Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

A może by tak sklepik z trekowymi gadżetami?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 143 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Sheridan
    Uczestnik

Na ebayu najdroższy razem z przesyłką 190zł w zaokrągleniu.

Przesyłka wychodzi prawie tyle co sam batleH.

Tak też czułem, że tam szukałeś 🙂 Ja też rzuciłem okiem dokładniej, ale faktycznie ceny wysyłki są koszmarne....

Jednak co do samego "miecza" - było kilka rodzajów - mniejsze, większe, (znalazłem nawet taki mały plastikowy na biurko hehe - za około 10$ :)).

Dziś będę miał chwilę więcej bo oficjalne rozpocząłem weekend więc przekopię net wzdłuż i wszerz po czym niezwłocznie przedstawię wyniki poszukiwań 😉

Mekleth niestety to można powiedzieć rarytas - ciężko dostać ogónie...

Jednak im więcej szukam różnych towarów trekowych trafiam czasami na ciekawe rzeczy w dobrych cenach (np. komunikatory (combadge) po 8$ itp....) tak że na razie nie mam jeszcze rozpracowanych dobrze źródeł (chociaż na mojej liście potencjalnych sklepów mam już ich ponad 30) ale jednak panuje jakaś zmowa i wszystko jest jakieś dziwnie drogie.... czasami tylko można trafić na okazję - tak że trzeba być aktywnym i szukać - jak nie uda mi się znaleźć teraz nic dla Ciebie w dobrej cenie ot może za jakiś czas - a jakby ktoś chciał drugą sztukę to by przesyłka wzrosła nieznacznie a koszt by się podzielił na dwie częsci.

Niestety z klingońskim orężem jest taki ból, że zazwyczaj tam gdzie można go kupić nie ma nic więcej więc ciężko zrobić jakieś zamówienie łączone. Myslę jednak, że w końcu coś wymyślę 😉

P.S. Ale się rozpisałem 🙂

Pitmistrz
    Uczestnik

Co do przesyłek łącznych batleHuw na forum są też inni miłośnicy klingonuw może ktoś się dołączy.

Sheridan
    Uczestnik

Co do przesyłek łącznych batleHuw na forum są też inni miłośnicy klingonuw może ktoś się dołączy.

Znalazłem kilka ciekawych ofert - jednak koszty wysyłki zabijają cenę (np. 3 batleth'y 48-calowe to koszt wysyłki 136$ !!!).

Są ale mniejsze (np 24" ale wyglądają kiepsko więc to raczej nie to...), tak więc w tej kwestii chyba mogę polecić nadal e-bay, ponieważ ja nic taniej jak na razie nie dam rady sprowadzić.

Co do zaś broni typu meqleth to sprawa ma się jeszcze gorzej, bo te przedmioty są o wiele rzadsze, na szczęście są lżejsze więc jest nadzieja, że wysyłka nie byłaby takim olbrzymim kosztem.

Jednak będę miał to na uwadze, i jeżeli udałoby mi się wykombinować coś, żeby taki batleth czy meqleth na miescu wykonać to może byłoby taniej....

Jak tylko miałbym okazję skołować coś taniego to dam znać to się zbierze jakieś zamówienie.

Eric Keitel
    Uczestnik

Sheridan, skoro chcesz szukać w Polsce spróbuj znaleźć kowala / firmę się tym zajmującą wykonującą miecze dla bractw rycerskich i przedstaw im kilka zdjęć / szkicy klingońskiej broni. Całkiem możliwe że mogą coś takiego wykuć - cena pewnie mniej niż 150-200 złotych nie wyniesie, ale przesyłka będzie znacznie tańsza.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ja szukałem kowala we Wrocławiu z mizernym skutkiem.

Sheridan
    Uczestnik

Ja szukałem kowala we Wrocławiu z mizernym skutkiem.

Wrocław to duże miasto hehe - nie dziwię się, że kowali tam raczej trudno spotkać - ja za to żyję w obszarze wiejskim i z takim mam najwięcej do czynienia i znam osobiście kilku kowali, a ilu by się znalazło jeszcze jakbym popytał to nie wiem....

Zrobię mały rekonesans w tej sprawie ale najwcześniej za kilka dni jak będę miał czas odwiedzić kilka osób 🙂 Niektóre z nich to niezłe indywidua hehe.... Jeszcze oczu dobrze nie otworzą a już widać ich jak biegną do sklepu po 0,25 😉

Wczoraj wpadłem jednak na pomysł, że można by produkować wiele innych towarów związanych z ST - np. podkładki pod mysz, breloczki, szklanki, filiżanki it.

Kolejnym pomysłem, który jeszcze muszę dokładnie sprawdzić to obudowy do komórek (ew. inne akcesoria gdzie można coś nadrukować). W skrócie wygładałoby to tak że:

1. ktoś przygotowuje jeden lub kilka wzorów graficznych na obudowy

2. ja przekazuję to do hurtowni akcesoriów do komórek (www.satland.krakow.pl)

3. oni zamawiają wykonanie towaru w Chinach (wiem bo zawsze tak robią)

4. po około miesiącu towar jest dostarczany do hurtowni

Duża niewiadoma to jaki jest minimalny nakład pojedynczego wzoru (zakładam jednak, że nie mniej niż 100szt) ale to się dowiem dokładniej jutro może (zadzwonię sobie do znajomego kolegi, który tam pracuje).

Co Wy na to ? Bylibyście chętni na takie coś ?

Wiadomość z ostaniej chwili - właśnie dzwoniłem do kolegi z firmy Satland - koszt obudowy do popularnych telefonów powinien być nie więksy niż 2$ ! Ciekawe tylko jak z licencją i kosztami wysyłki z Chin....

Sheridan
    Uczestnik

Chcę wreszcie zacząć coś sprzedawać, więc proszę Was moi mili trekkerzy (płci pięknej jak i tej nieco mniej pięknej) o napisanie mi tego, co potrzebujecie - możecie pisać na forum lub na adres e-mail sklep@trekker.com.pl.

Piszcie wszystko co chcecie a ja postaram się podać orientacyjne ceny a potem zamówić co trzeba.

Pierwsze towary jednak zamawiał będę najwcześniej w pierwszym tygodniu września.

Pitmistrz
    Uczestnik

To może ja zacznę.

Chętnie kupił bym jakiś model okrętu za około 50zł fajnie by wyglądał sovek lub BoP zawieszony pod sufitem.

I jak już mówiłem broń Klingońską jak byś miał.

Mundury star fleet też by się przydały ale nie dla mnie są tutaj pro federatorzy do których się nie zaliczam.

Eric Keitel
    Uczestnik

Sheridan, może wpisz tutaj listę z cenami? Albo podaj adresy do stron na których będziesz zamawiał? Zawsze łatwiej wybrać coś wizualnie...

The D
    Uczestnik

mnie interesowałyby drobiazgi ala combadge albo model za rozsądną cenę (czyli raczej niewielki)

Sheridan
    Uczestnik

Sporządziłem listę sklepów internetowych - znajdziecie ją pod adresem http://trekker.nas.pl/index.php?d=informacje&id=2.

Przejrzyjcie co by Was interesowało i piszcie 🙂

Sheridan
    Uczestnik

Troszkę zamarło widzę w tym temacie i znowu piszę swojego posta jeden pod drugim, ale niedawno robiłem mały rekonesans w sprawie wykucia Bathleth'u i dowiedziałem się, ze prędzej niż kowale takie coś mogą zrobić mi także ludzie, którzy na co dzień robią takie ładne wykuwane ogrodzenia. Myślę, że takich na pewno łatwiej znajdę 🙂 Będę więc tą sprawę drążył oczywiście.

Powoli dodaję też nowe towary do sklepiku - głównie seriale na DVD bo jak z sond wynika na to będzie największy popyt - ceny też daję takie, żebym ja był szczęśliwy i ten co sobie to zamówi bo niestety fizycznie tego nie mam i seriale na razie będą dostępne wyłącznie na zamówienie - zresztą wszystkie towary w cenie powyżej 130 zł bedą dostępne na tej zasadzie.

Zamierzam również zakupić trochę drobinyc - jakieś modele i książki - dokładnie jeszze nie wiem co kupie ale będzie na pewno tanie.

Jedno zamówienie już złożyłem (zamówione towary) i czekam aż mi to przyślą. Jednak coś strasznie długo im to zchodzi (płatność była przez PayPal i zawsze grosz docierał szybciej a teraz jakoś się to wlecze - mam nadzizeję, że ta kasa nie pójdzie na straty).

W każdym bądz razie rozwijam sklep i będę mu w miarę możliwości poświęcał czas i trochę gotówki, żeby drobne rzeczy i książki chociaż były dostępne od ręki.

Zapraszam więc do zwiedzenia sklepiku i wszelkie komentarze i opinie na dowolny temat 🙂

Gosiek
    Uczestnik

Pierwszy komentarz na szybko - cenowo: modele da się dostać taniej chociaż jest nieźle, seriale prezentują się na razie całkiem obiecująco, natomiast ich opisy... No offence, ale w większości tragiczne. Rozumiem, że założeniem było, iż będą dowcipne, ale humor to rzecz względna (i dość śliska), a ktoś, kto o treku wie niewiele a chciałby coś kupić, po przeczytaniu Twoich tekstów np. o DS9 czy niektórych okrętach z pewnością ich nie kupi - skoro nawet sprzedawca twierdzi, że coś jest nudne i niewyrózniające się z tłumu... Strzelasz sobie samobója.PS. Polecam też sprawdzanie _wszystkich_ wrzucanych na stronę tekstów pod względem poprawności językowej, mnie np. błędy ortograficzne odrzucają na kilometr. ;>

r_ADM
    Uczestnik

Zamierzam również zakupić trochę drobinyc - jakieś modele i książki - dokładnie jeszze nie wiem co kupie ale będzie na pewno tanie.

W jakiej cenie jestes w stanie sprzedawac osmy, ksiazkowy, sezon DS9 ?

Sheridan
    Uczestnik

Pierwszy komentarz na szybko - cenowo: modele da się dostać taniej chociaż jest nieźle, seriale prezentują się na razie całkiem obiecująco,

Dobrze, że ceny seriali są zadowalające - wprawdzie są to dość drogie rzeczy jak na polskie realia ale sonda wskazuje, że to najbardziej jest poszukiwane. Co do cen modeli to chętnie poczytam gdzie można je dostać taniej, bo może ja również cos przeoczyłem (co jest raczej dość prawdopodobne z racji, że trekowych sklepów w USA jest masa - w Europie też coś się znajdzie ale drogo).

natomiast ich opisy... No offence, ale w większości tragiczne. Rozumiem, że założeniem było, iż będą dowcipne, ale humor to rzecz względna (i dość śliska), a ktoś, kto o treku wie niewiele a chciałby coś kupić, po przeczytaniu Twoich tekstów np. o DS9 czy niektórych okrętach z pewnością ich nie kupi - skoro nawet sprzedawca twierdzi, że coś jest nudne i niewyrózniające się z tłumu... Strzelasz sobie samobója.

Podejście które zastosowałem w tworzeniu opisów, wynika z pewnego pomysłu - a konkretnie - być skrajnie subiektywny - chociaż mam jeszcze jeden pomysł jak ten pomysł wykorzystać jednak na razie zobaczymy.

Z tym samobójem to myślę, że trochę przesadzasz bo przecież sklepik jest przeznaczony dla ludzi, którzy znają treka lub coś już o nim słyszeli i chcą sobie coś obejrzeć albo kupić.

PS. Polecam też sprawdzanie _wszystkich_ wrzucanych na stronę tekstów pod względem poprawności językowej, mnie np. błędy ortograficzne odrzucają na kilometr. ;>

Masz całkowitą rację - odstraszają - ale notatnik niestety nie posiada wbudowanego modułu do sprawdzania pisowni więc czaami coś mi się przytrafiło. Poprawię to jednak niedługo.

W jakiej cenie jestes w stanie sprzedawac osmy, ksiazkowy, sezon DS9 ?

Nie orientowałem się w tej sprawie - jeżeli podasz mi tytuły książek (a najlepiej link gdzie można kupić takie - cena nie gra roli) to ja bym tych książek poszukał i podałbym konkretną cenę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 143 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram