Aktualizacja 8.5 już za rogiem

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

Wczoraj na oficjalnej stronie STO ukazał się wpis poświęcony nadchodzącej aktualizacji 8.5, która ujrzy światło dzienne 30 stycznia tego roku. Ma ona być częścią obchodów czwartych urodzin gry.

Twórcy zapowiadają, że uczestnictwo w grach i zabawach organizowanych przez Q pozwoli graczom na uzyskanie darmowego statku (lub, jak to enigmatycznie zapowiadają twórcy, trzech). Developerzy zapowiadają pojawienie się statków hybrydowych, posiadających technologie ze sfery Dysona zaadaptowane do maszyn FED, Romulańskich i KDF.

Co jeszcze czeka nas w najbliższej przyszłości? Początkowe misje dla postaci federacyjnych mają zostać odświeżone i znacznie ulepszone. Pojawi się również nowy epizod, w którym wystąpi aktor znany z produkcji trekowych. Za około tydzień Cryptic ma podać kim on będzie. Kto wie, może to Siedem z Dziewięciu? Ponadto nastąpi znacząca zmiana w kalendarzu eventów dziennych. Trzy wydarzenia godzinowe mają zostać zastąpione eventami weekendowymi. Jednym słowem kalendarz, który znacie, zniknie po aktualizacji 8.5, a część godzinnych zadań może zostać zmienionych na misje dzienne.

To co wywołało wczoraj na kanale STOnline.pl prawdziwe zadowolenie, to zapowiadane udogodnienia dla graczy posiadających sporą ilość statków.Twórcy deklarują, że chcą ułatwić przesiadanie się na wybrane maszyny poza stoczniami. Ponadto dla każdego statku ma pojawić się możliwość tworzenia i zapisywania konfiguracji (na PVE, na PVP no i oczywiście na walkę z Voth). Zapowiadane jest jeszcze udogodnienie w postaci narzędzia do łatwego zakładania sprzętu. Twórcy chcą również zwiększyć liczbę slotów na statki kosmiczne.

Źródło: Season 8 Dev Blog #35

MnICH
    Participant

Yay, kolejne zapewne paskudnie wygladajace okrety do kolekcji "nieuzywane, ale zagracajace garaz"!Yay, kolejne elementy UI, dzieki ktorym gra bedzie w stanie wykorzystac caly watek w Twoim nowiutkim superszybkim CPU tylko dla wyswietlania UI!Eh, musialem troche pomarudzic. ;)Pozatym to fajnie, ze dodaja mozliwosc zapisywania ustawien pod dany okret. Ciekawe po ilu miesiacach od wydania s8.5 ta funkcja bedzie dzialac poprawnie. ;P Ulatwienia w zakladaniu i zmienianiu przedmiotow, wydaja mi sie calkowicie niepotrzebne.

Slawek
    Moderator

Ciekawe po ilu miesiacach od wydania s8.5 ta funkcja bedzie dzialac poprawnie. ;P

Raczej, po ilu miesiącach przestanie działać. 😉

Epizod z aktorem trekowym zawsze mile widziany. Dotychczasowe bardzo mi się podobały. Co do reszty, to podchodzę sceptycznie, bo premiera za dwa tygodnie, a na Tribblu bugi i błędy na tyle poważne, że całkowicie psują sloty boffów na okrętach, zaś sam system zarządzania okrętami nawet jeszcze się tam nie pojawił.

FAB
    Participant

Bardzo się cieszę z opcji szybkiej zmiany okrętów i zapisywania buildów. Ciekawe kosztem czego będzie to działać 😉

iron1992
    Participant

A ja się zastanawiam jak te nowe wehikuły będą wyglądać. A czy będę z tych funkcji korzystać to zobaczę czy się ogólnie przydadzą.

Melnikor
    Participant

Cały ten system ułatwiający zakładanie ekwipunku ma polegać po prostu na fakcie że kliknąwszy na odpowiednim slocie wyświetli Ci się lista rzeczy z ekwipunku które można "założyć". Ukłon w stronę zbyt tępych bądź leniwych graczy nie zdolnych przeczytać opis przedmiotu i będących zaskoczonymi że Battery pasują do slotu Device.

FAB
    Participant

Obyś się Lander mylił, że to tylko tyle.

Slawek
    Moderator

Nie tylko tyle. Na Tribblu jest póki co wspomniany easy equip. Ship management system jeszcze nie wypuścili, a ten faktycznie ma dawać możliwość zapisywania buildów i konfiguracji. Bodajże tylko active roster doffów nie będzie się dało zapisać w ten sposób.

Anya
    Participant

Ukłon w stronę zbyt tępych bądź leniwych graczy nie zdolnych przeczytać opis przedmiotu ...

Nie łudźmy się - im więcej graczy ma przyciągnąć gra (i im więcej Cryptic ma zarobić), tym mniejszy musi być próg średniej wymaganej inteligencji. Do tego ci mniej sprytni częściej zapłacą od kombinatorów.

FAB
    Participant

A mnie to się coś wydaje, że to wszystko mogło być planowane na S8, ale jakoś takoś się chłopakom obsunęło. Tak jak np. finał repki Dysona.

gordian76
    Participant

Mam zapytanie co do misji Tour the Galaxy po aktualizacji gry. Zagrałem ją dziś i okazało się, że na ukończenie mam tylko 15 minut. Czy to jest jedna ze zmian po update, 15 minut to trochę za mało, nieprawdaż?

Tom6ek
    Participant

tak jest tylko 15 minut i dodali sektor Tau dewa

I. Thorne
    Participant

Polecam odpalenie misji i lot tam gdzie akurat robisz cos innego, zawsze troche kasy wpadnie.Najwazniejsza zmiana to ta, ze misja jest daily czyli mozesz ja wlaczac raz dziennie.

gordian76
    Participant

rozumiem, myślałem że może za późno włączyłem i tylko 15 min z 1h mi zostało. Czyli taka zmiana. W 15min to ja tylko jeden kwadrant ogarnę. Teraz już rozumiem.

Tom6ek
    Participant

Da się ale skill driver coil,jakiś dobry rdzeń warp i oczywiście silniki borg.Ja robię wg starej mapy ale z Pelia sector robię transwarp do Tau dewa i kończę te 2 sektory.zostaje mi jakieś 30 sekund zapasu 🙂

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram