Forum Fantastyka Star Trek Życie i aktorstwo Williama Shatnera

Życie i aktorstwo Williama Shatnera

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 209 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Piotr
    Klucznik

Macie, ludzie (i inne gatunki 😉 ), problemy, ;P Obejrzałem filmik i się zwyczajnie uśmiałem. Odniosłem wrażenie podobne jak Toreth, że to było zrobione dla jaj, a nie w gniewie. Tak do programu, jak i sytuacji mi to pasowało. Nie było kulturalne, fakt, ale było, hm... nazwijmy to, celne. Ja miałem ubaw. 😉

Niestety inni nie mieli.

Obowiązku nie ma i na st.pl, którego wciąż sie czepiasz, nie wiem czemu. Tam panuje większa kultura, bo słowa, które tu stale padają, zostałyby od razu ucięte przez moderatora.

Oto te niekulturalne słowa:

Jesteście wy dwaj zimne dranie.

Już nic głupszego nie mogłeś napisać? przecież jak się postarasz, to umiesz.

I tak jego mózg jest ze dwa razy większy niż Twój, a co do bycia dupkiem - to az taki z Ciebie ekspert od bycia powyższym, że od razu poznasz?

Wszystkie, dziwnym trafem, należą do Ciebie. Kto więc zaniża poziom kultury na forum i kogo moderator powinien usuwać?

Poza tym, wołałam ratunku od Piotra, bo póki temat bedzie otwarty, to ja będę bronic Shatnera, nawet gdyby zastrzelił własnoręcznie premiera Tuska i rozjechał ojca Rydzyka.

Uważasz, że przez jednego czy dwóch userów należy zamykać topic dla wszystkich? Nie pomyliłaś forów? ;> Tu nie stosujemy odpowiedzialności zbiorowej, tu pacyfikuje się winnych. Bronić Shatnera masz prawo, obrażać przy tym userów już nie. Jeszcze trochę i dostaniesz drugie ostrzeżenie. Po co Ci to?

Mor'dah, Jean-Luc - tu trollowanie na dłuższą metę nie przejdzie. Rozumiem, że to lubicie, ale może spróbujcie wnieść coś wartościowego na forum?

I btw, to nie jest topic o Evivie.

The D
    Uczestnik

To ty jestes tutaj ta krowa czy serwetka

Cytuje dla równowagi, zeby nie wyszło, że tylko Eviva rzuca obraźliwe uwagi 9co oczywiście jej nie usprawiedliwia).

A sama p[ostawa Shatnera (w kontekście zachowania prowadzącego i ogólnie formuły programu) nie odbiega zasadniczo od coponiektórych tekstów (także z tego wątku) kolegów z trekkie.pl. Tzn. balansuje na granicy "ciętej riposty" i zwykłego obrażania.

Lo'Rel
    Uczestnik

Dobra dobra, nie wyolbrzymiajcie sprawy. Typek nachalnie się z niego nabijał w raczej niezbyt skomplikowany sposób, to Shatner odpowiedział mu jego językiem. Śmiesznie było i tyle.

I tak jego mózg jest ze dwa razy większy niż Twój, a co do bycia dupkiem - to az taki z Ciebie ekspert od bycia powyższym, że od razu poznasz?

Eviva, ech... szkoda słów. I to ty się domagasz przeprosin... Lista osób które mogły by się zgłosić po przeprosiny do Ciebie stale rośnie. I te twoje niekończące się wycieczki osobiste.

Poza tym, jak chcesz kontrolować jakieś forum i zamykać temat gdy tylko pojawia się cień opinii innej od Twojej, to proponuję założyć własne forum, np: "Eviva-tylko ja mam racje.pl" 😛

to nie jest topic o Evivie.

Kurde, może założymy?

r_ADM
    Uczestnik

A mnie zaskoczyla reakcja O'Briena. Prawda, ze Shatner zachowal sie jak burak, ktorym jest, ale prowadzacy ani na chwile nie probowal byc powazny wiec co go tak obruszylo??

Zarathos
    Uczestnik

Co wolno prowadzącemu, to nie tobie smrodzie.

Śmiesznie było i tyle.

Było. I dopóki się nie pojawiła Eviva, to wszyscy traktowali to z przymrużeniem oka.

Lo'Rel
    Uczestnik

No cóż, Eviva jaka jest każdy widzi, nie oceniam w każdym razie. Pozostaje tylko zaakceptować naszą Evcię...

Eviva
    Uczestnik

No cóż, Eviva jaka jest każdy widzi, nie oceniam w każdym razie. Pozostaje tylko zaakceptować naszą Evcię...

Wow, rozbroiłeś mnie 🙂

Tak uczciwie mówiąc, też uważam, że Bill nie zachował się ładnie. Mógł jednak zwyczajnie mieć gorszy dzień, ja mam takie dość często. Zachował się , owszem, infantylnie i prawdę mówiąc po chamsku, ale są okoliczności łagodzące - ostatecznie nie stało się nic takiego, wziąwszy pod uwagę, co się dzieje w tym talkshow. Conan O'Brien to taki ichni Kuba Wojewódzki i już niejednego doprowadził na wizji do szewskiej pasji. Zresztą podstawą bycia fanem jest to, że póki jesteś fanem, wybaczasz swemu ulubieńcowi drobne potknięcia.

Piotr

Widzisz, zaczynam dochodzić do wniosku, ze jednym tu wolno więcej, innym mniej. Mnie wolno obrażać, ale gdy odpowiadam w tym samym tonie, to się na mnie wsiada. Tak było w topicu o kościele, żeby wymienić tylko ten. Ja nie używam wulgarnych wyrazów, a jeśli padają z mej strony epitety, to raczej żartobliwe. Wszelkie zaś uwagi typu "mózg dwa razy większy niż twój" są jedynie odbijaniem piłeczki. Mimo to pretensję masz do mnie. Sam rozważ, czy to jest równe traktowanie. Postępujesz jak prokurator, podkreślający, że oskarżony uderzył poszkodowanego, pomijając zręcznie fakt, ze poszkodowany przedtem kopnął psa oskarżonego, a zatem dopuścił się prowokacji. A w sądownictwie istnieje coś takiego jak odstąpienie od wymierzenia kary za agresję czynną, jesli poszkodowany uprzednio z premedytacją sprowokował napastnika. Quod era demonstrandum.

Ja nie jestem w porządku, to fakt. Ale nie tylko ja, a obrywa się tylko mi. I to też nie jest w porządku.

Piotr
    Klucznik

Piotr

Widzisz, zaczynam dochodzić do wniosku, ze jednym tu wolno więcej, innym mniej. Mnie wolno obrażać, ale gdy odpowiadam w tym samym tonie, to się na mnie wsiada. Tak było w topicu o kościele, żeby wymienić tylko ten. Ja nie używam wulgarnych wyrazów, a jeśli padają z mej strony epitety, to raczej żartobliwe. Wszelkie zaś uwagi typu "mózg dwa razy większy niż twój" są jedynie odbijaniem piłeczki. Mimo to pretensję masz do mnie.

Ja już to parę razy pisałem, więc może teraz zrobię to w punktach, by było przejrzyściej.

1. Nikt nie obrażał Ciebie. Ktoś skrytykował Shatnera, a Ty się oburzyłaś i zaczęłaś wycieczki osobiste. To, że krytykowanie aktora interpretujesz jako obrażanie Ciebie to problem - wg. mnie duży, ale jednak Twój, nie nasz.

2. Jakiekolwiek epitety wygłaszasz, żartobliwymi ich nazwać się nie da - gdy trafi się drażliwy dla Ciebie temat, Ty robisz się agresywna i tracisz kontrolę.

3. Odbić piłeczkę to można, gdy ona leci w Twoją stronę. Nie leciała.

Sam rozważ, czy to jest równe traktowanie.

Gdy żrecie się z Lo'Relem, również on jest upominany. Tu byłaś upomniana nie tylko Ty, również Mor'dah i Jean-Luc. Więc tak, to jest równe traktowanie. Jeśli masz wrażenie, że zwraca Ci się uwagę częściej niż innym, to sugeruję rozważyć, czy powodem tego nie jest to, że Ty najczęściej źle się zachowujesz.

Postępujesz jak prokurator, podkreślający, że oskarżony uderzył poszkodowanego, pomijając zręcznie fakt, ze poszkodowany przedtem kopnął psa oskarżonego, a zatem dopuścił się prowokacji. A w sądownictwie istnieje coś takiego jak odstąpienie od wymierzenia kary za agresję czynną, jesli poszkodowany uprzednio z premedytacją sprowokował napastnika.

Pomińmy fakt, że porównałaś Shatnera do swojego psa. ;> Nie możesz wiedzieć, czy ktoś krytykuje Shatnera, żeby dopiec Tobie, nawet jeśli tak jest. Tego się nie da nawet udowodnić, a myślenie w ten sposób można odczytać po prostu jako przejaw egocentryzmu.

To ty jestes tutaj ta krowa czy serwetka

Cytuje dla równowagi, zeby nie wyszło, że tylko Eviva rzuca obraźliwe uwagi 9co oczywiście jej nie usprawiedliwia).

Wiem, to prawda, jednak zamieściłem tamte cytaty w odpowiedzi na zarzut Evivy. Jak wiesz, Mor'dah też był upomniany.

Eviva
    Uczestnik

Pies był tylko przykładem. Bill by się pewnie nie obraził, bo bardzo pieski kocha.Poza tym, cóż: ja, gdy wiem, że kogoś specjalnie boli w jednym miejscu, to staram się go w to miejsce nie uderzać. A gdy ktoś mnie specjalnie w takie miejsce szturcha, to daję mu odpowiednią odprawę. Czasem bywam zbyt ostra, ale niestety jestem z natury choleryczka. To właśnie dlatego "nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi".Czy jestem egocentryczna? Pewnie tak, jak większość jedynaków. Ale mam kogo nasladowac w tym względzie, nie da się ukryć.

Cross
    Klucznik

Pies był tylko przykładem. Bill by się pewnie nie obraził, bo bardzo pieski kocha.

Facet mógłby być pedofilem i byś go wybroniła.

Czy jestem egocentryczna? Pewnie tak, jak większość jedynaków. Ale mam kogo nasladować w tym względzie, nie da się ukryć.

Niech zgadnę... 🙂

Eviva
    Uczestnik

Facet mógłby być pedofilem i byś go wybroniła.

Czy Ty czasem nie przesadzasz? Wtedy bym go nie broniła. A au contraire, mógłby być świętym we własnej osobie, a Ty i tak byś wyszukiwał w nim wady. Trudno, kazdy ma jakieś hobby, pod tym kątem wszystko robi.

Anonimowy
    Gość

Znowu Bill błysnął. Boi się iść do kina na film, bo ludzie się będą z niego śmiać. Ciekawe czemu?

http://trekmovie.com/2009/06/30/william-sh...tar-trek-movie/

Jean-Luc
    Uczestnik

Znowu Bill błysnął. Boi się iść do kina na film, bo ludzie się będą z niego śmiać. Ciekawe czemu?

http://trekmovie.com/2009/06/30/william-sh...tar-trek-movie/

Pewno pekal, ze go beda ludzie szturchac

"Ej, Bill, gdzie jestes w tej scenie? Ta flara cie tak przykryla?"

Cross
    Klucznik

mógłby być świętym we własnej osobie, a Ty i tak byś wyszukiwał w nim wady.

No właśnie nie, bo ja się w nim żadnych negatywów nie doszukiwałem, dopóki sam nie zaczął ich masowo produkować...

Anonimowy
    Gość

No właśnie nie, bo ja się w nim żadnych negatywów nie doszukiwałem, dopóki sam nie zaczął ich masowo produkować...

O to to właśnie. Trafiłeś w samo sedno. Nieważne ile zrobi gruby dobrego, ale zawsze coś powie lub zrobi, że ludzie pamiętają tylko to złe. Poza tym on chyba naprawdę wierzy w to, że jest kapitanem Kirkiem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 209 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram