Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 143 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • J.L.Picard
    Uczestnik

Dlatego właśnie informuje ,że nie ja je zrobiłem. Nie było od razu powiedziane ,że wykorzysta wzór w koszulkach. Jeśli by mu się spodobało, trzebaby było z gościem który to robił ponownie pogadac.

Sheridan
    Uczestnik

Dlatego właśnie informuje ,że nie ja je zrobiłem. Nie było od razu powiedziane ,że wykorzysta wzór w koszulkach. Jeśli by mu się spodobało, trzebaby było z gościem który to robił ponownie pogadac.

Faktycznie jeżeli ten konkretny obrazek miałbym gdzieś wykorzystać to zapytam się u źródła. Jednak nadal brak mi ładnego sześcianu.... Jak się zdenerwuję to rozpakuję sobie ten model, który leży u mnie w pudełku i zrobię mu zdjęcie na jakimś ładnym tle. Wtedy zdjęcie będzie moje więc mogę sobie z nim zrobić co mi się podoba.

Aż mnie korci żeby tak zrobić.... Jutro znowu pewnie będę w Krakowie a do firmy, która mogłaby robić te koszulki miałbym po drodze więc....

Piotr
    Klucznik

W jakich cenach bylyby te koszulki i kubki?

J.L.Picard
    Uczestnik

Faktycznie jeżeli ten konkretny obrazek miałbym gdzieś wykorzystać to zapytam się u źródła. Jednak nadal brak mi ładnego sześcianu.... Jak się zdenerwuję to rozpakuję sobie ten model, który leży u mnie w pudełku i zrobię mu zdjęcie na jakimś ładnym tle. Wtedy zdjęcie będzie moje więc mogę sobie z nim zrobić co mi się podoba.

Aż mnie korci żeby tak zrobić.... Jutro znowu pewnie będę w Krakowie a do firmy, która mogłaby robić te koszulki miałbym po drodze więc....

To może lepiej sfotogarfuj okładkę tego pudełka.

Sheridan
    Uczestnik

Białe koszulki byłyby w granicach 50 zł (chyba, że by mi jeszcze coś opuścili) a czarne około 20 zł więcej (wiem, że to drogo ale za to otrzymuje się koszulkę wysokiej jakości i porządny nadruk).

Sprawa kubków wygląda tak, że jakby się udało to może byłyby w cenie nawet 25 zł. Przestawię sprawę jak jest i może bym coś od razu zamówił 🙂 Robią na poczekaniu więc już dziś sobie przygotuję co trzeba tak że jakbym jutro ich odwiedził to już by może coś było.

Z ostatniej chwili 🙂 Skusiłem się i otwarłem woreczek (pudełka niestety nie ma 🙁 ) i zrobiłem trochę fotek. Wszystkie wrzuciłem sobie na serwer i można je obejrzeć tutaj: http://trekker.nas.pl/tmp/borg_cube/pliki.php

I. Thorne
    Uczestnik

Grafikina tej stronce są rewelacyjne. Sam bym zamówił serię kubków: Imperium Romulańskie, Gorn, Tholianie, Talarianie, Tzenkethi, Breen, Czwarta Kasta kardazjańska...Zapytaj się o zgodę na wykorzystanie grafik bo juz szykuję zamówienie.

Vashar
    Uczestnik

Nic nie chcialbym obiecywac, ale moze jakas grafike stworzylbym na koszulki lub kubki. Moje wzory juz zaszczycily sklepik trek.pl z takimi gadzetami i jesli starczy mi czasu, moge sprobowac 😉

Sheridan
    Uczestnik

Nic nie chcialbym obiecywac, ale moze jakas grafike stworzylbym na koszulki lub kubki. Moje wzory juz zaszczycily sklepik trek.pl z takimi gadzetami i jesli starczy mi czasu, moge sprobowac 😉

Byłbym niezmiernie wdzięczny - a czy te grafiki, które widać właśnie w sklepiku trek.pl również mógłbym wykorzystać ? Konkretnie chodzi mi o kubki.

