Forum Fantastyka Battlestar Galactica Aktorzy BSG

Aktorzy BSG

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Participant

Chyba już czas trochę ożywić to forum. Po ostatniej reklamie z Januszem Gajosem pomyślałem "Kurde jaki on podobny to Jay`a Olmos`a".Wpadł mi do głowy pomysł na temat: Jacy polscy aktorzy najbardziej mogliby się nadawać do Battlestar Galactica?Moim skromnym zdaniem:Will Adama - Janusz GajosRoslin - Anna DymnaLee Adama - Tu trochę wyboru nie ma. Może Zakościelny albo Małaszyński?Starbuck - Tu kompletnie nie mam pomysłu...

I. Thorne
    Participant

Jestem wredny.Will Adama - LindaLaura Roslyn - FiguraLee Adama - ŻebrowskiStarbuck - KożuchowskaWredna Cylonka, ale Przechodząca na Stronę Ludzi - CichopekZwariowani i Kochliwi Piloci - bracia MroczkowieA tak serio to nie widzę polskich aktorów (tych bardziej znanych) w BSG

J.L.Picard
    Participant

Will Adama - Linda

Ha ha ha. Już widze te jego "Bo to zła kobieta była" w odcinku w którym wspominał żonę

I. Thorne
    Participant

Ha ha ha. Już widze te jego "Bo to zła kobieta była" w odcinku w którym wspominał żonę

Nie. Na pytanie dlaczego aresztował prezydent Roslyn tak odpowiada 😛

Tagh to Żmijewski, a jego małżonka to oczywiście Foremniak (ale wierna, a nie puszczalska jak oryginał).

J.L.Picard
    Participant

Nie Tigh to wykapany Mirosław Baka a jego żona to Katarzyna Figura.A wyobraź sobie odcinek w którym Six przedstawiła obciążające Baltara dowody po czym zaczęła się dobierać do Adamy.I nieśmiertelny tekst Lindy "Ty stara rura jesteś" (wersja ocenzurowana rzecz jasna)

Barusz
    Participant

Linda idealnie pasuje mi na Zareka, chyba dobrze by grał i cynicznego polityka od zakulisowych gierek i charyzmatycznego przywódcę ;)Laura Roslin – rzeczywiście Anna Dymna (nie wiem dlaczego, ale łatwo mi wyobrazić sobie ją i jako dumną, silną minister i jako umierającą, zniszczoną kobietę).William Adama – Zbigniew Zapasiewicz (jakoś tak pasuje, poza tym Gajosa nie wyobrażam sobie z jontem, a Zapasiewicza owszem 😆 )Gajos, z tym swoim cedzeniem słowa po słowie, nadaje się na Brata Cavila :)Gaius Baltar – Marek Kontrad (choć bardziej pasuje na Baltara z Classica, ale niech będzie).Six – Izabella Scorupco :lol:Eight/ Boomer – Justyna Sieńczyłło.Doral - Zbigniew Zamachowski ;)Three/ D'Anna - Dorota Segda.Tight - Maciej Damięcki.Ellen Tight - Małgorzata Foremniak.Apollo - Maciej Zakościelny.Leuben - Andrzej Chyra.

Cross
    Keymaster

Ten temat to się raczej do mesy nadaje... 😯

Jamjumetley
    Participant

Kończę powoli 2 sezon (jedno DVD zostało). W ciemno mówię - moim bogiem jest Tigh. Linda wymieniany był tu już w innych rolach, ale uważam, że właśnie na pułkownika-pijaka najbardziej pasuje. Wyobraźcie sobie Bogusia w mundurze Kolonii i rzucającego z odpowiednią dykcją: "You son of a..." Miodzio 😉

Barusz
    Participant

Mnie Linda raczej nie pasuje na kogoś kto nie chce i nie umie dowodzić, ponadto Tigh ma charakterystyczny akcent (a nawet kanadyjski ;)), który kojarzy mi się z taką wieczną niepewnością co to spraw o których mówi, a którego w ogóle nie wyobrażam sobie u Lindy.

Choć z drugiej strony... Ten jest jakiś podobny:

Dołączona grafika 😉

Dzikowy
    Participant

Tigh? Tylko stary Olbrychski 😀

imikanwar
    Participant

Po świetnym Battlestar Galactica wkrótce ujrzymy, a może ktoś już widział pilota Caprica, ciekawe czy okaże się godnym zastepstwem po Battlestarze ??

Piotr
    Keymaster

Caprica była już dość dawno i po pewnym czasie została skasowana.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram