Forum Fantastyka Star Trek Życie i aktorstwo Williama Shatnera

Życie i aktorstwo Williama Shatnera

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 209 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eviva
    Uczestnik

Słabym aktorem... Nie zgadzam się z tym, i wcale nie wszyscy krytycy się z tym zgadzają. Według mnie i nie tylko mnie jest to opinia krzywdząca i niesprawiedliwa.Łazi i marudzi? No to co? Ma swój powód, bo od początku produkcji każdy dziennikarz albo zaczyna z nim wywiad pytaniem o to, czy zagra lub czemu nie gra, albo wypływa to w trakcie. Anioł by nie wytrzymał. A Billowi daleko do anioła, nawet jego fani to przyznają.Nie poszedł na film? Nie miał obowiązku. Nie chciał i nie poszedł, uszanuj jego wybór. Jest wolnym człowiekiem w wolnym kraju.Co do wyglądu zaś, to czepianie się kogoś za to, jak wygląda, nie jest dowodem wyrafinowanej kultury.

Anonimowy
    Gość

Nigdy nie uważałem siebie za specjalnie kulturalnego, więc nie możesz mi sie dziwić że smieszy mnie czerwona twarz mojego idola.Co do obowiązku pójścia na film, to może i nie miał ale pokazałby klasę idąc tam z podniesionym czołem. A on takimi zachowaniami sprawia wrażenie obrażonego na cały świat za to, że jego czas się już skończył. Takie jest życie, kiedyś musiał ten dzień nadejść i trzeba to przyjąć z honorem. A to że nie obejrzał filmu świadczy o jego ignorancji albo głupiej dumie. Nikt mu nie odbierze i nie ma zamiaru odbierać tego, że jest oryginalnym kapitanem Kirkiem i dla wielu pozostanie jedynym kapitanem.To samo dotyczy tego że marudzi. Jeśli faktycznie marudzi, bo męczą go pytania o to czemu nie zagrał, to przepraszam bardzo, ale on musi być przygotowany na takie pytania. Przecież to William Shatner - kapitan Kirk! To jest częścią jego zawodu, czyli odpowiadanie na nie zawsze wygodne pytania.Jeśli chodzi o aktorstwo, to wybacz, ale on jest drewnem. Oczywiście są i większe drewna od Billa, ale porównując go do Patricka Stewarta wypada słabiutko. Zresztą chyba za mocnego przeciwnika mu wybrałem, ale nie jestem w stanie znaleźć godnego przeciwnika poza Walterem Koenigiem który prezentował ten sam styl w TOS. Ale to oczywiście moje osobiste zdanie.

Zarathos
    Uczestnik

No, w TOS Koenig był młody i zielony. Ale obejrzeć go w Babilonie 5 to już była sama przyjemność. U Shatnera tego rozwoju jakoś nie było widać.

Anonimowy
    Gość

Dokładnie, wszyscy aktorzy z TOS jakoś się rozwinęli i było to widać, a Shatner niestety ciągle grał tak samo.

Cross
    Klucznik

Oczywiście są i większe drewna od Billa, ale porównując go do Patricka Stewarta wypada słabiutko. Zresztą chyba za mocnego przeciwnika mu wybrałem

100% zgody, stanowczo nie w tej samej kategorii walczą 🙂

Eviva
    Uczestnik

Wypraszam sobie takie te! Nie zgadzam się z ani jednym słowem. Widziałam i Koeniga i Takei w innych rolach i wcale nie widze żadnego rozwoju. Do pięt nie dorastają Shatnerowi. No, może z wyjątkiem Patricka Stewarta, który jest rzeczywiscie wybitnym aktorem, co nie przeszkadza, że go organicznie nie znoszę. Co do reszty, no to nie wiem, czego chcecie od aktorstwa Billa. Słowo honoru, nie wiem. Ma swój styl i tyle, ale sprzeciwiam się stanowczo określeniu "drewno" i "słabiutki". Naturalnie, gdy się kogo nie lubi, to mu się każdą łatkę przypnie. Trzeba było powiedzieć mi to w oczy, na zlocie, gdy miałam bat'hlet pod ręką.

Anonimowy
    Gość

Nie mam w zwyczaju podchodzenia do bądź co bądź obcych ludzi i opowiadania jaki to Shatner jest zły. Między innymi z tego powodu, że nie uważam że Bill jest zły, tylko trochę się pogubił.W jednej sprawie się zgadzam z Tobą w pełni: Shatner miał swój styl, ale to nie znaczy że był dobrym aktorem. Koening i Takei też nie są, jednak Takei o wiele wiele rzadziej wywołał uśmiech na mojej twarzy niż Bill. Takei poprostu grał bez żadnych fajerwerków i nie miał de facto zbyt wiele do grania. No ale Shatner i Koening dawali radę swoim warsztatem pełnym przerysowanych gestów i mimiki. No i ten. Sposób. Mówienia. Przez. Shatnera.Pewnie nigdy się nie zgodzimy co do tego czy Shatner jest wybitny czy nie, ale na pewno zgodzimy się w kwestii takiej że jest ikoną Star Treka. A że trochę przykurzoną? No cóż. Zobaczymy czy Chris Pine będzie w stanie się zbliżyć do popularności i klutowości Billa. Start miał dobry, no ale mimo wszystko jeszcze trochę przed nim zakładając że nie skończy się tylko na trzech filmach.

zdarom
    Uczestnik

Zgadzam się w 100%, święte słowa.

Eviva
    Uczestnik

No tak, czyli jestem obca. Ładne rzeczy, Ciekawe tylko, że dla innych uczestników konwentu, których też pierwszy raz widziałam na oczy, jakoś nie byłam.Pine ma ogromny potencjał i zobaczymy, czy nie zostanie on zmarnowany przez scenarzystów, producentów, itp. Sądze jednak, że nie będzie taki jak Shatner, z prostego powodu: niezaleznie od tego, jakim aktorem jest nasz Bill, jedno można o nim powiedzieć z całą pewnością - postaci Jamesa T. Kirka oddał całą duszę. Pine jest raczej zbyt cwany na coś tak destruktywnego. Będzie bardziej wszechstronny, ale nie ugruntuje się w trekowej świadomości tak mocno.

Anonimowy
    Gość

Też mi się wydaje, że Pine nie poświęci dopiero co rozpoczętej i dobrze się zapowiadającej kariery dla jednej tylko postaci. No ale nie można mieć o to do niego pretensji.Co do tego, że jesteś obca no to nie da się ukryć że znam Cię tylko z forum i ja tak mam że nie podchodzę do ludzi których nie znam osobiście i nie gadam im głupot.

Toreth
    Uczestnik

No i ten. Sposób. Mówienia. Przez. Shatnera.

Z którego on sam potrafi żartować, a żartowanie z samego siebie jest sztuką rzadką u ludzi.

Anonimowy
    Gość

No i ten. Sposób. Mówienia. Przez. Shatnera.

Z którego on sam potrafi żartować, a żartowanie z samego siebie jest sztuką rzadką u ludzi.

I o tym napisałem kilka postów wyżej, że własnie za tą cechę szanuję go najbardziej. Bo jest jaki jest, ale czasem potrafi mocno sam z siebie robić jaja.

Lo'Rel
    Uczestnik

ale nie ugruntuje się w trekowej świadomości tak mocno.

Dzisiaj ST nie ma tej siły rażenia co w latach 60tych, choćby z tego powodu Pine będzie miał trudniej by stworzyć postać kultową, tak bardzo jak zrobił to Shatner i za to ma mój szacunek. Pine może stworzyć postać wiarygodną i psychologicznie konsekwentną, ale nie liczyłbym na bohatera symbol XXI wieku, z resztą faktycznie chłopak dopiero zaczyna karierę i byłoby zawodowym samobójstwem w dzisiejszych czasach poświęcić się jedynie dla Kirka, tym bardziej, że ma talent.

Kamil
    Uczestnik

Wypraszam sobie takie te! Nie zgadzam się z ani jednym słowem. Widziałam i Koeniga i Takei w innych rolach i wcale nie widze żadnego rozwoju. Do pięt nie dorastają Shatnerowi. No, może z wyjątkiem Patricka Stewarta, który jest rzeczywiscie wybitnym aktorem, co nie przeszkadza, że go organicznie nie znoszę. Co do reszty, no to nie wiem, czego chcecie od aktorstwa Billa. Słowo honoru, nie wiem. Ma swój styl i tyle, ale sprzeciwiam się stanowczo określeniu "drewno" i "słabiutki". Naturalnie, gdy się kogo nie lubi, to mu się każdą łatkę przypnie.

Trzeba było powiedzieć mi to w oczy, na zlocie, gdy miałam bat'hlet pod ręką.

Czemu nie znosisz Patricka? Spoko gość i genialny aktor. Co do Koeniga i Takei to ja widze i to duuuuże zmiany w grze z TOS i ostatnich filmów Startrekowych w jakich wystąpili.

Eviva
    Uczestnik

Czemu nie znosisz Patricka? Spoko gość i genialny aktor. Co do Koeniga i Takei to ja widze i to duuuuże zmiany w grze z TOS i ostatnich filmów Startrekowych w jakich wystąpili.

Po prostu nie znoszę i tyle. Co do Koeniga i Takei, to ja nie widzę duuuużych zmian, bo naogół wogóle ich nie widzę. A jak już widze, to są ledwo dostrzegalni.

A zresztą, co mi tam...

Animacja

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 209 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram