Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?
model 3D z komputera do naszej niewirtualnej rzeczywistości; na podstawie zdjęć znowuż mogłoby być trudne
Mniej więcej tak to będzie wyglądało. Sorry ale lepszego już nie potrafiłem.
Ile by to kosztowało?
To jest dość poważna sprawa i nie wiem czy coś takiego by się chciał ktokolwiek podjąć za mniej jak 200-300 zł 🙁 Jak będę miał okazję to się dowiem co i jak ale na razie to ciężki orzech do zgryzienia ;)Nigdy jednak nic nie wiadomo 🙂
A to jakaś polska czy amerykańska firma?Bo w Polsce też powinno coś takiego byc a prawdopodobnie wyjdzie taniej.
Ja też chciałbym sobie zrobić parę okrętów, bo w sprzedaży tylko Constitutiony, Galaxy czy Intrespidy...
Raczej będzie to polska firma (taniej) ale czy znajdę taką to nie wiem. Będę działał w każdym razie powoli.
Ogłaszam zapotrzebowanie na rysownika, który będzie umiał narysować ładny sześcian Borg a także inne statki występujące w ST 🙂 Rysunki te chcę wykorzystać do nadruku na koszulkach - głównie w kolorze białym bo taniej jest :)Oczywiście zapłacę takiej osobie za wykonanie takiego rysunku.Inne ewentualne pomysły na koszulki (jak mogłyby wyglądać, co by na nich było itp) również są mile widziane.Na razie mam jeden koncept co do koszulki a przydałoby się jeszcze ze 2-3 inne projekty, żeby jakiś wybór był.
Ja mam może nie rysunek ale bardzo fajną grafike sześcianu BORG. Chcesz to ci dam.
Ja mam może nie rysunek ale bardzo fajną grafike sześcianu BORG. Chcesz to ci dam.
Bardzo chętnie 🙂 Dostaniesz niewątpliwie za to coś ciekawego od firmy jeżeli tylko grafika zostanie wykorzystana 🙂
Proponuję też wykorzystanie na kubkach szkicy z Entka, tych przedstawiających Enterprise jako lotniskowiec, wachadłowiec, żaglowiec i pierwszy okręt warp5... Były całkiem łądnie zrobione.
Ok masz za darmo tylko zastrzegam sobie prawo wykrzystania go na mojej stronie. Poza tym uprzedzam ,ze nie ja go robiłem tylko znalazłem w avatarze na jednym forum.
Sądziłem, że nieco większy będzie ten rysuneczek. Nie wiem czy nawet po powiększeniu wyglądałby dobrze na koszulce.... Muszę widać zakręcić się za jakąś grafiką na koszulki.
Z tymi szkicami Enterprise na kubkach to też ciekawy pomysł.
P.S. - wklepałem już książki do sklepiku - na razie bez opisów bo to stopniowo będę robił. Na razie po prostu hurtowo je wrzuciłem z odpowiednio zpreparowanego pliku 🙂
Ja mam może nie rysunek ale bardzo fajną grafike [...] zastrzegam sobie prawo wykrzystania go na mojej stronie. Poza tym uprzedzam ,ze nie ja go robiłem tylko znalazłem w avatarze na jednym forum.
Co jest zdaje się złamaniem praw autorskich - jak możesz rozporządzać czymś, czego sam nie stworzyłeś? Poza tym moim zdaniem w sklepiku powinny się znaleźć wzory oryginalne, a nie "wyszperane" w necie i "pożyczone" od innych bez pytania autora o zgodę.
Poza tym moim zdaniem w sklepiku powinny się znaleźć wzory oryginalne, a nie "wyszperane" w necie i "pożyczone" od innych bez pytania autora o zgodę.
Zgadzam się całkowicie. Dlatego więc idealnym rozwiązaniem byłoby, jeżeli nadsyłalibyście swoje projekty na koszulki, kubki czy inne drobne rzeczy (zegary, kalendarze itd).
Szukałem na google trochę grafiki i znalazłem ciekawą stronę z masą grafiki.
Jestem tylko ciekaw jakby było z wykorzystaniem tego - trzeba by się porozumieć z kimś odpowiedzialnym za stronę. Grafiki muszę przyznać mają przepiękne - same loga głównie ale myslę, że i tak byłoby to niezłe.
Z tą koszulką borg to już sobie nie odpuszczę, więc będzie ich na pewno kilka dostępnych.
Co jest zdaje się złamaniem praw autorskich - jak możesz rozporządzać czymś, czego sam nie stworzyłeś? Poza tym moim zdaniem w sklepiku powinny się znaleźć wzory oryginalne, a nie "wyszperane" w necie i "pożyczone" od innych bez pytania autora o zgodę.
Głupio się składa ale ja akurat dostałem zgode.