Forum Fantastyka Star Trek Ale kvas

Ale kvas

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • Author
    Participant

Luuudzie! Jak wy możecie to oglądać?? Ja sam osobiście obejżałem kilka odcinków + filmów i uważam, że StarTrek jest beznadziejną miesznaką tanich efektów specjalnych, głupiej fabuły i chorych opcji reżysera. Wg mnie taki typ SF jest do bani, ponieważ jest to głupia wizja dalekiej przyszłości, w której wszystkie istoty pozaziemskie są uderzająco podobne do ludzi!! To jest chore! Jeśli mają być jacys kosmici, to niech będą, ale niech nie będzie aż takich podobieństw.

Pozatym ten tzw "BORG" - to jest czysta groteska i kretynizm. Kto widział, żeby aż tak zmieniać ludzi, żeby byli w 100% uzależnieni od maszyn?

Pozatym2 - Od kiedy całe światy poza naszą galaktyką są zmieszkiwane przez istoty jeszcze bardziej podobne do ludzi, których to Borg że niby 'zasymilował'??

Powtarzam : To jest do bani! Jak wy możecie to oglądać? Czy was to nie kuje w oczy?? (bo mnie tak)

fluor
    Keymaster

Chyba wybrałeś złe miejsce na nawracanie trekkerów, bo każdy z nas (albo przeważająca większość 😉 ) ogląda Treka dobrowolnie, bez przymusu fizycznego czy psychicznego. Jednym ludziom ST się podoba, innym nie. Nie przeszkadzają mi marna fabuła czy wpadki scenarzystów (o ile takowe są 😛 ).Wiele rzeczy mnie kłuje w oczy, m.in. ludzie popełniający błędy ortograficzne albo nawracający na siłę innych ;P I to jest bardziej irytujące niż wpadka scenarzysty.

r_ADM
    Participant

Ja sam osobiście obejżałem kilka odcinków + filmów i uważam, że StarTrek jest beznadziejną miesznaką tanich efektów specjalnych, głupiej fabuły i chorych opcji reżysera.

skoro oceniasz calego treka, ktory sie sklada z 570+ odcinkow na podstawie kilku to gratuluje.

poza tym nie zamierzam z toba dyskutowac skoro twoje argumenty sprowadzaja sie do inwektyw i epitetow.

sf to nie tylko efekty specjalne, ale ty egzystujac w brodziku intelektualnym jak widac tego nie dostrzegasz.

ps. troll jestes i tyle 😛

Slawek
    Moderator

Taaa... a kolega to pewnie woli Star Warsy? Bo tam przecież są super efekty specjalne, i tak fajnie się biją i strzelają. Star Trek to nie tylko efekty ale fabuła i przesłanie. Kolega widocznie tego nie zauważył. Zresztą podpisuje się pod tym co napisał fluor - złe miejsce na krytyke i jakiekolwiek "nawracanie".

fluor
    Keymaster

Złe miejsce na krytykę to może nie jest, bo jak nie tu, to gdzie 😛 Z drugiej strony ciężko się na forum dyskutuje bez kopania przedmówcy.Oczywiście Borg wygląda głupio, a większość obcych wygląda jak ludzie z doczepionymi dodatkowymi nosami, czułkami czy innymi detalami, ale nie o to w Treku chodzi... klimat - albo się to łapie albo nie.Jeżeli ci się uda to witamy w gronie, a jeżeli nie to próbuj do skutku albo pogódź się z tym, że nigdy nas nie zrozumiesz 😛

Gosiek
    Participant

Po pierwsze trochę kultury - jak się przychodzi do kogoś dyskutować, to nie zaczyna się od opowiadania mu, że to co lubi jest głupie. Zdyskwalifikowałeś się sam na starcie kolego. Co byś teraz nie napisał (nawet gdy będzie to miało odrobinę sensu, w przeciwieństwie do Twojej wypowiedzi inicjującej ten wątek) i tak nic nie zdziałasz. A to dlatego, że na wstępie zachowałeś się jak troll.Po drugie - jak się wypowiadasz na jakiś temat, to wypadałoby się choć trochę na nim znać. Zwłaszcza jak chce się udowodnić komuś, że Twoje zdanie na tenże temat jest słuszne. A ocenianie treka na podstawie kilku filmów i odcinków raczej o znajomości tematu nie świadczy. Zatem nie wiesz o czym mówisz i przyszedłeś tu bić pianę. Żałosne.Po trzecie - jak Ci się nie podoba to Twój problem. Nikt Cię do oglądania treka nie zmusza, więc Ty nie zmuszaj innych, żeby go oglądać przestali. Zwłaszcza, że z tego co napisałeś wynika, iż nie masz ani wiedzy ani argumentów żeby im udowodnić, że robią źle. A gdyby nawet, to nikomu nie szkodzą, więc... mamy wolność i każdy może oglądać takie seriale i filmy jakie lubi.Resztę powiedzieli już przedmówcy/przedpiścy.

Domko
    Participant

Ja jeszcze dodam od siebie, że najbardziej denerwują mnie ludzie, którzy twierdzą, że ich gust jest najlepszy, a gusty innych są do bani.Na jakiej podstawie uważasz, że to, co lubisz, jest najlepsze. Jestem naprawdę ciekaw, co ty takiego super fajnego oglądasz, co jest lepsze od "głupiego treka".Wiadomo, że każdy człowiek jest do pewnego stopnia egoistą i uważa, że to właśnie on, a nie nikt inny, ma rację (sam czasem tak mam 🙂 ). Ale błagam - trochę kultury i opanowania. Bo krzykiem i argumentami typu "bo tak" nic nie osiągniemy.Jeżeli jeszcze chcesz kontynuować ten wątek, to chętnie wysłucham, tym razem, racjonalnych argumentów.

Aickep
    Participant

Oczywiście, że mam!

W słowach kilka odcinków + filmów miałem na myśli próbę "nawracania" mnie przez mojego kolegę, który jest jak wy to określacie "trekomaniakiem". A próbował to robić przez błaganie mnie o objeżenie. Na razie to tyle. Później będzie więcej.

xvfz
    Participant

To, że ty nie lubisz Treka, nie znaczy że mamy zły gust.... (to apropos

To jest do bani! Jak wy możecie to oglądać? Czy was to nie kuje w oczy??

Po drugie, co do tego, że wszyscy alieni w Star Treku sa do siebie podobni... kto powiedział, że taka postac pozaziemska od razu musi mieć pięc nóg, dziewięć głów i Bóg jeden wie ile rąk?

Po trzecie, jeżeli chodzi o fabułę, to myślę, że nie masz czego się czepiać... Zamiast po prostu powiedzenia

uważam, że StarTrek jest beznadziejną miesznaką tanich efektów specjalnych, głupiej fabuły i chorych opcji reżysera.

, myślę że powineneś wpierw SPRECYZOWAĆ co się Tobie nie podoba w fabule Star Treka.....

Po czwarte.... dlaczego uczepiłeś się "tanich efektów specjalnych"..... pewnie przyzwyczajony jesteś do oglądania filmów takich jak "Władca Pierścieni", gdzie efekty specjalne wręcz urzekają.... a Star Trek to serial (chyba mówiłeś o serialach, bo w filmach kinowych efekty są według mnie, conajmniej dobre) w którym reżyserzy mieli OGRANICZONY budżet na dany odcinek....

Zapraszam do dalszej polemiki.....

r_ADM
    Participant

hehe, to nawet zabawne jest...

Ponadto jeśli uważacie, że ja niemam żadnego pojęcia o treku to jesteście w błędzie, bo ja wyznaję zasadę "Nie wypowiadaj się, jak nie wiesz o czym". To, że objeżałem tych "kilka" odcinków+filmów nie znaczy, że do tego się to tylko ogranicza!

no a co poza tymi odcinkami, filmami wiesz ??

a o treku pojecia nie masz *zadnego*. gdyby bylo inaczej, wiedzialbys na przyklad, dlaczego rasy w treku sa do siebie podobne.

btw ktorym serialem kolega cie probowal asymilowac ??

Q
    Participant

😈 😈 😈

Ja tolerancycjny nie jestem!

Wysledzic jego IP!

Puscic Wormy i Wiry na Heretyka!

Zlokalizowac, Dopasc i poddac recyclingowi odpada!

a na poczatek 😡

To moja propozycja.

😈 😈 😈

Moderator: Q - nie podjudzaj, a jak chcesz podyskutować to trzymaj się tematu. Ale bez wypisywania takich tekstów.

xvfz
    Participant

Puscic Wormy i Wiry na Heretyka!

Wormy i Wirusy? To mało skuteczne 🙂

Spalić go!!!!!! :PPP

Oczywiście żartowałem..... Nadal go zapraszam do polemiki.... byle nie takiej typu "nie lubie startreka, a każdy kto ko lubi jest debilem"....

I oczywiście pozdrawiam "aickepa" 😛

Q
    Participant

No co wy...?...Gonic go gonic!Nareszcie jakac rozrywka sie nam trafila 😆

VolKhen
    Participant

w której wszystkie istoty pozaziemskie są uderzająco podobne do ludzi!!

Dzieje sie tak nie bez przyczyny. W Star Treku wszystkie humanoidalne formy zycia maja wspolny poczatek...

Od kiedy całe światy poza naszą galaktyką są zmieszkiwane przez istoty jeszcze bardziej podobne do ludzi, których to Borg że niby 'zasymilował'??

Chyba jednak za duzo nie wiesz... Borg nie jest z innej galaktyki. Jest z naszej galaktyki, w ktorej zasymilowal gatunki podobne do ludzi. Wczesniej powiedzialem dlaczego sa one podobne do nas....

Warp_10
    Participant
    Quote:
    Ja sam osobiście obejżałem

niby gdzie zauwazyles tanie efekty specjalne? 1 odcinek TNG kosztowal 1-2 mln $

i co to znaczy "chore opcje rezysera"? rezyser nie ma zreszta w Treku wlasciwie nic do gadania (poza niektorymi kinowymi)

Quote:
    Wg mnie taki typ SF jest do bani, ponieważ jest to głupia wizja dalekiej przyszłości, w której wszystkie istoty pozaziemskie są uderzająco podobne do ludzi!!

zabiles mnie tym "argumentem" 😛

Quote:
    Oczywiście, że mam!

W słowach kilka odcinków + filmów miałem na myśli próbę "nawracania" mnie przez mojego kolegę, który jest jak wy to określacie "trekomaniakiem".

kto okresla? skad bierzesz informacje? z programu telewizyjnego, ktory kupujesz zeby wiedziec kiedy leca telenowele?

Quote:
    A próbował to robić przez błaganie mnie o objeżenie

nie nasza wina, ze masz niedorozwinietego kolege i wybiera takie odcinki, albo ty ich (szczegolnie oderwanych z kontekstu) nie rozumiesz

Quote:
    Ponadto jeśli uważacie, że ja niemam

jasne, po 11 odcinkach jestes ekspertem od Star Trek: TOS, TAS, TNG, DS9, VOY, ENT

Quote:
    Ten sam kolega, który to mnie próbował nawracać ciągle mi wciskał jakieś pierdoły związane z trekiem, po czym coś niecoś mi z tego w głowie zostało

rodziny sie nie wybiera - przyjaciol tak, wiec sie z nim nie zadawaj jak ci tak przeszkadza, no chyba ze masz jednego

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram