek Entka i wyemitował następny w kolejności a dzisiaj w ogóle nie puścili... (reklamy są) tylko co innego dali. Przenieśli godzinę emisji czy jak? Jeśli ktoś wie coś na ten temat to niech powie, bo ja tam się nie znam, a reklamom AXN nie należy wierzyć...
Szczęśliwi Ci, którzy maja AXN, ja jedynie mogę śledzić Star Treka w programie telewizyjnym 🙁
Czy ktoś może mi wyjaśnić co się dzieje? Tydzień temu AXN opuścił jeden odcinek Entka i wyemitował następny w kolejności a dzisiaj w ogóle nie puścili...
[post="18826"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
To była pomyłka, niestety 😥 na axn.com twierdzą że odcinek był emitowany w porę, cóż operator zawalił i się nie przyznał, pewnie już go nie wyemitują, a może jako powtórkę ❓ ......kiedyś.
Najgorsze jest to, że nawiązania do tego odcinka były w dwóch kolejnych... prawdopodobnie będzie coś też w Shockwave.
To chyba już koniec polskojęzycznego Entka . AXN zaprzestała emisji Star Trek Enterprise. Myślałem że zobaczę go na dużym ekranie, a tu takie coś ! Treki to chyba pecha mają w Polsce, podobnie było z DS9, też przerwali emisję w najgorszym momencie. Zostaje więc tylko net, ciężka dola fana. Z tego co wiem, ma się pojawić na AXN Stargate SG-1, zobaczymy….A może pojawi się jakiś inny Star Trek ❓
Jest koniec sezonu, nie znaczy to że emisja entka się skończyła. Poczekajmy kilka tygodni na ostateczny osąd. A co do SG-1 jeśli to prawda to świetnie ;>
Nastepny sezon Enteka na pewno bedzie. Co do SG-1 i SGA to chyba to prawda. Bo AXN nalezy do Sony. A Sony kupilo MGM (producent SG1, SGA)
AXN to fajny program Andromeda leci na biezaco ale cos Entek nie ma szczescia. Wiec co trzeba zrobic ?????... http://www.axn.com i wysylac maile z prośba o nowe odcinki i to niekoniecznie raz na tydzien.
Nastepny sezon Enteka na pewno bedzie. Co do SG-1 i SGA to chyba to prawda.
[post="19972"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Sokar skąd informacje że Enterprise będzie jeszcze nadawany ? . Według pani A. Makowskiej z HBO (chyba dobrze zapamiętałem), o przyszłej emisji nowego sezonu Treka na AXN nic nie wiadomo. W biuletynie AXN na listopad, także nic nie wspomniano o Enterprise. Na pewno w przyszłości emitowane będą seriale : SG-1, Alias, Dark Angel, Dune, Andromeda, Total Recall, może Earth : Final Conflict.
Miejmy nadzieję, że nowy sezon Enterprise dotrze do Polski, w Meksyku jest chyba nadawany (nie wiem dokładnie, bo nie znam języka 🙁 ).
W/g moich informacji to................26.12.2004 o godzinie 20:20 zostanie rozpoczęte ponowne nadawanie Enterprise. 😆 Wydaje mi sie, że to bardzo dobra informacja! Miejmy tylko nadzieje, że nie zostanie przerwana emisja tego serialu! 😮 Informację tą uzyskałem na stronie http://www.axn.pl
Będzie, będzie.... 🙂 26.12... Czekam z niecierpliwoscią, bo nie widziałam ani jednego odcinka, chce to koniecznie zobaczyć 😉
Informacja o emisji jest już od pewnego czasu w forumowym kalendarzu (polecam tam czasem zaglądać ;>) a ostatnio widać ją również na stronie głównej Forum w pozycji "Nadchodzące wydarzenia w przeciągu następnych 10 dni". A co do nadawania... to będzie ono jak najbardziej "ponowne", gdyż AXN serwuje nam powtórkę juz raz pokazywanego pierwszego sezonu.