Zresztą nie wiem jak u Ciebie z czasem, ale możliwe że miałbym dla Ciebie od czasu do czasu jakiś projekcik 🙂 Kwestie wynagrodzeń do ustalenia 🙂

Slawek
    Moderator

Białe koszulki byłyby w granicach 50 zł (chyba, że by mi jeszcze coś opuścili) a czarne około 20 zł więcej

O litości. 70zł za koszulkę z nadrukowaną kostką? (czy czymkolwiek innym). Przecież to jest wręcz śmieszne. Już kiedyś o tym pisałem w innym topicu ale już taki Promo Stars (chyba najlepsza firma) sprzedaje koszulki z dwustronnym nadrukiem za 30zł a Ty chcesz ponad dwa razy więcej? Ja rozumiem, że startrek i w ogóle ale taniej wyjdzie wykonanie takiej koszulki samemu... Co do reszty to patrz niżej...

(wiem, że to drogo ale za to otrzymuje się koszulkę wysokiej jakości i porządny nadruk).

Śmiem twierdzić, że każdy powie to samo sprzedając koszulki. Nawet te o wartości 10zł są wg niektórych świetnej jakości. Podaj firmę od której pochodzi koszulka to myślę prędzej się ktoś skusi.

Tak czy inaczej za taką cenę to chyba tylko maniacy kupią lub osoby nie mające co zrobić z kasą...

Piotr
    Klucznik

Sheridan, mam pytanie. W sklepie oferujesz DVD z Chin, powszechnie uznawane za podrobki. Jednak na stronie piszesz:"Moim zdaniem warto jest kupić takie wydanie - poza tym jak się okazuje jest ono oryginalne i nie łamie praw autorskich więc można mieć czyste sumienie."Podaj prosze zrodlo tej informacji.

Gosiek
    Uczestnik

Też mnie zastanawia skąd pewność, że chińskie DVD z serialami są legalne - nigdy i nigdzie się z taką informacją nie spotkałam. Poza tym wątpię, żeby oryginalny produkt miał takie wady jak gorszy obraz czy przesunięty dźwięk - przecież to powinna być ta sama wersja co US/EU tylko z dodatkową ścieżką dźwiękową i napisami. Poza tym po co Chiny miałyby produkować seriale na DVD z kodowaniem region 2, skoro same są regionem 6?

J.L.Picard
    Uczestnik

A czy gdyby napisał "Tanie, pirackie DVD made in China z gorszą jakością obrazu i dźwięku" to by było dobrze?

Sheridan
    Uczestnik

.... Poza tym wątpię, żeby oryginalny produkt miał takie wady jak gorszy obraz czy przesunięty dźwięk - przecież to powinna być ta sama wersja co US/EU tylko z dodatkową ścieżką dźwiękową i napisami. Poza tym po co Chiny miałyby produkować seriale na DVD z kodowaniem region 2, skoro same są regionem 6?

Synchronizacja obrazu i dźwięku jest na 100% ok (co do tego nikt się nie przyczepi) - natomiast wydaje mi się, że czasami napisy się minimalnie opóźniają - na przykład jeżeli jest szybka wymiana zdań - dużo słów w krótkim czasie, to napisy moim zdaniem mogłyby zmieniać się szybciej a tutaj pozostają dość długi i czasami zanim znikną ktoś już zaczyna mówić następne zdanie.

Kwestia regionu - otóż jak się dowiedziałem (i sprawdziłem osobiście) płyty te nie mają takowego zabezpieczenia. Mają ustawiony region 0 (zero) więc każdy odtwarzacz obojętne czy z ustawionym regionem czy nie będzie te płyty odtwarzał.

Kwestia kompatybilności więc odpada 🙂

P.S.

Udało mi się wykombinować trochę naklejek - zaraz je wrzucę do sklepu więc za godzinę można zamawiać 🙂 Jakby ktoś chciał inne to też mogę zamówić 🙂

P.S. 2

Muszę jeszcze pomęczyć tych skośnookich o tą legalność wydań - myślę że dotrę do źródła i wyjaśnię sytuację.

Dalek
    Uczestnik

A czy gdyby napisał "Tanie, pirackie DVD made in China z gorszą jakością obrazu i dźwięku" to by było dobrze?

Przynajmniej nie wprowadzałoby klientów w błąd.

Sheridan
    Uczestnik

Przynajmniej nie wprowadzałoby klientów w błąd.

A czy jakby nie pisać nic to byłoby lepiej ? Zresztą jak wyjaśnię kwestię to albo te wydania zostaną albo jeżeli okaże się, że Chińczycy nie mają legalnych wydań to po prostu znikną z oferty i tyle.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 143 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram