Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 143 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • r_ADM
    Uczestnik

The Left Hand of Destiny, Books One & Two The Lives of Dax Avatar, Books Ones &Two Section 31: Abyss Gateways #4: Demons of Air and Darkness Gateways #7: What Lay Beyond: “Horn and Ivory” Mission Gamma #1: Twilight Mission Gamma #2: This Gray Spirit Mission Gamma #3: Cathedral Mission Gamma #4: Lesser Evil Rising Son (actually takes place from “Avatar” through “Lesser Evil”) Unity Tu masz tytuly, a linki to nie wiem, to ty prowadzisz sklep.

Piotr
    Klucznik

Podejście które zastosowałem w tworzeniu opisów, wynika z pewnego pomysłu - a konkretnie - być skrajnie subiektywny - chociaż mam jeszcze jeden pomysł jak ten pomysł wykorzystać jednak na razie zobaczymy.

Z tym samobójem to myślę, że trochę przesadzasz bo przecież sklepik jest przeznaczony dla ludzi, którzy znają treka lub coś już o nim słyszeli i chcą sobie coś obejrzeć albo kupić.

Zgadzam sie z Gosia, zniechecanie klientow do czesci towarow, bo samemu sie ich nie lubi, to bardzo zly pomysl. Ktos, kto moze sobe pozwolic na zakup serialu na DVD, a dopiero zaczyna poznawanie Treka, po przeczytaniu na przyklad takiego opisu DS9 na pewno go nie kupi. Nawet jesli ze swoja oferta mierzysz w ludzi, ktorzy znaja Treka, mozesz ich takimi opisami zniechecic do samego sklepu. Oczywiiscie masz prawo do swojego zdania na temat towarow, ktore sprzedajesz, ale zastanow sie czy przedstawianie ich w ofercie to dobry pomysl. Wywolywanie negatywnych odczuc w potencjalnych klientach - a we mnie te opisy to wywoluja - to kiepska reklama.

Sheridan
    Uczestnik

Odpisuję w jednej odpowiedzi na dwa pytania.1. Sprawa książek DS9 - sprawdziłem w Amazon.com, ale ceny mają takie że z kosztami wysyłki wychodzi na to, że książka kosztowałaby mnie jakieś 50 zł więc odpada bo trochę drogo.Jutro poszukam innego źródła, gdzie nie liczą takich kwot za wysyłkę.2. Sprawa opisów - zmienię je (ale nie dziś bo dopiero wróciłem od znajomych i nie mam siły a rano trzeba wstać i jeszcze coś zrobić). Konkretnie jak będą wyglądać - zobaczymy - ale na końcu na pewno pozostaną moje komentarze - nie w takiej formie jak teraz ale coś zawsze 🙂

Sheridan
    Uczestnik

Dobre wieści !

Jutro lub pojutrze zamawiam trochę trekowych seriali na DVD. Wydania azjatyckie (widać tylko na pudełkach), ale scieżka dźwiękowa i napisy są angielskie (poza tym innych brak); są też wszystkie dodatki itd. Plytki mają ustawiony region zero więc można je odtwarzać na wszystkim 🙂

Cena będzie wynosić 170 zł za jeden sezon serialu TNG lub DS9 (jakby ktoś chciał VOY'a to też pisać hehe).

Tak czy inaczej jutro wieczorem lub w środę zamówię coś. Jeżeli nie dostanę odpowiedzi co, na pierwszy ogień pójdzie TNG.

A tak wyglądają opakowania seriali, które chcę zamówić.

Slawek
    Moderator

Tyle, że te chińskie wydania charakteryzuje słaba jakość obrazu. I to tyczy się nie tylko startreka. Gdybym ja miał już wydawać kasę na cały serial to wolałbym zapłacić więcej ale mieć coś porządnego.A jeśli tak bardzo chcesz poszerzyć ofertę sklepu to rozważ dodanie gier komputerowych. Z tego co mi wiadomo dość spore grono osób poszukuje oryginałów w Polsce.

r_ADM
    Uczestnik

Wydanie "azjatyckie" to taki ladny eufemizm piractwa. Paramount nigdy nie wydawal zadnych oficjalnych dvd w Chinach. Sa to wydanie nielegalne, a do tego, jak juz wspomniano, sa w tragicznej jakosci zarowno obrazu i dzwieku. Nie wspomne o tym, ze niektore odcinki sa poucinane.

Sheridan
    Uczestnik

Tyle, że te chińskie wydania charakteryzuje słaba jakość obrazu. I to tyczy się nie tylko startreka. Gdybym ja miał już wydawać kasę na cały serial to wolałbym zapłacić więcej ale mieć coś porządnego.

Dzięki za info - w takim razie muszę sprawdzić jak jest z tą jakością (zamówię na próbę 1 sezon i się zobaczy).

A jeśli tak bardzo chcesz poszerzyć ofertę sklepu to rozważ dodanie gier komputerowych. Z tego co mi wiadomo dość spore grono osób poszukuje oryginałów w Polsce.

W przyszłości jak najbardziej je będę miał w ofercie, ale czy to będzie za miesiąc czy za kwartał to tego nie wiem. Jednak wyniki sony mówią, że też jest zapotrzebowanie na coś takiego.

Wydanie "azjatyckie" to taki ladny eufemizm piractwa. Paramount nigdy nie wydawal zadnych oficjalnych dvd w Chinach. Sa to wydanie nielegalne, a do tego, jak juz wspomniano, sa w tragicznej jakosci zarowno obrazu i dzwieku. Nie wspomne o tym, ze niektore odcinki sa poucinane.

No to jak mówię zobaczę co to jest i jeżeli okaże się to jakimś marnym towarem to więcej tego nie kupię a będę szukał innego źródła w lepszej jakości. Chociaż zawsze zostawię wybór - kto chce tanio będzie miał nieco gorszą jakość a kto chce mieć to co ma być to już będzie drożej.

Trekowy sklep internetowy oficjalnie otwarty !

Stwierdziłem, że poświęcę na to jednego posta (chociaż powyżej zaraz jest mój, ale mam nadzieję, że administracja mnie za to nie ukatrupi ;)).

Jak na razie trochę modeli jest ale można zamawiać ! Wszystko dostępne od ręki !

r_ADM
    Uczestnik

Chociaż zawsze zostawię wybór - kto chce tanio będzie miał nieco gorszą jakość a kto chce mieć to co ma być to już będzie drożej.

jak masz zamiar sprzedawac piraty to moze lepiej sciagnij wszystkie sezony w obrazach dvd, wydrukuj okladki, i sprzedawaj taka wersje. jakosc bedzie lepsza a i wiecej zarobisz.

J.L.Picard
    Uczestnik

O widze ,ze o DS9 za 40 zł się postarałeś. Ale ja niestety narazie nie mam na to pieniędzy może za jakiś czas.

I. Thorne
    Uczestnik

Teraz wreszcie ja.Jako zagorzały fan karcianki z chęcią bym zakupił zestawy kart jak Enterprise Collection czy All Good Things... Oprócz tego brakuje mi pojedynczych kart. Jesli byś miał możliwość sprowadzania pojedynczych rerek to z chęcią podeślę listę.PS. Model stacji jest nawet niezły. Za to z chęcią wziąłbym New Orleansa (ktoś wyprodukował okręt tej klasy??? )

Sheridan
    Uczestnik

Sprawą kart zajmę się za kilka dni a tymczasem czekam na próbkę TNG i DS9 wydania azjatyckiego 🙂 Sprawdzę sobie - zrobię sobie z tego płytę-demo, którą będę wysyłał wszystkim zainteresowanym (za darmo oczywiście). Na płycie zamieszczę krótkie (kilkuminutowe) ragmenty różnych odcinków TNG i DS9 (jakbym dorwał VOY'a i TOS'a to też dorzucę do płyty) i wtedy każdy będzię się mógł przekonać czy mu jakość pasuje czy nie (screeny niestety nie oddają pełnego obrazu sprawy).Druga sprawa - co myślicie o książkach używanych ? Albo w ogóle używanych przedmiotach ? Wszystko oczywiście było by w stanie bardzo dobrym.Mam teraz okazję kupić kilkadziesiąt trekowych tytułow książkowych i zastanawiam się nad tym. Poniżej zamieszczam listę :)1. ST “The Rings of Tautee” Dean Wesley Smith and Kristine Kathryn Rusch, 1996, s.242;2. ST “The Starship Trap” Mel Gilden, 1993, s. 242;3. ST “Ghost-Walker”, Barbara Hambly, 1991, s. 273;4. ST “Spectre”, William Shatner, 1999, s. 372;5. ST “Firestorm”, L.A. Graf, 1994, s.273;6. ST “From the Depths”, Victor Milan, 1993, s. 280;7. ST “The Disinherited”, Peter David, Michael Jan Friedman and Robert Greenberger, 1992, s. 261;8. ST “The Pandora Principle”, Carolyn Clowes, 1990, s.273;9. ST “Rules of Engagement”, Peter Morwood, 1990, s.245;10. ST “Home is the Hunter”, Dana Kramer-Rolls, 1990, s. 278;11. ST “Enemy Unseen”, V.E. Mitchell, 1990, s. 279;12. ST “Doctor`s Orders”, Diane Duane, 1990, s. 291;13. ST “Trek to Madworld”, Stephen Goldin, 1998, s. 177;14. ST “Windows on a Lost World”, V.E. Mitchell, 1993, s. 275;15. The Best of TREK: From the Magazine for STAR TREK FANS, edited by Irwin & G.B.Love, # 16 (ksiazka z 1991r z 15 opowiadaniami roznych autorow);16. ST “Crossroad”, Barbara Hambly, 1994, s.274;17. ST “Traitor Winds”, L.A.Graf, 1994, s. 275;18. ST “The Patrian Transgression”, Simon Hawke, 1994, s. 278;19. ST MEMORIES: William Shatner with Chris Kreski (Life on the set of a television show liht-years ahead of its time), 1994, s. 411;20. ST “Faces of Fire”, Michael Jan Friedman, 1992, s.307;21. ST “The Rift”, Peter David, 1991, s. 274, (mala dedykacja na wewnetrznej stronie okladki);22. William Shatner: „TekWar” (The gripping futuristic thriller from Star Trek`s own Captain Kirk), 1991, s. 299;23. ST “Shell Game”, Melissa Crandall, 1993, s. 277;24. ST “Death Count”, L.A.Graf, 1992, s. 276;25. ST “Ice Trap”, L.A.Graf, 1992, s. 277;26. ST “Legacy”, Michael Jan Friedman, 1991, s. 280;27. ST “Renegade”, Gene Deweese, 1991, s. 276;28. ST “The Captain`s Daughter”, Peter David, 1995, s. 278;29. ST “Recovery”, J.M.Dillard, 1995, s. 277;30. ST “The Better Man”, Howard Weinstein, 1994, s. 268;31. ST “Mudd in Your Eye”, Jerry Oltion, 1997, s. 280 + bonus fragment innej ksiazki;32. ST “The Joy Machine”, James Gunn (based on the story by Theodore Sturgeon), 1996, s.278;33. ST “Assignment: Eternity”, Greg Cox, 1998, s.278 + bonus fragment innej ksiazki;34. ST – The Next Generation “Requiem”, Michael Jan Friedman and Kevin Ryan, 1994, s.277;35. ST THE NEXT GENERATION: “Vendetta. The Giant Novel”, Peter David, 1991, s.400;36. ST THE NEXT GENERATION: “The Devil`s Heart”, Carmen Carter, 1994, s.306;37. ST THE NEXT GENERATION: “Descent”, Diane Carey (based on “Descent” – part 1 – story by Jeri Taylor, teleplay by Ronald D. Moore and “Decent” – part 2 – written by Rene Echevarria), 1993, s. 278;38. ST Seria “Day of Honor” (The Next Generation): Book 1 of 4: “Ancient Blood”, Diane Carey, 1997, s.280;39. ST Seria “Day of Honor” (Deep Space Nine): Book 2 of 4: “Armageddon Sky”, L.A.Graf, 1997, s.279 + bonus fragment innej ksiazki na paru stronach;40. ST Seria “Day of Honor” (Star Trek): Book 4 of 4: “Treaty`s Law”, Dean Wesley Smith and Kristine Kathryn Rusch, 1997, s.277 + bonus jak wyzej;41. ST “Best Destiny”, Diane Carey, 1993, s.398;42. ST “Gemini”, Mike W. Barr, 2003, s.297;43. ST NEW FRONTIER: “The Quiet Place”, Peter David, 1999, s.258 + bonus fragment innej ksiazki na paru stronach;44. ST NEW FRONTIER: Book 6: “Fire on High”, Peter David, 1998, s.272;45. ST “My Brother`s Keeper”: Book 1 of 3: “Republic”, Michael Jan Friedman, 1999, s. 267;46. ST “My Brother`s Keeper”: Book 2 of 3: “Constitution”, Michael Jan Friedman, 1999, s.267;47. ST DEEP SPACE NINE: “What You Leave Behind”, Diane Carey, 1999, s.212;48. ST DEEP SPACE NINE: “Objective: Bajor”, John Peel, 1996, s.278;49. ST DEEP SPACE NINE: “Wrath of the Prophets”, Peter David, Michael Jan Friedman and Robert Greenberger, 1997, s.274 + bonus fragment innej ksiazki na paru stronach;50. ST DEEP SPACE NINE: “Rebels” Book 1 of 3, Daffyd ab Hugh, 1999, s.233;51. ST DEEP SPACE NINE: “Rebels” Book 2 of 3, Daffyd ab Hugh, 1999, s.235;52. ST DEEP SPACE NINE: “Rebels” Book 3 of 3, Daffyd ab Hugh, 1999, s.238;53. ST DEEP SPACE NINE: “Antimatter”, John Vornholt, 1994, s.276;54. ST DEEP SPACE NINE: “The Laertian Gamble”, Robert Sheckley, 1995, s.273;55. ST DEEP SPACE NINE: “The Big Game”, Sandy Schofield, 1993, s.276;56. ST DEEP SPACE NINE: “Bloodletter”, K.W.Jeter, 1993, s.276;57. ST DEEP SPACE NINE: “Far Beyond the Stars”, Steve Barnes (based on “Far Beyond the Stars, teleplay by Ira Steven Behr & Hans Beimler, story by Marc Scott Zicree), 1998, s. 271;58. The Best of the Best of TREK: Part One, edited by Walter Irwin & G.B.Love, 1996, s.250;59. ST “Perry`s Planet”, Jack C.Haldeman II, 1996, s.132;60. ST GENERATIONS, J.M.Dillard, 1994, s.280;61. ST “Shadows on the Sun”, Michael Jan Friedman, 1994, s.340;62. ST “Prime Directive”, Judith and Garfield Reeves-Stevens, 1991, s.406;63. ST VOYAGER: “Flashback”, Diane Carey (based on “Flashback”, written by Brannon Braga), 1996, s.279;64. ST VOYAGER: “Caretaker”, L.A.Graf, 1995, s.279, (lekko zagieta przednia czesc okladki);65. ST VOYAGER: “Incident at Arbuk”, John Gregory Betancourt, 1995, s.214;66. ST VOYAGER: “The Murdered Sun”, Christie Golden, 1996, s.277;67. ST VOYAGER: “Bless the Beasts”, Karen Haber, 1996, s.274;68. ST VOYAGER: “Chrysalis”, David Niall Wilson, 1997, s.279 + bonus fragment innej ksiazki na paru koncowych kartkach;69. ST VOYAGER: “The Black Shore”, Greg Cox, 1997, s.278 + bonus jak wyzej;70. ST VOYAGER: “Marooned”, Christie Golden, 1997, 276 + bonus jak wyzej;71. Star Trek 6, adapted by James Blish, 1984, s.149;72. ST THE NEXT GENERATION: “Nightshade”, Laurell K. Hamilton, 1992, s.276;73. ST THE NEXT GENERATION: “Grounded”, David Bischoff, 1993, s.273;74. ST “Twilight’s End”, Jerry Oltion, 1996, s.272;75. ST VOYAGER “The Escape”, Dean Wesley Smith & Kristine Kathryn Rusch, 1995, s.24476. ST YOYAGER “Ragnarok”, Nathan Archer, 1995, s. 277Jeżeli kogoś intersowałby jakiś tytuł to pisać od razu 🙂 Książki powinienem mieć za maksymalnie tydzień jeżeli zamówiłbym jutro lub w piątek. Ceny w granicach 25 zł.

The D
    Uczestnik

A jest ktoś chętny do zakupów z Wawy albo okolic? Zawsze zaoszczędzi się te kilka zł na wysyłce.

Sheridan
    Uczestnik

Jeżeli mi się uda wykombinować nieco grosza to powyższe tytuły książkowe powinny być dostępne w ciągu tygodnia (nie wiem jak długo zejdzie mi je wklepywać do sklepu hehe).Poza tym trochę gier komputerowych (używki). Oferta jak widać powoli się poszerza 🙂

J.L.Picard
    Uczestnik

A mam pytanko. Czy znalazłbys firme robiącą modele statków wedle własnego projektu?Mógłbym zamówic "mój" USS Saratoga.

Sheridan
    Uczestnik

A mam pytanko. Czy znalazłbys firme robiącą modele statków wedle własnego projektu?

Mógłbym zamówic "mój" USS Saratoga.

Mam firmę, która pewnie mogłaby zrobić coś takiego jednak jest problem jak przenieść np. model 3D z komputera do naszej niewirtualnej rzeczywistości; na podstawie zdjęć znowuż mogłoby być trudne i drogie niestety. Chociaż w końcu jednak będę z nimi rozmawiał na takie tematy więc się dowiem co jest grane i powiem o co chodzi to mi powiedzą czy się da czy nie a jeżeli się da to za ile.

Wszystkie rzeczy o które mi się ktoś pyta a których nie mam w ofercie zapisuję sobie na liście tak że jak tylko coś takiego będzie to dam Ci znać 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 143 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram