Forum › Fantastyka › Star Wars › The Bad Batch
Tagged: The Bad Batch
Spin off TCW, kolejne dziecko Filoniego, serial o specjalnym oddziale (niestandardowych) klonów, osadzony w erze narodzin Imperium.
Zakładam temat, bo właśnie nowy zwiastun upublicznili 😉 .
Ponoć ludziom się podoba
Na to wygląda. Po premierze pierwszego odcinka - na IMDB recenzji niewiele, ale same pozytywne, prawie wszystkie entuzjastyczne:
https://www.imdb.com/title/tt12708542/reviews
Na RT - i krytycy, i widownia, w ekstazie:
https://www.rottentomatoes.com/tv/star_wars_the_bad_batch/s01
To co, przeprosisz się z animacjami Filoniego? 😉
Tam łazi martwy Maul. To jest nie do zniesienia
Powiedz sobie, że Maul jest jak Lenin - wiecznie żywy (no, do pewnego odcinka Rebels) 😉 .
Dałem szansę owemu serialowi. Słabe. Czemu gadają jak Pingwin z Madagaskaru? Lower Decks to nie jest. Lepsze jednak od Disco.
Dałem szansę owemu serialowi. Słabe.
Nawet jeśli tak sądzisz, pamiętaj, że Filoni zwykle rozkręca się z czasem...
Lower Decks to nie jest.
Ja jednak wolę TBB, przynajmniej na tym etapie*.
* Z tym, że na płaszczyźnie subiektywnych gustów. Scenariusze LD są bowiem, muszę to przyznać, bardziej złożone i wyrafinowane jednak. (Acz przy potencjale rozwojowym The Bad Batch mogą niedługo zostać dogonione, a nawet przegonione przez dziecko D.F. w przedmiotowym zakresie. Taki np. pomysł na antagonistę nowej serii SW - choć skopiowany z PRIS - wydaje się obiecujący.)
To nie są avengersy tylko mutanty, te co w nich grał Picard. Iksmeny.
W każdym razie ostatni ranking wygląda tak:
Orville najwyżej, potem Pan Samochodzik, potem TBB, potem stara Galaktika i to jest nad kreską. Pod kreską jest nowa Galaktika. A Discovery to już pod dnem.
Orville najwyżej, potem Pan Samochodzik, potem TBB, potem stara Galaktika
A gdzie LD? I Manduś?
i to jest nad kreską
No, jak TBB nad kreską, to nie jest najgorzej... 😉
LD nie oglądałem ostatnio i Mandusia. Założę nowy wątek o tym.
LD nie oglądałem ostatnio i Mandusia.
Nie mów, że tak szybko wrażenia Ci się ulotniły... 😉
Biblioteka Ossus zauważa, że nie mogą się zdecydować czy robią serial dla wszystkich czy dla fanów.
To jest po prostu dalszy ciąg czegośtam, dlatego będzie łaził Maul.
Ciekawe, czy Obi Wan się pojawi, mały Luke i mała Leia. Han Solo.
Biblioteka Ossus zauważa, że nie mogą się zdecydować czy robią serial dla wszystkich czy dla fanów.
Niech robią dla wszystkich, z ukłonami w kierunku fanów. To sprawdzi się najlepiej 😉 .
Ciekawe, czy Obi Wan się pojawi, mały Luke i mała Leia. Han Solo.
A niech się pojawią, byle z głową wprowadzeni.
Edit:
Obejrzałem drugi odcinek. Jakoś ten kameralizm przemówił do mnie bardziej niż epickość pilota. Mali ludzie w wielkiej (choć pełnej znajomych) galaktyce, i od niechcenia pokazane a to fajny planetarny ekosystemik, to znów dalsza totalitaryzacja (przez wprowadzenie PESELi 😀 ) Imperium. Bardzo przyjemna historyjka, choć 1. bohaterowie tytułowi pewnie i tak istotną galaktycznie rolę w końcu odegrają (jak - nie przymierzając - inni imperialni dezerterzy, ci z Hand of Judgment), 2. trochę problematyczne jest ludzko-twi'lekańskie potomstwo (choć w nowym kanonie ujdzie, bo Near-Humans z nich tam zrobili).
Nowa reklamówka TBB ( premiera trzeciego odcinka którego wczoraj była):
(Podoba mi się, że zdają się czerpać z lucasowego Underworldu.)
Edit:
Widziałem ten trzeci odcinek. Znów byle stwór (który poturbowawszy człowieka nie robi mu wielkiej krzywdy) do woli pazurami pancerz rakiety rysuje (mieli je robić z neutronium, a chyba z papieru robią)*. Poza tym ok**, acz bez rewelacji, choć istotniejszy od A-plotu z bohaterami tyt., okazuje się B-plot: Imperium pokazuje swoją okrutną naturę, dostajemy pierwszych (obu)kanonicznych Szturmowców z poboru, klonerzy kombinują jak przetrwać, a Crosshair wyrasta na bezwzględnego potwora (choć zarazem bezwinnego, bo chipem kontrolowanego, więc jako bohater - tragicznego).
(BTW. Jakich oni źródeł energii w latarkach używają?)
Czekam jak Filoni rozkręci się dalej.
* Natomiast podkreślenie obcości atmosfery na plus.
** Nawiasem: odnotowuję występ droida, którego Cross ma w avatarze 😉 .
Poziom się podniósł, ale wiadomo, że Omega zginie. Nie występuje bowiem w Nowej Nadziei