Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Accolades: s8 + Winter Event 2013 + s9
Po raz kolejny robimy wspólnie z Fabem temat z accolades (podobnie jak tu i tu). Może kogoś oprócz nas zainteresuje. 🙂 Tym razem wątek dotyczy sezonu 8 i misji z nim związanych.
Na początek acco do zdobycia w misji "Sphere of Influence":
=== Sezon 8 ===:
Mapa Battlezone
Events
Exploration Accolades
General Accolades
Kill
Lore
STF - S.O.T.O. (Omega Force)
=== Winter Event 2013 ===:
General Accolades
Story
=== Sezon 8 i pół ===:
Mapa misji "A Step Beetween the Stars"
General Accolades
Story Accolades
Inne (które pojawiły się między sezonami 8 i 9):
General Accolades
=== Sezon 9 ===:
General Accolades
General
Story Accolades
=== Letni event 2014 ===:
Events
Lista będzie rozwijana w tym poście. Jeśli na coś traficie, to dopisujcie poniżej.
Dzięki :)EDIT: mam wrażenie, że ikonki do tych nowych acco są bardziej dopracowane. Dopieszczają nas 😛
Dobra... uzupełniłem kilka acco, na które trafiłem i przychodzi mi do głowy jedna myśl: coś dużo accolade daje aż 0 (zero) punktów. :/
W sieci pojawiła się pierwsza (jeszcze niepełna) mapka z acco:
- na pomarańczowo - Voth Cultural Expert (zbugowane... nie wszystkie mogę zeskanować)
- na czerwono - Searched for Truth, Testing the Limits i jedno nieznane (chyba Awaiting the Return)
Ja widziałem podobną mapę na jednym z kanałów w grze (stąd też brak opisów)
Fab: W kontekście skrzynek do przeskanowania Twoja mapka jest dokładniejsza. Jeśli chodzi o konsole, to lepiej łazić z moją. Tak czy inaczej:- żeby zeskanować konsolę czy skrzynkę wystarczy, by dany kawałeczek mapy był zdobyty (niebieski). Nie trzeba skanować, gdy mapa się restartuje (czyli 3 minuty po zabiciu T-Rexów),- skrzynki ciągle się świecą pomimo przeskanowania - to dość mylące. Jeśli świeci to wcale nie oznacza, że nie jest jeszcze zaliczona,- konsole w Outskirts są zbugowane. Nie mogę zeskanować tej najbliższej do wyjścia. Poza tym w sieci ktoś pisał, że dostał acco po przeskanowaniu kilka razy tej samej.Zastanawia mnie jedno. Większość acco dotyczy Battleground na ziemi. Czyżby twórcy zapomnieli o acco "lotniczych", czy też są tak dobrze ukryte?Edit: Potwierdzam akcję z konsolami w Outskirts (acco: Awaiting the Return). Przeskanowałem w dwa różne dni dokładnie tą samą konsolę (wysunięta najbardziej na zachód), a nie udało mi się ani razu przeskanować konsoli przy wyjściu. I dostałem accolade... 😮
W kwestii ground i space: wydaje mi się, że Cryptic dla równowagi próbował skupić się bardziej na ground. Dlatego ten teren jest bardziej rozbudowany i zróżnicowany. Nie chciałbym być czarnym prorokiem, ale mam wrażenie, że ta zabawa jednak szybko się znudzi i ludzie o niej zapomną równie szybko jak skończą repkę i pojawią się nowe mapy. To samo będzie ze space, bo misje wymagają czasu, a w dzisiejszych czasach większość goni za tym, co da się zrobić w mgnieniu oka.Co do acco, to uważam, że jeszcze jest tego trochę do odkrycia, albo raczej mam nadzieję taką 🙂
[*]prawdopodobnie jest accolade za ubicie wszystkich nazwanych kapitanów Voth na Ziemi (Battleground) (dzięki Sławek!) (aczkolwiek chyba jednego ubiłem i nie mam nic w In Progress)
Sławek, czy pamiętasz gdzie ich spotkałeś?
- prawdopodobnie jest accolade za ubicie wszystkich nazwanych kapitanów Voth na Ziemi (Battleground) (dzięki Sławek!) (aczkolwiek chyba jednego ubiłem i nie mam nic w In Progress)
Sławek, czy pamiętasz gdzie ich spotkałeś?
Pisałem na priv, ale powtórzę - najprawdopodobniej nie ma acco za ubicie wszystkich generałów. Jest tylko po jednym acco na sektor za ubicie dowolnego z nich (Park - Raptory; Outskirts - Generałowie; City - Inkwizytorzy/mechy).
Sugerowałem się tym, że po danym sektorze biega kilku minibossów, każdy o innym imieniu/nazwie, dlatego założyłem, że za ubicie wszystkich może być jakieś acco, niczym z kapitanami/okrętami misji flotowych, bossami na deferze itp.
Niestety nie zdążyłem zmienić posta. W każdym razie dzięki za info i mam nadzieję, że będzie ono pomocne innym.
EDIT:
[*]Wants to Hunt (10)- Pokonać ponad 60 Voth w 5min (np. uzyskać najlepszy wynik w misji daily w Battlezone "Defeat Voth in the Battlezone")
Byłem pewien, że ubiłem więcej niż 60 Voth w 5 min i nic nie dostałem. Poszperałem w sieci i z tego co widzę, to żeby to dostać, to trzeba wziąć misję "Defeat..." i zdobyć pierwsze miejsce. Dokładny opis: Wants to Hunt - Get the maximum reward from the mission "Defeat Voth in the Battlezone" (kill at least 60 Voth). Jutro z tym powalczę.
Sprawa nr. 2: Aehallh podobno można trafić w Parku w piaszczystej części, czy udało się Wam je złapać i jesteście może w stanie dokładniej opisać, które to miejsce?
Chłopaki, usunąłem to "prawdopodobne" acco z listy. Na oficjalnym forum też nie ma o nim słowa.Aehallh - potwierdzam, to w parku. Piszę z pamięci i weź poprawkę, ale to chyba w jego północno-wschodniej części, w niewielkim sektorze z Omegą. A jeszcze dokładniej: w zachodniej części tego sektora - tam jest trochę skał i piachu.
Namierzyłem larwy. Kończę szykować mapkę ze wszystkimi szczegółami, zamieszczę ją później.
EDIT:
Śmiecho, do przeklejenia do pierwszego postu:
zdjęcie jest bezużyteczne, za niska rozdzielczość zdjęcie jednak jest we właściwej rozdzielczości, to photobucket jest bezużyteczny ze względu na swą ekscentryczną intuicyjność, post do usunięcia
zdjęcie jest bezużyteczne, za niska rozdzielczośćzdjęcie jednak jest we właściwej rozdzielczości, to photobucket jest bezużyteczny ze względu na swą ekscentryczną intuicyjność
Popieram. I dlatego po krótkiej walce w pierwszym poście umieściłem grafikę przerzuconą na imgur...